بهترین و بدترین شهرهای جهان برای زندگی
نشریه اکونومیست هر ساله با در نظر گرفتن معیارهایی همچون ثبات و امنیت، خدمات درمانی و آموزشی٬ امکانات رفاهی، خدمات شهری و زیرساختها، ۱۴۰ شهر مشهور جهان را رده بندی میکند.
نشریه اکونومیست هر ساله با در نظر گرفتن معیارهایی همچون ثبات و امنیت، خدمات درمانی و آموزشی٬ امکانات رفاهی، خدمات شهری و زیرساختها، ۱۴۰ شهر مشهور جهان را رده بندی میکند. در تازهترین ردهبندی منتشر شده از سوی این نشریه، دو شهر ملبورن و آدلاید از استرالیا، وین اتریش و سه شهر ونکوور، کلگری و تورنتو کانادا٬ به عنوان شش شهر برتر جهان برای زندگی انتخاب شدهاند. در این میان دمشق سوریه که روزگاری عروس شهرهای عربی تلقی میشد، به دلیل حملات تروریستی گروهکهای شورشی، به بدترین شهر این رده بندی تنزل یافتهاست.
۱.ملبورن٬ استرالیا
دور از انتظار نبود که ملبورن شهر قهوه، غذاهای لذیذ، موسیقی زنده، فضای هنری و چشم اندازهای زیبا بار دیگر به عنوان بهترین شهر دنیا برای زندگی انتخاب شود.
۲.وین٬ اتریش
وین اتریش امسال تنها با ۰/۱ امتیاز فاصله با ملبورن استرالیا در رده دوم قرار گرفت. وین، شهر موسیقی و معماریهای شگفت انگیز ۹۷/۴ از ۱۰۰ امتیاز ممکن را کسب کرد.
۳.ونکوور٬ کانادا
ونکوور که هر ساله در میان باکیفیتترین شهرهای دنیا در این رده بندی قرار میگیرد، امسال نیز با حفظ جایگاه سوم سال گذشته خود، یکی از بهترین شهرهای دنیا برای زندگی لقب گرفت.
۴.تورنتو٬ کانادا
تورنتو، که بلندترین آسمان خراش کانادا را در خود جای داده، دومین شهر برتر کانادا و چهارمین شهر برتر دنیا برای زندگی انتخاب شد.
۵.آدلاید٬ استرالیا
آدلاید استرالیا، شهر پارکها و سواحل زیبا با امتیاز ۹۶/۴ در رتبه پنجم قرار گرفت.
۵.کلگری٬ کانادا
کلگری کانادا که سال گذشته در رتبه ششم قرار گرفته بود، امسال با ارتقا امتیاز خود، همراه با آدلاید استرالیا به طور مشترک در رده پنجم قرار گرفت.
۱۳۶.طرابلس٬ لیبی
کوچهها و گذرگاههای زیبای طرابلس نتوانست مانع از قرار گرفتن این شهر در ردههای پایینی جدول شود. طرابلس که سال گذشته در رتبه ۱۳۲ام جهان قرار گرفتهبود، امسال به رتبه ۱۳۶از میان ۱۴۰ شهر بررسی شده تنزلیافت.
۱۳۷.لاگوس٬ نیجریه
لاگوس نیجریه پرجمعیتترین شهر این کشور و پایتخت اقتصادی نیجریه محسوب میشود، اما این جمعیت زیاد که بدون زیرساختهای مناسب در شهر روزگار میگذرانند خود عاملی بر تنزل لاگوس به رتبه ۱۳۷ این ردهبندی است.
۱۳۸.پورت موسبی، پاپو گینه نو
پورت موسبی پایتخت پاپو گینه نو به دلیل زیر ساختهای ضعیف و آمار جرم و جنایت بالا، سومین شهر بی کیفیت جهان برای زندگی لقب گرفت.
۱۳۹.داکا٬ بنگلادش
بر اساس گزارش دولت بندگلادش در سال ۲۰۱۱ داکا پایتخت این کشور، همچنان از ترافیک سنگین که به طور متوسط روزانه ۷ ساعت در معابر این شهر به طول میانجامد، رنج میبرد. این وضعیت نابههنجار، در انتخاب رتبه دوم بدترین شهر جهان برای داکا بیتاثیر نیست.
۱۴۰.دمشق٬ سوریه
دمشق پایتخت زیبای سوریه، که روزگاری عروس شهرهای عربی تلقی میشد، پنج سال متوالی است که به دلیل حملات تروریستی گروهکهای شورشی، در این رتبه بندی تنزل مییابد. امسال دمشق به عنوان بدترین شهر دنیا از میان ۱۴۰ شهر بررسی شده از نگاه اکونومیست قرار گرفت.
منبع: CNN
دیدگاه تان را بنویسید