فهرست یارانه نشریات سراسری منتشر شد
معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فهرست یارانه نشریات سراسری را منتشر کرد.
در این فهرست، نام نشریات، ترتیب انتشار و نام صاحب امتیاز هر یک از آنها در کنار تعداد شماره اعلام وصول و معدل صفحاتشان در نیمه نخست سال به تفکیک درج شده تا مبنایی برای ارزیابی مبالغ یارانه توسط صاحبان امتیاز باشد. در عین حال توضیحاتی چند ضروری به نظر میرسد.
از آنجا که محاسبه و اعلام یارانهها با هدف شفافیت عملکرد برای نخستین بار صورت میگیرد، قطعاً خالی از اشکال نیست. از این رو اداره حمایت آمادگی دارد تا بیستم دی ماه جاری هر روز از ساعت 14تا 20 با بررسی اسناد ارائه شده، در محاسبات کنونی تجدید نظر نماید. فهرست اصلاحی نیز به همراه اصلاحات فهرست قبلی (نشریات استانی) تا پایان دی ماه جاری اقدام خواهد شد.
در تنظیم فهرست ذیل، نظر اکثریت مطبوعات مبنی بر محرمانه انگاشتن شمارگان، محترم شمرده شده و این رقم اعلام نمیشود.
برای نخستین بار، تخصیص یارانه منوط به درخواست و پیگیری نبوده است، بلکه برای کلیه نشریاتی که مشمول دستورالعمل بودهاند، یارانه در نظر گرفته شده است. از اینرو چنانچه باز هم نشریاتی از قلم افتادهاند قابل پیگیری است.
مطابق بند 3 دستورالعمل یادشده، به نشریاتی که خوداظهاری با برگه اعلام وصول ندارند یارانه تعلق نمیگیرد؛ اما از آنجا که یارانه این نوبت مربوط به شش ماهه اول سال جاری و قبل از اعلام دستورالعمل مذکور است، نشریاتی که با رعایت ماده 17 دستورالعمل منتشر شده، اما به دلیل عدم اعلام وصول در فهرست زیر قرار ندارند، پس از اطلاع به اداره حمایت، سهمیه این نوبت خود را همراه با نوبت بعد دریافت میکنند.
مطابق ماده 4 دستورالعمل یادشده، نشریات دورهای دولت یا بخش عمومی از فهرست یارانه حذف شدهاند، اما روزنامههای دولتی و عمومی، معادل نصف یارانه خود را تا پایان سال جاری دریافت می کنند.
دولت راستگویان اولاً بنا را بر خوداظهاری میگذارد و ثانیاً وظیفه دارد زمینه و علل اظهارات خلاف واقع را از میان بر دارد. متأسفانه یکی از آسیب های موجود، موارد معدودی اعلام وصول نادرست است که سبب می شود سلامت جریان غالب مطبوعات را زیر سؤال ببرد. در این نوبت استثنائاً اعلام وصول های نادرست، اصلاح شد امّا در نوبت بعدی بند 3 دستورالعمل، مبنای محاسبه خواهد بود.
مطابق بند 18 دستورالعمل نحوه توزیع یارانه مطبوعات و با تعیین نمایندگان هفتگانه کمیته ارزیابی ضریب کیفی نشریات، این ضریب از نوبت بعدی منظور خواهد شد.
با توجه به هزینههای گزاف نیروی انسانی، تولید محتوا، کاغذ، چاپ، توزیع و سایر هزینههای سربار، باید اقرار کرد یارانه ای که به هر یک از نشریات تعلق میگیرد، تنها بخش کوچکی از هزینههای آنان را تأمین میکند که امید میرود با افزایش منابع، تقویت زیرساختها و اتخاذ سیاستهای توانمند سازی مطبوعات بتوان در آینده به نحوی از شکاف هزینه-درآمد کاست.
ارائه به خبرگزاریها و سایت های خبری نیز در دستور کار معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی قرار دارد که آییننامه و شاخصهای آن بزودی اعلام میشود.
برای مشاهده جدول فهرست یارانه نشریات سراسری اینجا را کلیک کنید.
دیدگاه تان را بنویسید