سرویس فرهنگی فردا؛ احسان سالمی: روز پنجم جشنواره فیلم فجر، روز فیلمهای معمولی بود. روزی که با «بدون تاریخ بدون امضا» وحید جلیلوند آغاز شد و با «مادری» رقیه توکلی به پایان رسید؛ اما وجه اشتراک همه آثار نمایش داده شده در این روز معمولی آنها بود!
مجری ماه عسل تهیهکننده سینما شد!
نمایش عمومی فیلم «بدون تاریخ، بدون امضا» و درج نام احسان علیخانی به عنوان یکی از تهیهکنندگان این اثر، یکی از اتفاقات و خبرهای جالب توجه روز پنجم جشنواره بود. اتفاقی که برای اولین بار رسانهای شده بود و نشان از تصمیم جدی مجری ماه عسل برای حضور در عرصههایی غیر از تلویزیون بود.
علی جليلوند دیگر تهیهکننده این اثر در نشست رسانهای این فیلم در ارتباط با این همکاری گفت: با توجه به دغدغههای اجتماعی احسان علیخانی و حرف مشتركی كه داشتيم، با هم در اين پروژه همكاری كرديم؛ اما اين موضوع را رسانهای نكرديم.
همه حاشیههای یک فیلم پرحاشیه
اکران فیلم جنجالی «ماه گرفتگی» به کارگردانی مسعود اطیابی یکی دیگر از اتفاقات مهم روز پنجم جشنواره فجر بود. اثری در ارتباط با فتنه 88 که در زمان تولید با حواشی مختلفی روبرو شده بود و بسیاری منتظر بودند تا این اثر را در جشنواره امسال ببینند.
اکران این فیلم در حالی در روز پنجم جشنواره انجام شد که برخی از افراد حاضر در سالن که گویا از قبل تصمیم به ترک سالن گرفته بودند همزمان با نمایش این فیلم سالن را ترک کردند؛ اقدامی هماهنگ شده که قرار بود نشاندهنده نارضایتی این افراد از مضمون فیلم و نه کیفیت آن باشد. هرچند که در نهایت فقط تعداد اندکی از حاضران سالن را ترک کردند و این اتفاق هم بازتابی در رسانهها مطلوب همین گروه نداشت.
اما اتفاقات اصلی این فیلم در نشست خبری آن به وقوع پیوست. جایی که برخی از خبرنگاران سوالاتی را در ارتباط با حواشی پیش آمده برای این اثر مطرح کردند. سیدمسعود اطیابی درباره فیلمنامه اثرش در سخنانی گفت: فیلمنامه آذرپندار به واسطه جایی که کار میکردم به دستم رسید و آن را هوشمند دیدم و کمتر نیاز به بازنویسی داشت. در این مدت فیلمهایی ساخته شده بود که مورد پسند طیفی بود و برای برخی نبود. پرداخت روی فیلمنامه را من انجام دادم و اگر مشکلی داشت گردن من است.
اطيابي همچنین درباره انتخاب بازیگران برای این فیلم و اتفاقاتی که در مسیر انتخاب بازیگر برای این اثر پیش آمده اظهار کرد: هيچ بازيگري بازي در اين فيلم را از ابتدا رد نكرد جز دو نفر. الباقي قبول كردند و بعد با تلفن و پيام از طرف ديگران منصرف شدند. ديرباز اولين گزينه ما بود و چون اما از ابتدا سر كار بود، ما به سراغ ديگران رفتيم.
انباردار تهیهکننده این اثر نیز در سخنانی گفت: گروهی میخواستند ما را قانع کنند که اين فيلم ساخته نشود، اما گفتم اين فيلم كه به هر حال ساخته میشود، پس بهتر است اطيابي کارگردان آن باشد تا نتیجه آن به سمت خاصي غش نكند!
چشمان گریان فیلمساز جوان برای جدی نگرفتن جوانان
اما نشستهای روز پنجم، حاشیههای دیگری نیز داشت؛ حاشیههایی که نشست فیلم سینمایی«انزوا» به کارگردانی مرتضیعلی عباسمیرزایی به وقوع پیوست.
کارگردان فیلم سینمایی«انزوا» در ارتباط با تجربه ساخت فیلم اولش گفت: انزوا اولین کار بلند سینمایی من است هرچند که خیلی معتقد نیستم که فیلم اولی هستیم چون سالها فیلم کوتاه میساختم و اصولاً فیلم اول را برای فردی میدانم که تا به حال دکوپاژ نکرده باشد.
وی با چشمانی گریان و با اشاره به سختیهایی که در مسیر ساخت این اثر متحمل شده است، اظهار کرد: من میخواستم فیلمی بسازم تا یاد تمام دوستانم که دوست داشتند فیلمی بسازند ولی پشت دربهای بسته ماندند و اجازه پیدا نکردند، گرامی بدارم. دوستانی که بسیاری از آنها این آرزو را به گور بردند و امروز زیر خروارها خاک هستند.
تکرار حضور چهرههای غیرسینمایی در برج، از عارف تا سیداحمد
در چند روز گذشته حضور گاه و بیگاه چهرههای غیرسینمایی در برج میلاد خبرساز شده بود؛ اتفاقی که دو روز پیش به واسطه حضور سیداحمد خمینی نوه یادگار امام در محل برج میلاد تبدیل به تیتر رسانهها شد و شب گذشته با حضور محمدرضا عارف نماینده اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی بار دیگر تبدیل به یکی از تیترهای اهالی رسانه شد.
عارف که سال پیش نیز همراه با همسرش در محل کاخ جشنواره حضور پیدا کرده بود، امسال نیز برای تماشای فیلم سینمایی مادری به کارگردانی رقیه توکلی به برج میلاد آمده بود و بازدیدی از کاخ جشنواره داشت و به بخشهای مختلف جشنواره سر زد.
علاوه بر عارف سیداحمد خمینی نیز که روز قبل از آن به برج آمده بود؛ شب گذشته برای بار دوم به برج میلاد آمد و گردشی در کاخ جشنواره داشت.
تایم لپس روز پنجم جشنواره:
دیدگاه تان را بنویسید