خبرگزاری ایسنا: مراسم اهدای درجه یک هنری به چند نفر از نویسندگان با حضور سیدعباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمدمجتبی حسینی دبیر شواری نظارت و ارزیابی هنرمندان و جمعی از نویسندگان روز سهشنبه (12 مردادماه) در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این جلسه درجه یک هنری به مرتضی سرهنگی، بلقیس سلیمانی و علیرضا کمرهای اهدا و از تلاشهای آنها تقدیر شد. همچنین درجه یک هنری برای محمدحسین مهدوی (متخلص به م. موید)، مفتون امینی و مجید قیصری صادر شده است که به دلیل حضور نداشتن آنها در جلسه، این درجه هنری برایشان ارسال خواهد شد.
سیدعباس صالحی در این جلسه با اشاره به مکانیسم فعالیت شورای ارزشیابی هنرمندان گفت: عمده کسانی که در سالیان گذشته به اخذ درجات هنری نائل شدهاند، کسانی بودهاند که خود متقاضی دریافت درجات هنری بودند. اما در دوره جدید، روش دومی نیز مورد نظر جدی بوده است تا مصوبات شورا نمایه جامعتری از شاخصان جامعه هنری- ادبی کشور باشد. او افزود: در این مسیر که با ضوابط و آییننامههای مصوب منطبق است، افراد برجسته هنری- ادبی شناسایی شدهاند و پس از گردآوری سابقه فعالیتهای ادبی- هنری و بررسیهای لازم، شورای ارزشیابی در مورد آنها به بحث و بررسی میپردازد و در صورت تمایل آنها به تطبیق درجات هنری متناسب اقدام میکند.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به فلسفه تشکیل شورای ارزشیابی هنرمندان گفت: این شورا به منظور تطبیق آییننامه و ضوابط مصوب ارزشیابی هنرمندان که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است و با حضور نمایندگان وزارتخانهها و سازمانهای مرتبط در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل میشود. در دوره جدید، تلاش شده است که هم در کمیتههای تخصصی شورا و هم در شورا حداکثر ملاحظات کارشناسی رعایت شود. صالحی در پایان اظهار امیدواری کرد که با استفاده از آییننامه مصوب شواری عالی انقلاب فرهنگی و نیز ظرفیتهای همافزایانه سازمانها و نهادها، کاربردها و آثار مترتب بر مدارک درجه یک هنری کشور افزایش یابد. سیدمحمدمجتبی حسینی دبیر شورای نظارت و ارزیابی هنرمندان نیز در این جلسه با اشاره به فلسفه اعطای درجه هنری به هنرمندان کشور گفت: بین نظام اداری و نظام دانشگاهی ما شکافی وجود داشت و به منظور پُر کردن این شکاف و شناسایی هنرمندان در سیستم اداری، کمیته ارزیابی هنرمندان تشکیل شد تا سیستم اداری ما توانایی شناسایی هنرمندان ما را داشته باشد.
وی افزود: این درجات هنری در میان هنرمندان وجود دارد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صرفا این درجات را شناسایی میکند و به ارزیابی نخبگان هنری میپردازد تا در سیستم اداری به راحتی شناسایی شوند. حسینی با اشاره به مراحل ارزشیابی هنرمندان گفت: این شورا دو مرحله برای ارزشیابی دارد: مرحله اول ارزشیابی هنرمندان در کمیتههای تخصصی است. در حال حاضر 18 کمیته تخصصی به ارزیابی هنرمندان در شاخههای هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، شعر و ادبیات و سینما میپردازد که جلسات آنها به صورت مرتب برگزار میشود. پس از ارزیابی اولیه نتایج کمیته تخصصی در شورای ارزیابی مطرح میشود و در صورت تایید صلاحیت درجه هنری به افراد تعلق میگیرد. او با بیان تفاوت میان نشان هنری و درجه هنری عنوان کرد: نشان هنری معمولا از سوی رئیس جمهوری ارائه میشود و ساز و کار مربوط به خود را دارد اما درجه هنری به درجات هنرمندان و رتبهبندی آنها اختصاص دارد. پس از انقلاب جمهوری اسلامی ایران، 10 مصوبه در شورای عالی فرهنگی در ضرورت صدور مدرک به خبرگان بدون مدرک به تصویب رسیده است و تسهیلاتی برای دارندگان درجات هنری در تاسیس آموزشگاه، صدور مجوزها و تکریم از
آنها در نظر گرفته شده است. بر اساس این گزارش، در ادامه این جلسه پیشنهادهایی با موضوع تکریم، ارائه تسهیلات رفاهی، ایجاد فرصتهای مطالعاتی برای هنرمندان در خارج از کشور، تعامل با دانشگاهها و... برای هنرمندان دارای درجه یک هنری ارائه شد. در این جلسه جواد محقق، مرتضی سرهنگی، علیرضا کمرهای، بلقیس سلیمانی، احمد دهقان، مهرزاد دانش، مهدی قزلی و سیدمحمد طباطبایی حسینی حضور داشتند.
دیدگاه تان را بنویسید