سرویس فرهنگی فردا - سید طاهر شبیری، دبیر سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا در خصوص وضعیت بازار کاغذ بعد از برداشته شدن تحریم ها گفت: ببینید هنوز اتفاق خاصی نیفتاده است. هنوز شرایط گشایش اعتبار اسنادی مشخص نیست و ظاهراً دستور العملی از طرف بانک مرکزی برای گشایش اعتبار اسنادی به بانکها ابلاغ نشده و این یعنی شرایط با گذشته تفاوتی نکرده است.
وی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «نسیم آنلاین» افزود: حالا اگر ال سی هم باز شد و توانستیم چند کالای مورد استفاده مردم را وارد کنیم ولی آیا بازار کشش این عملیات را دارد؟ آیا این رکود حاکم بر کشور با گشایش این باب و برطرف شدن تحریمها حل خواهد شد؟ مسلماً جواب این مسئه خیر است؛ ما یک سری زیرساختهای دیگری داریم که باید آنها را هم اصلاح کنیم.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا ادامه داد: هنوز خیلی زود است که بخواهیم برای بازار کاغذ اظهار نظر کنیم؛ ما دو دسته عمده در بازار کاغذ داریم؛ یک مصرف کاغذ برای بستهبندی است، که این بر میگردد به تحولی که در صنایع ممکن است ایجاد شود بعد از تحریمها و راه افتادن چرخ صنعت و خروج از رکود؛ یک بخش دیگر بر میگردد به کاغذهای چاپ و تحریر و روزنامه؛ که این بخش متفاوت با صنعت است و شرایط خاص خودش را دارد؛ ولی در صنعت فقط بحث خروج از رکود باید شکل بگیرد؛ چون ما تولیدکننده کاغذی هستیم که برای صنعت استفاده می شود؛ در حوزه کاغذهای بهداشتی وضعیت خوبی داریم.
شبیری در ادامه افزود: مطمئنا با ازبین رفتن هزینه های انتقال پول برای خرید کالا به ویژه کاغذ، در ابتدا به ساکن شاهد یک سیر نزولی قیمت به خصوص در کاغذ تحریر و روزنامه وارداتی خواهیم بود؛ چون بین 6 تا 12 درصد اضافه تر برای نقل و انتقال پول پرداخت می کردیم.
وی تاکید کرد: واقعیت این است که تمام سیاست گذاری برای قیمت کاغذهای وارداتی دست شرکت های واردکننده است، کسانی که با حجم های بالا بازار را کنترل می کنند؛ باید دید تجار چه رفتاری را در پیش می گیرند؛ منطقی این است که با توجه به رکود و قدرت خرید پایین قیمت کاغذ وارداتی پایین بیاید.
دیدگاه تان را بنویسید