آموزش مجازی سالهاست در کنار شیوه آموزش سنتی، فراگیر شده است. این شیوه تدریس، در کشور ما در سطح دانشگاهی حدود سال ۸۵ عملی شد و برخی دانشگاهها اقدام به برگزاری دورههای مجازی کردند.
موافقان آموزش مجازی، دلایلی چون کاهش هزینهها را دلیلی برای برتری این شیوه تدریس بیان میکنند. اما در زیر، ۵ دلیل مهم برای یادگیری مجازی را با هم مرور میکنیم.
۱- آزادی عمل:
در یادگیری آنلاین و یا مجازی، زمان مشاهده درس تدریس شده، با شماست، زیرا درسها از پیش ضبط شده و میتوانید هر زمانی که فرصت دارید، آنها را تماشا کنید.
۲- منابع در دسترس برای آموزش:
در یادگیری سنتی، محتوای آموزشی تا حد زیادی متکی به مدرس است. او تصمیم میگیرد که چه محتوایی و چگونه تدریس شود. اما در یادگیری آنلاین، محتواها از کلاسها جمع شده و دسترسی همزمان به اینترنت، منبع عظیمی از دروس را به دانشجویان ارائه میدهد.
۳- حق انتخاب:
در یادگیری آنلاین، شما تصمیم میگیرید که چقدر زمان صرف کلاس و محتواهای پیرامون آن کنید، کجا درس را مطالعه کنید. البته در این نوع یادگیری، نظم بسیار مهم است. عاملی مانند انگیزه، میتواند به یادگیری فردی سر و سامان دهد.
۴- حذف رفت و آمد روزانه:
وقت طلاست، اما در شهرهای بزرگ، ساعات زیادی از وقت شهروندان به جابهجایی در خیابانهای شلوغ میگذرد. میتوان با حذف رفت و آمد، ضمن کاهش چشمگیر هزینهها، در وقت نیز صرفهجویی کرد. با یک محاسبه ساده میتوان پی برد تنها حذف رفت و آمد، چند ساعت در ماه به وقت یادگیری میافزاید.
۵- یادگیری در هر زمان:
کارمندان و افراد شاغل، از این شیوه آموزش بسیار استقبال میکنند. زیرا در هر ساعتی از روز، میتوان به تحصیل پرداخت. شاید شما از آن دسته افرادی باشید که تنها نیمه شب مطالعه میکنید، پس میتوانید کلاسهای خود را در همان زمان برگزار کنید.
نظر شما چیست؟ آیا سر کلاس رفتن به شیوه سنتی و دیدن همکلاسیها و فضای دانشگاه را ترجیح میدهید و یا صرفهجویی در وقت و هزینه و آزادی عمل کلاسهای مجازی؟
دیدگاه تان را بنویسید