سینمایی که 90 درصد آن دولتی است به شعار رئیس جمهور بی تفاوت است! / با مخاطب محوری میخواهیم سینما محفلی نباشد / با انجمن منتقدان تقابل نداریم، تفاوت داریم
مجمع نویسندگان و منتقدان سینمای انقلاب، با برگزاری نشست خبری جایزه خود اعلام موجودیت کرد. محسن یزدی دبیر این جایزه در این نشست گفت: امروز رسانههای جریان انقلاب تبدیل به یک جریان قدرتمند در حوزه فرهنگ و بویژه سینما شده اند. در دورهای که در سینما فقط به فرم توجه میشود، رسانههای انقلاب ضمن توجه به فرم، موارد مهمی را مطرح کردند که سابقا به آن توجه نمیشد.
سرویس فرهنگی فردا - با برگزاری نشست خبری جایزه مجمع نویسندگان و منتقدان سینمای انقلاب با حضور محسن یزدی دبیر این جایزه این مجمع اعلام موجودیت کرد.
سابقه موفق 4 ساله در فجر
محسن یزدی در ابتدای این نشست ضمن اشاره به نظرسنجیهای انجام شده برای انتخاب بهترین فیلم در ۴ دوره گذشته گفت: مجمع نویسندگان و منتقدین سینمای انقلاب سابق بر این تحت عنوان «جبهه رسانهای سینمای انقلاب» در ۴ سال قبلی ۴ دوره نظرسنجی برگزار کرد که در آن نویسندگان و منتقدان جبهه انقلاب نظراتشان را درباره بهترین فیلمها بیان کردند که بازتاب بسیار خوبی نیز داشت. باید توجه داشت که امروز رسانههای جریان انقلاب تبدیل به یک جریان قدرتمند در حوزه فرهنگ و بویژه سینما شده اند.
سینمایی که 90 درصد آن دولتی است به شعار رئیس جمهور بی تفاوت است!
یزدی افزود: اکنون در دورهای هستیم که در سینما به فرم توجه میشود و کمتر به محتوا توجه میشود. البته در این میان دوستان رسانهای زیادی هستند که علاوه بر توجه به محتوا به فرم نیز دقت دارند چرا که باید ظرف مناسبی برای ارائه پیام وجود داشته باشد. اما در مقابل دوستانی هستند که اصرار دارند نقدهای عنوان شده را به شکل دیگری تعبیر کنند ممکن است عدهای از آنها به دلیل سوء تفاهمات و بیاطلاعیشان باشد اما عدهای هستند که هر نقدی به یک فیلم را به سیاسی بودن و افراطیگرایی منتقد متهم میکنند. ما درباره نسبت سینمای ایران با جشنوارههای خارجی، کارکرد جشنوارههای داخلی و به صورت کلی استراتژی سینمای تدبیر و امید که استراتژی دولت نیز باید باشد صحبت کردیم. باید توجه داشت وقتی که یک جایی کاملا دولتی است و به گفته بسیاری از دستاندرکاران ۹۰ درصد بودجه سینما را دولت میدهد باید شعار رئیس جمهور را در آن پیاده کنند. ما همین حرف را میزنیم اما عدهای میگویند که شما میخواهید سینما را از بین ببرید. به نظر ما شانیت سینما کلید پیشروی انقلاب است.
مدافع سینمای امید هستیم
وی ادامه داد: حجم یادداشتها و گزارشها و جلسات زیاد است این موضوع از این جهت است که سینما برای ما مهم است اما عدهای هر نقدی از رسانههای اصولگرا را به عنوان حمله تلقی میکنند. دقت کنید که زمانی که یک رسانه یک نقد ۶۰۰ کلمهای را نسبت به یک فیلم مینویسد آنها در دفاع خودشان چندین جوابیه دو هزار کلمهای منتشر میکنند. حال خود شما قضاوت کنید که چه کسی افراطی است؟ یا وقتی یک فیلم که بیرون مانده است به بالا و پایین جشنواره اعتراض میکنند، این چه چیزی جز تناقض است؟ در حقیقت حرف ما این است که رسانههای ما با تمام سلایق متفاوتی که درآن وجود دارد، هیچ کدام به خاطر منافع گروهی خاص عمل نمیکنند. باید توجه داشت که ممکن است نقدی در کارما وارد باشد اما تمام این اصولها بر اساس منافع کشور تنظیم شده است. ما دوست داریم سینمای ما محفلی نباشد، مردم سینما را ببینند و مخاطبمحور باشد و در مجموع سینمای ما سینمای امید باشد.
شانیت سینما کلید پیشرفت جمهوری اسلامی است
دبیر جایزه مجمع نویسندگان و منتقدین سینمای انقلاب در ادامه گفت: عدهای به ما میگویند که چرا واکنشهای جدی نشان میدهید؟ بالاخره بعضی فیلمها هستند که باید اینچنین واکنشی در برابر آنها نشان داد. در خفا زمانی که با بعضی از دوستان صحبت میکنیم میگویند که فلان فیلم مورد تایید ما نیست اما در عمل موضع دیگری میگیرند. همچنین فیلمهای بسیاری نیز بودند که خط قرمزها را رد کردند. در حقیقت اگر واکنشها تند است، مسئله تند بوده و فیلم تند بوده است. برای مثال آن کسی که فکر میکند با مصدق میتواند به جمهوری اسلامی متلک بیندازد، نمیداند که مصدق را آمریکا سرنگون کرد نه ایران.
مخاطب محوری در اولویت است
یزدی ادامه داد: زمانی که با بعضی از فیلمسازان صحبت میکنیم میگویند که در سال ۸۸ مسئله ما تقلب نیست اما راجع به آن بدون هیچ استدلال فیلم میسازند. بنای ما پیشرفت سینما و شانیت سینما است چرا که شانیت سینما کلید پیشرفت جمهوری اسلامی است. میخواهیم در چارچوب جبهه انقلاب با افراد بیشتری گفتوگو کنیم و در این حوزه وسیعتر عمل کنیم. به همین جهت مراسمی را تدارک دیدیم که نتایج آن نظرسنجیها به صورت مفصلتر و تحت عنوان جشن این مجموعه در اواخر بهمنماه برگزار شود. برای ما فیلمهای مناسب و همسو با منافع کشور مهم است. همچنین قهرمانمحوری، قصهگویی، مخاطبمحوری و در مجموع سینمای امید از مواردی است که به آن توجه خواهیم داشت. به همین منظور امسال جایزه سینمای امید را در این جشن خواهیم داشت که به برگزیده اهدا خواهد شد.
توجه ویژه به انیمیشن
وی ادامه داد: این جشن سالانه برگزار خواهد شد و در آن فیلمهای بلند داستانی را مد نظر قرار میدهیم و سعی خواهیم کرد انیمیشن را نیز به آن وارد کنیم. دوست داریم که به انیمیشن به صورت مستقل نگاه کنیم چرا که انیمیشنهای روز کشور توسط کسانی تولید میشود که بچههای جبهه انقلاب هستند. شما میدانید که کار ساخت انیمیشن ساخت است اما میبینید کسانی چنین انیمیشنهایی را میسازند که معتقد به انقلاب و جمهوری اسلامی هستند.
در پایان این نشست محسن یزدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اراده شرکت کننده در این نظرسنجی گفت: نویسندگان، منتقدان و افراد دست به قلم شرکتکنندگان در این نظرسنجی هستند. حدود ۴۰ نفر از این دوستان اعم از آنهایی که رسانه دارند یا ندارند در این نظرسنجی شرکت خواهند کرد.
با انجمن منتقدان تقابل نداریم، تفاوت داریم
وی در خصوص تفاوت مجمع نویسندگان و منتقدین سینمای انقلاب با انجمن منتقدان گفت: در این باره مواجههای وجود ندارد. کسانی که در انجمن منتقدان هستند کار خود را میکنند و ما نیز کار خود را میکنیم. باید توجه داشت که مسائل ما با هم متفاوت است و قطعا خروجیهای ما نیز متفاوت خواهد بود. در این حوزه تقابلی وجود ندارد اما گفتمان هر دوی ما متفاوت است.
مردمی باشید و محدود نشوید
در پایان این مراسم، آذین منتقد سینما طی سخنانی کوتاه گفت: در این سالها مجمعهای مختلفی تاسیس شده است که هر کدام به دلایلی مجال اظهار وجود نداشته است اما امروز حضور ما در این محفل دلیل حمایت ما از این جریان است. باید توجه داشت که نباید این جریان را به رسانهای خاص محدود کنیم اگر میخواهید مردمی باشید باید همه را پای این کار بیاورید. امیدوارم کار شما در احیای سینمای دفاع مقدس نقش مثبت بگذارد و شما نیز از این چارچوب مسدود خارج شوید.
دیدگاه تان را بنویسید