خندوانه و نگاه به اقوام ایرانی؛ این بار کردها/ گافی که از دست جوان در رفت

کد خبر: 559659

یکی از مشکلاتی که رسانه های ما همیشه با آن دست به گریبان بوده‌اند، الگوسازی اشتباه ولی جاری صداوسیما در برنامه‌های گفتگومحور و ویژه برنامه‌های مناسبتی و ... از سلبریتی‌هاست. سلبریتی‌هایی که محصور هستند به بازیگران سینما و بازیکن‌های فوتبال، و سوالی که همیشه پیش می‌آمد این بود که آیا این افراد توانایی بردوش کشیدن بار سنگین الگو بودن برای نوجوانان و جوانان جامعه را دارند؟

خندوانه و نگاه به اقوام ایرانی؛ این بار کردها/ گافی که از دست جوان در رفت
رامبد جوان
سرویس فرهنگی فردا: یکی از مشکلاتی که رسانه های ما همیشه با آن دست به گریبان بوده‌اند، الگوسازی اشتباه ولی جاری صداوسیما در برنامه‌های گفتگومحور و ویژه برنامه‌های مناسبتی و ... از سلبریتی‌هاست. سلبریتی‌هایی که محصور هستند به بازیگران سینما و بازیکن‌های فوتبال، و سوالی که همیشه پیش می‌آمد این بود که آیا این افراد توانایی بردوش کشیدن بار سنگین الگو بودن برای نوجوانان و جوانان جامعه را دارند؟ و بارها دیده‌ایم که ظاهرا ندارند. یا حداقل آن تعدادی که به صورت ویژه در تلویزیون مطرح می‌شدند نه تنها توانایی الگو بودن را نداشتند بلکه در بسیاری مواقع رفتارها و عکس‌العمل‌های ضدارزشی زیادی از خود بروز می‌دادند که جامعه ایرانی-اسلامی پذیرای آن نبوده و نیست.
اما چندسالی‌ست از دل همین رسانه برنامه‌ای آغاز به کار کرده که در عین شادی و سرگرمی و جذابیت‌های سطحی، به مسائل حساس و با اهمیت فرهنگی با ظرافت و دقت‌نظر بالایی رسیدگی می‌کند. برنامه‌ای که اصول الگوسازی برای مردم را می‌شناسد و از هنر برای تحریک جامعه به مسائل باارزشی استفاده می‌کند مثل کتاب خواندن، استفاده از کالای ایرانی، شاد زیستن، صبوری، احساس خوش‌بختی و از همه مهم‌تر وحدت ملی. و البته که این برنامه هم خالی از اشکال نیست.
کشور ما در دوره‌های مختلف تاریخی فشارهای زیادی از سمت بیگانگان تحمل کرده و اصالتش را باوحدت ملی حفظ کرده‌است. وحدتی که در این سی و چندسال پس از انقلاب بیشتر و پررنگ‌تر هم شده‌است. در هشت‌سال دفاع مقدس، برای جنگی که به ناحق در جنوب غربی و غرب کشور پیش‌آمد، از جای‌جای ایران برای حمایت و کمک آمدند و همه دست به دست هم‌ دادند تا کشور را با اقتدار تمام حفظ کنند، ریشه اختلالات و ناآرامی‌هایی که گروهک‌های منافقین و دیگر مخالفان در کشور ایجاد می‌کردند را با همین اتحاد از جای درآوردند و در پیش‌برد کشور در عرصه‌های مختلف هم‌دل و هم‌رنگ شدند و هستند.
رامبد جوان
برنامه دیشب خندوانه که خوب هم از آب درآمده بود به عنوان یک برنامه سراسری دیشب میزبان مردم کرد زبان کشور از استان های مختلف کشور بود. در ابتدای برنامه رامبد جوان و نیما هردو با لباس محلی کردی به روی صحنه آمدند و رامبد جوان صحبت‌های آغازینش را هم با زبان کردی بیان کرد.
کمی بعد‌تر، جمیل خالدی، یکی از خواننده‌های کرد، ترانه‌ای برای ایران خواند. و در ادامه از دکتر نادر کریمیان سردشتی، دانش‌آموخته در رشته زبان و ادبیات فارسی و تاریخ علم، ادیان و عرفان تطبیقی، به عنوان میهمان ویژه برنامه دعوت کردند و به گپ‌وگفت درباره سبک‌زندگی جناب کریمیان پرداخته شد.
کریمیان که دارای دو مدرک دکترا و هنوز هم دانشجوی رشته ای دیگر و نویسنده ۶۰ جلد کتاب در حوزه های مختلف است. ایشان درباره اهمیت زمان و استفاده بهینه از آن، فرهنگ‌سازی و تولید علم بحث کرد؛ و در انتها به درخواست رامبد جوان کریمیان به ذکر ویژگی‌های برجسته‌ی کردها پرداخت و کردها را مردمی شجاع، سلحشور، جنگجو، صبور، مهربان، پاک و بی‌آلایش خواند.
در قسمت بعدی، ظرافت‌های فرهنگ کردی را بیشتر معرفی شد. گروهی از جوانان کرد به رقص محلی پرداختند به همراه ضرب و سرنا نوازی و درمورد مفاهیم و ویژگی‌های این مراسم باستانی توضیحاتی داده شد.
سپس مهران غفوریان به جمع حضار اضافه شد و کردها را مرزدارانی غیور خواند و پس از اجرای استندآپ کمدی، یک لباس کامل کردی هدیه گرفت.
در قسمت آخر برنامه جناب‌خان با دستی پر از آوازهای کردی و کرمانشاهی و لباسی محلی به نام کوله‌بال به حضار ملحق شد و با خواندن آوازهای زیبای کردی، صحبت کردن به زبان کردی آن هم با لحجه کاملا صحیح و نام بردن از محلات و شهرهای کردزبان، حضار را به وجد آورد و برنامه را هم با یکی از همین آوازهای زیبا به پایان برد.
برنامه‌ای پربار و عمیق و آموزنده، که به شکلی درخور، یکی از اقوام ایرانی را معرفی کرد و اطلاعات زیادی از فرهنگ، آداب و رسوم و موسیقی و زبان کردی را در اختیار مردم ایران قرار داد.

اجرای این برنامه آن‌هم در زمانی که بیگانگان در پی اعدام تروریست‌هایی که جان چند تن از بزرگان کرد را گرفته بودند، بر طبل استقلال کرد‌ها از ایران می‌کوبند، به‌جا و لایق تقدیر است.

البته پیش‌تر همدانی‌های هم به این برنامه دعوت شده بودند و این امید را به دل ایجاد می کند که خندوانه قصد دعوت از تمام اقوام ایرانی را دارد و که در ایجاد حس هم بستگی ملی موثر خواهد بود. البته دقت به وحدت ملی، توجه به اقوام ایرانی مختلف، معرفی ویژگی‌های خاص و منحصر به فردشان، صنایع دستی و موسیقی‌شان و ... کاری بود که شاید خیلی پیش‌تر چشم به راهش بودیم .

اما در این میان نکته‌یی که توی چشم می زد استفاده از عباراتی هم‌چون «ملت کرد» بود. کردها یکی از اعضای همیشگی ملت ایران بوده و هستند. ایران از کنارهم قرار گرفتن همین اقوام مختلف است که ایران شده، از عرب‌ها، سیستانی‌ها و بلوچ‌ها گرفته تا ترکمن‌ها، مازنی‌ها، گیلک‌ها و ترک‌ها، بختیاری‌ها، مردم لک، گرجی‌ها و ارمنی ها، لرها، کردها و فارسها، همه با هم ایران را ساخته‌اند و همین در کنار هم بودنشان است که ملت ایران را با این عظمت و شکوه ایجاد کرده. ملتی که همیشه پشت یکدیگر ایستاده‌اند و در هر مرحله‌ای وحدت‌شان را به جهانیان ثابت کرده‌اند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد