سرویس فرهنگی فردا؛ احسان سالمی: چهارمین روز سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر را باید روز فیلمهای عجیب و غریب نامید. روزی که اکران دو فیلم «کوپال» و «سوفی و دیوانه» خبرنگاران را از سالن رسانههای برج میلاد فراری داد!
سوفی و دیوانه خبرنگاران را فراری داد!
هر چند که روز چهارم جشنواره حواشی گوناگونی داشت ولی بدون شک مهمترین آنها مربوط به همان عدم استقبال اهالی رسانه به اغلب فیلمهای نمایش داده شده در این روز بود. دو فیلم سینمایی «کوپال» به کارگردانی کاظم ملایی و «سوفی و دیوانه» به کارگردانی مهدی کرمپور که در این روز به نمایش درآمدند، به قدری در جذب رضایت اهالی رسانه ضعیف عمل کردند که تقریبا در زمان نمایش هر دو این آثار، در بازه زمانی کمتر از 30 دقیقه اهالی رسانه به صورت گروهی یا تک نفره از سالن خارج میشدند تا اعتراض خود را به کیفیت پایین این آثار نشان دهند. (نقد فیلم سوفی و دیوانه را اینجا بخوانید)
جابه جایی اساسی در فهرست آثار
یکی دیگر از اتفاقات مهم روز چهارم جشنواره فیلم فجر تغییر در نتایج آرای مردمی جشنواره بود. در فهرستی که روز گذتشه توسط ستاد شمارش آرای مردمی فیلم برگزیده از نگاه تماشاگران اعلام شد، ده فیلم برتر بدون ترتیب بدین شرح اعلام شد: سدمعبر، انزوا، نگار، گشت2، ویلاییها، آباجان، بدون تاریخ بدون امضا، ماجرای نیمروز، خوب بد جلف، 21 روز بعد.
دستهایی میخواهند گور یک فیلم و فیلمسازش را بکنند!
فیلم سینمایی «فراری» به کارگردانی علیرضا داودنژاد یکی دیگر از آثار نمایش داده شده در روز چهارم جشنواره فجر بود که برخلاف آثار دیگری که در این روز به نمایش در آمدند، با استقبال بالایی از سوی هنرمندان و اهالی رسانه روبرو شد.
«فراری» که مدتی قبل صحبتهایی مبنی بر نرسیدنش به جشنواره به دلایل طولانی شدن مراحل فنی آن، در برخی رسانهها مطرح شده بود؛ در حالی شب گذشته به روی پرده رفت که اولین نمایش آن در سینماهای مردمی به واسطه وجود برخی مشکلات با اعتراض تند و تیز کارگردان آن روبرو شد.
داودنژاد با نگارش نامهای که خبرگزاری ایسنا آن را منتشر کرد در ارتباط با این اتفاق نوشت: «خوابم نمیبرد. گیج، منگ و حیرانم. باورم نمیشود. چطور ممکن است یک جشنواره به راحتی با آبروی خودش و یک فیلمساز اینگونه بازی کند. دلم نمیخواهد باور کنم؛ ولی از پرده نمایش موزه سینما عکس گرفتهاند و برایم فرستادهاند. در روز اول نمایش فیلم «فِراری» آن هم در موزه سینما که زیرگوش جشنواره است، نسخهای را نمایش دادهاند که من برای بازبینی مقدماتی آماده کرده بودم و هنوز فیلمبرداری و مونتاژ هشت صحنه و برخی دیگر از کارهای فنی آن انجام نشده است و صداگذاری، میکس و اتالوناژ هم نشده بود.
من چگونه میتوانم باورکنم که جشنواره چنین نسخهای را که عنوان «جهت بازبینی» هم در گوشه آن تایپ شده است، دیروز در موزه سینما و سالنهای دیگری از جشنواره فجر یعنی پردیس کیان و سینما بهمن نمایش داده است؟ چنین اتفاقی را چگونه میتوان توجیه کرد و توضیح داد جز آن که دستهایی میخواهند گور یک فیلم و فیلمسازش را بکنند؟ واقعاً چرا؟»
و باز هم یک چهره غیرسینمایی در برج میلاد
این دیگر برای اهالی رسانه تبدیل به عادتی همیشگی شده است که در ایام برگزاری جشنواره فیلم فجر هر روز شاهد حضور چهرههایی غیرسینمایی در محل کاخ جشنواره باشند. چهرههایی که به بهانه بازدید از جشنواره فجر و یا دیدم اثری خاص از یک کارگردان در محل برج میلاد حاضر میشوند ولی از دید عکاسان و خبرنگاران دور نمیماند و میتوانند در حین دور زدن در لابی مرکز همایشهای برج میلاد چند عکس یادگاری هم از بازدید خود به ثبت برسانند!
حضور نوه یادگار امام، در جریان برگزاری روز چهارم سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر هم یکی از همین دست اتفاقات است! پسر حجت الاسلام سیدحسن خمینی که بهانه تماشای فیلم سینمایی «سوفی و دیوانه» در محل برج میلاد حضور پیدا کرده بود، بازدیدی هم از برج میلاد داشت و مثل همه چهرههای سیاسی دیگر که گاهی در چنین رویدادهای فرهنگی حضور پیدا میکنند، از چشم تیزبین عکاسان حاضر در جمع دور نماند.
دیدگاه تان را بنویسید