روایت مغرضانه گاردین ازفیلم مجیدی/تصاویر

کد خبر: 312586

روزنامه گاردین در گزارشی مغرضانه از فیلم «محمد (ص)» ساخته «مجید مجیدی»، این پروژه را یکی از پرابهام‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران نامید.

فارس: روزنامه انگلیسی زبان گاردین در نقدی سینمایی از فیلم «محمد (ص)» به گارگردانی «مجید مجیدی» نوشت: مجیدی در فیلم ایرانی «محمد (ص)» تصویری بی‌نظیر از جوانی حضرت محمد ترسیم کرده است.

در این گزارش که سعی شده با جهت گیری و مغرضانه به این پروژه عظیم نگاه شود آمده است: در اکتبر سال 2011 میلادی، در شرایط سکوت رسانه‌ای، گران‌قیمت‌ترین و بلند‌پروازانه‌ترین پروژه سینمایی تاریخ ایران کلید خورد. بی‌خبری‌ها همچنان ادامه داشت تا آنکه چند ماه بعد اولین خبر‌هایی که در رسانه‌ها منتشر شد بر دو نکته دلالت می‌کرد: یکی اینکه «مجید مجیدی»، کارگردان مشهور سینمای ایران اعلام کرده است که در حال ساخت فیلمی است که مایه غرور و افتخار ایران و ایرانیان است.

خبر دیگر نیز این بود که «محمد حسینی»، وزیر فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی وقت ایران متذکر شد که فیلمی که مدتی است ساخت آن شروع شده در واقع ممکن است جنجالی‌ترین موضوع هنری جهان، یعنی حضرت محمد را سوژه قرار داده است.

به گفته حسینی «بنیاد مستضعفان»، یک سازمان دولتی در این فیلم سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

لوکیشن اولیه فیلم، بازسازی مکه در قرن ششم میلادی بود که در خارج از شهر مقدس قم، با دو ساعت فاصله از جنوب تهران،‌ ساخته شد.

اطلاعات مربوط به بودجه فیلم اعلام نشد ولی منابعی نزدیک به عوامل فیلم اعلام کردند که بودجه ساخت این فیلم 35 میلیون دلار.

گادرین در ادامه این گزارش می‌افزاید: بعد از یک سال و انتشار برخی شایعات و حقایق، سرانجام در نوامبر سال 2012 میلادی اولین گزارش‌های رسمی درباره محمد (ص) در سایت‌های منتسب به این فیلم منتشر شد، شخصی به نام «محمد حیدریان»،از داخل بدنه نظام جمهوری اسلامی ایران که پیش از آن معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بود، تهیه‌کنندگی این فیلم را به عهده گرفت.

تا آن زمان یک سازمان ناشناس با نام «نور تابان» به عنوان پشتیبان مالی پروژه محمد (ص) معرفی شده بود، سازمانی که هیچ اطلاعاتی نه درباره ساختار آن و نه درباره رؤسای آن در هیچ کجا منتشر نشده بود، به نظر می‌رسید که کل فرایند تولید این فیلم تحت شرایط امنیتی بسیار ویژه قرار دارد. دیگر نامی هم از بنیاد مستضعفان به میان نیامد.

هم‌اکنون نجواهای زیادی درباره افزایش میزان بودجه فیلم تا برآورد تقریبی 50 میلیون دلار به گوش می‌رسد که به نظر می‌رسد بخشی از آن به خاطر ورود شخصیت‌های برجسته سینمای جهان به این پروژه سینمایی باشد.

«ویتوریو استرارو»، فیلمبردار برنده سه جایزه اسکار که فیلم‌هایی چون «و اینک آخرالزمان» و «آخرین امپراطور» نیز در این میان با 30 نیرو برای مشارکت در این پروژه وارد ایران شدند.

همچنین در کنار آن «اسکات ای.اندرسون»، مدیر کارکشته جلوه‌های ویژه و یکی دیگر از برندگان اسکار که فیلم‌هایی چون «حوادث تن‌تن» و «بازگشت سوپرمن» را در کارنامه کاری خود دارد، به این پروژه دعوت شد. در کنار این دو نام، اسامی تعداد زیاد دیگری از چهره‌های شاخص سینمایی که برنده جوایز سینمایی زیادی بوده‌اند در فهرست عوامل فیلم «محمد (ص)» به چشم می‌خورد.

روزنامه گاردین در ادامه ضمن بررسی مفصل سابقه حرفه‌ای «مجیدی» در ادامه این مطلب می‌افزاید: او به طور آشکار یکی از طرفداران «آیت‌الله علی خامنه‌ای» بوده و همچنین هماهنگ‌کننده ملاقات‌های بسیاری میان رهبر انقلاب با سینماگران ایرانی بوده است. «مجیدی» به خاطر همین دیدارها در میان سینماگران به شدت سکولار ایران خوشنام نیست.

{آقای} خامنه‌ای به شخصه علاقه زیادی به پروژه سینمایی «محمد (ص)» دارد، آنچنان‌که در اکتبر 2012، از لوکیشن مکه در این فیلم دیدن کرد. این دیدار بی‌سابقه بدون هیچ پوشش رسانه‌ای برگزار شد، پیش از این رهبر انقلاب از لوکیشن هیچ فیلمی دیدن نکرده بود. {اطلاعات گاردین در مورد بازدید اولین دیدار رهبر انقلاب از پشت صحنه فیلم غلط است چراکه ایشان تاکنون از پشت صحنه فیلم ها و سریالهایی بازدید داشته اند}.

یکی دیگر از موضوعات بسیار حساسی که در رابطه با این پروژه وجود دارد، ساخت فیلمی درباره حضرت محمد آن هم در کشوری شیعه است که در آن جایگاه ویژه برای بستگان درجه یک حضرت محمد قائل شده‌اند.

در زمانی‌ درگیری ایران با سعودی‌ها و شیخ‌نشینان خلیج‌ فارس، پیروان مذهب سنی، بیم آن می‌رود که موجی از اعتراضات علیه این فیلم شکل بگیرد، در واقع این نگرانی‌ها بیشتر متوجه مقامات مذهبی قاهره است.

البته نگرانی دیگری که وجود دارد از سوی کشور قطر است که در دسامبر 2012 اعلام کرد که بزودی ساخت فیلم‌ خود درباره زندگی حضرت محمد را شروع خواهند کرد. بودجه اعلام شده برای این فیلم یک میلیارد دلار اعلام شده و «باری ام اوسبورن»، تهیه‌کننده فیلم «ارباب حلقه‌ها»، به عنوان سرمایه‌گذار کمپانی تولید فیلم ««النور»، تهیه‌کنندگی آن را به عهده دارد.

گاردین در ادامه با اشاره به سخنان «مجیدی» نوشت: مجیدی و تیم تحقیقاتی‌‌اش متشکل از چندین مورخ و باستان‌شناس شیعه و سنی از مراکش گرفته تا لبنان و عراق تمام تلاش خود را کرده‌اند تا چهره‌ای مبتنی بر حقیقت از سال‌های نخست زندگی حضرت محمد را به تصویر بکشند و اگرچه مذهب شیعه نسبت به مذهب سنی حساسیت کمتری برای تصویر کردن چهره اشخاص مقدس دارند ولی برای جلوگیری از هرگونه درگیری، در فیلم محمد (ص) نیز چهره حضرت محمد تصویر نخواهد شد.

هم‌اکنون که مراحل پایانی پس از تولید فیلم «محمد (ص)» رو به اتمام است، به نظر می‌رسد که این فیلم از سوی بسیاری اهالی فعال در عرصه سینما مورد انتقاد شدید قرار گرفته باشد، به عقیده آنها فیلمی که صرف ساخت این فیلم شده، می‌توانست چندین و چند پروژه سینمایی که از کمبود بودجه رنج می‌برند را احیا کند.{این قسمت از متن گاردین نیز سندیتی ندارد چراکه هیچگاه این موارد در محافل هنری و رسانه ای مطرح نبوده و این مطلب نشاندهنده نوع نگاه نویسنده است}.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد