مهر: گیاه شناسان بین المللی به مناسبت بزرگداشت سال تنوع زیستی موفق شدند در سال 2010 صدها گونه جدید از گیاهان و قارچها را در نقاط مختلف دنیا کشف کنند. گیاه شناسان و زیست شناسان که به مناسب سال تنوع زیستی در انجمن باغهای بوتانیک سلطنتی انگلیس گردهم آمده اند گزارشی از گونه های جدید گیاهان و قارچها که در طول سال 2010 کشف کرده اند را ارائه کردند. در میان این گونه های گیاهی بیش از همه یک درخت تنومند توجه کارشناسان را به خود جلب کرده است. این درخت که بیش از 130 فوت (حدود 40 متر) ارتفاع دارد در جنگلهای بارانی کامرون کشف شده است. این گیاه مدتها در میان مردم بومی آفریقا به عنوان گیاه دارویی برای درمان عفونتها استفاده می شده است. همچنین در سال 2010 یک گونه جدید از گیاه "دارواش" در کوهستانهای جنگلی موزامبیک کشف شده است. برخی دیگر از این گونه ها از بیش از 100 سال قبل به نظر می رسید که منقرض شده بودند اما در سال 2010 این گیاهان دوباره کشف شدند. براساس گزارش تلگراف، به گفته این دانشمندان، تاکنون بیش از 300 هزار گونه گیاهی شناسایی شده اند اما جامعه علمی در هر سال حدود دو هزار گونه جدید کشف می کند و احتمال می رود که 50
هزار گونه در انتظار کشف شدن باشند. برخی از گونه های جدید گیاهی که در سال 2010 کشف شده و در اجلاس انجمن باغهای بوتانیک سلطنتی گزارش جامع کشف آنها ارائه شده است به شرح زیرند: نام علمی: Magnistipula multinervia محل: پارک ملی کوراپ، کامرون این گونه درخت عظیم الجثه بسیار نادر است و تنها چهار نمونه از آن در مناطق دورافتاده این جنگل بارانی در کامرون کشف شد. ارتفاع این درخت به 130 فوت (حدود 40 متر) می رسد و پوشیده از گل و میوه است.
نام علمی: Solanum phoxocarpum محل: کوهستان آبردار، کنیا زمانی که دانه های این گیاه برای طولانی مدت شروع به خشک شدن می کنند میوه های آن، رایحه تندی ساطع می کنند. محققان معتقدند که میوه های این گیاه سمی هستند به طوری که از دیرباز بومیان کنیا از این گیاه برای درمان بیماریهای عفونی بهره می گرفته اند.
نام علمی: Helixanthera schizocalyx محل: مانت مابو، موزامبیک دانشمندان با سفر به موزامبیک در شرق آفریقا این گونه جدید انگلی از گیاه داراوش حاره ای را در جنگلهای متراکم کوهستانی نزدیک به قله "مانت مابو" کشف کردند. پرندگان دانه های این گیاه انگلی را می خورند و گرده های آن را در دامنه های کوه می پراکنند.
نام علمی: Dendrobium daklakense محل: استان داک لاک در جنوب ویتنام گونه ای ارکیده زیبا با گلهای نارنجی و سفید صیقلی است. به گفته گیاه شناسان این ارکیده جدید می تواند به عنوان یکی از گونه های ارکیده های بسیار ویژه و زیبا نیز شناخته شود.
نام علمی: Mastigostyla torotoroensis, Mastigostyla chuquisacensis, Mastigostyla woodii محل: شرق کوههای آند در بولیوی این سه گونه جدید از زنبق وحشی در کوهستانها و دره های خشک بولیوی کشف شدند. Mastigostyla torotoroensis با گلهای آبی کوچک در پایان فصل بارانی در ماه مارس فرشی آبی بر روی صخره های پارک ملی "توروتور" می سازد.
Mastigostyla chuquisacensis در میان شنهای پوک متراکم در میان صخره های کوهستان ماسه سنگی کشف شد. این زنبق دارای گلهای آبی روشن با لکه های آبی تیره تر است.
Mastigostyla woodii گونه سوم جدید از خانواده زنبقها است که گلبرگهای ارغوانی مایل به آبی دارد. در بخش انتهایی این گلبرگها ساقه های سفید آشکار می شوند.
نام علمی: Madagascan palms محل: ماداسکار گیاه شناسان 14 گونه جدید نخل را در جزیره ماداسکار کشف کردند. یکی از این گونه ها Dypsis dracaenoides نام دارد که برگهایی میخ مانند نیزی دارد و با عنوان "درخت میخ اژدها" نیز شناخته می شود.
گونه دیگر Dypsis metallica نامیده می شود و برگهای سخت ضخیمی دارد.
گونه سوم Dypsis gronophyllum نام دارد که برگهای آن را حیوانات و حشرات می خورند.
گونه های دوباره کشف شده ای که تاکنون تصور می شد منقرض شده اند:
نام: Urocystis primulicola (پامچال دوده ای چشم پرنده ای) و Puccinia libanotidis (هویج زنگ زده ماه) محل: انگلیس پامچال دوده ای چشم پرنده ای از 106 سال قبل ناپدید شده بود اما در سال 2010 دوباره کشف شد.
نام: Anogramma ascensionis (سرخس جعفری)
محل: جزیره معراج (Ascension Island) جنوب اقیانوس اطلس تصور می شد که این سرخس نیز منقرض شده باشد اما امسال مجددا کشف شد و بلافاصله برنامه حفاظتی از آن آغاز شد.
نام: Alcantarea hatschbachii محل: میناس گرائیس، برزیل این گیاه از خانواده آناناس است که اولین بار در سال 1975 کشف در کوهستانهای برزیل کشف شد اما پس از تلاشهای بسیار برای مشاهده دوباره آن اعلام شد که این گیاه منقرض شده است. اما امسال در یک اکتشاف جدید که از سوی گیاه شناسان انجمن باغهای بوتانیک سلطنتی انجام شد این گیاه دوباره پیدا شد.
دیدگاه تان را بنویسید