برنامههای فراموش شده هفته بزرگداشت مقام زن
جا داشت، نقش زنان در تحقق عزم ملی و روحیه جهادی، عفاف و حجاب، تحکیم بنیان خانواده، بصیرت و ولایت پذیری، ایثار و فداکاری، رشد و تعالی زن در جامعه اسلامی و ... نیز به نوعی در عناوین روزهای این هفته گنجانده می شد. عشرت شایق در یادداشتی به موضوع "عناوین فراموش شده در برنامه های هفته «بزرگداشت مقام زن و روز مادر»"پرداخت.
پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، عناوین روزهای «هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر» که از روز 30 فروردین آغاز و تا 5 اردیبهشت ماه ادامه پیدا می کند را به شرح ذیل اعلام نموده است: شنبه 30 فروردین: زن، کرامت انسانی و عدالت اجتماعی یکشنبه 31 فروردین: زن، سیره فاطمی (س) و سبک زندگی اسلامی - ایرانی دوشنبه 1 اردیبهشت: زن، تولید ملی و اصلاح الگوی مصرف سه شنبه 2 اردیبهشت: زن، مشارکت سیاسی و اجتماعی چهارشنبه 3 اردیبهشت: زن، شادابی و امید به آینده پنجشنبه 4 اردیبهشت: زن، فرهنگ و هنر اسلامی و خودباوری جمعه 5 اردیبهشت: زن، معنویت و امنیت اجتماعی قبل از ورود به بحث اصلی، یادآوری این مطلب ضروری است که با برگزاری انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری در 24 خرداد سال 92 و آغاز به کار دولت جدید، امسال برای نخستین بار است که «هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر» در دولت «تدبیر و امید» برگزار می شود و انتظار می رفت با توجه به شرایط و رخدادهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور در یکسال گذشته و بخصوص نامگذاری سال 93 با عنوان «اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی» از سوی مقام معظم رهبری، برنامه های پیش بینی شده برای این هفته، پربارتر و جامع تر از سال های گذشته باشد.
هرچند عناوین مطرح شده دارای مضامین مثبت بوده و در چارچوب اهداف کلان نظام مردمسالاری دینی قابل دسترسی است، اما الزاما به معنی محدود شدن برنامه های بزرگداشت «مقام زن و روز مادر» در قالب عناوین مطروحه و یا اجرایی شدن کامل آنها نیست و نمی تواند دربردارنده تمامی اهداف و خصوصیات زن مسلمان ایرانی و فعالیت های فرهنگی و اجتماعی این قشر باشد.
با این حال چون انتخاب عناوین، مشخص کننده سمت و سوی برنامه های کلی «هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر» در سال جاری می باشد جا داشت که عناوینی همچون: نقش زنان در تحقق عزم ملی و روحیه جهادی، عفاف و حجاب، تحکیم بنیان خانواده، بصیرت و ولایت پذیری، ایثار و فداکاری، رشد و تعالی زن در جامعه اسلامی و ... نیز به نوعی در عناوین روزهای این هفته گنجانده می شد تا جامعه از برکات آن بهره مند شود، عناوینی که بعضا در سال های گذشته نیز مطرح و پرداختن به آنها، دستاوردهای ملموس فرهنگی و اجتماعی نیز به همراه داشت.
یقینا زوایای مختلفی از مجاهدت و تلاش گسترده زنان ایرانی در عرصه های گوناگون اجتماعی تاکنون مغفول مانده است که پرداختن به آن ها می تواند در شناساندن این فعالیت ها به جامعه و ریل گذاری برای سال های آینده، مفید و تاثیرگذار باشد.
سال گذشته پس از غفلتی طولانی، کنگره 7 هزار زن شهیده کشور با برنامه های متمرکز در تهران و برنامه های جانبی در سطح کشور برگزار گردید. هدف از این کنگره، بزرگداشت کسانی بود که در تغییر مسیر تاریخ اسلام و کشور، نقشی شایسته ایفاء کرده و سربلندی زن ایرانی را در مقابله با دشمنان به اثبات رساندند.
این برنامه ها باعث گردید تا زحمات شیرزنانی که با حضور موثر و سرنوشت ساز خود در صحنه های مختلف انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، تاریخ جدیدی را پیش چشم زنان جهان گشوده اند، مورد بازخوانی قرار گیرد و الگویی عملی برای دختران جوان ایرانی ارائه شود.
الگویی که ثابت کرد میتوان زن بود و در عین حال عفیف، محجبه و شریف نیز بود. الگویی که سنگر خانواده را پاکیزه نگاه داشت و همزمان در عرصه سیاسی و اجتماعی، سنگرسازیهای جدید بنا کرد و فتوحات بزرگی به ارمغان آورد.
بدون شک اطاعت از ولی امر مسلمین و بصیرت و آگاهی در تحقق این دستاوردهای عظیم نقش اساسی داشت و برای تداوم این راه نیز لازم است که ویژگی ها اینچنینی در برنامه های مختلف فرهنگی و اجتماعی کشور مورد عنایت و تاکید قرار گیرند.
به برکت انقلاب اسلامی، زنانی در جامعه ظهور کردند که توانستند در ساحت رشد و تهذیب خویش، حفظ خانه سالم و خانواده متعال، حفظ حریم های اعتقادی و اصول و ارزشهای انسانی، انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر، جهاد علمی و فعالیت های متعهدانه هنری گام های بلندی برداشته و بنبست های بزرگ را درهم بشکنند.
معرفی زنان برجسته در هرکدام از این حوزه های می تواند بخش ثابت «هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر» در همه سالها باشد.
امید است برنامه های فرهنگی و اجتماعی کشور بخصوص برنامه های مربوط به زنان جامعه ایرانی همواره سرشار از آفتاب درخشان و جاوید سیره حضرت خدیجه کبری علیهاالسلام، فاطمهزهرا علهیاالسلام و زینب کبری علیهاالسلام باشد و اصحاب رسانه، هنرمندان، فرزانگان و همه کسانی که توانایی انتقال پیام جهاد بزرگ زن مسلمان ایرانی را به دنیا دارند با این نگاه، به وظیفه خطیر خود در این برهه حساس عمل نمایند.
انشاءا...
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید