"حجامت" بهتر است يا اهداء خون؟!
وي با بيان اينكه از نظر طب سنتي، حجامت روشي براي دفع سموم بدن است، ادامه ميدهد: با انجام حجامت سموم از بدن خارج ميشوند و پس از انجام حجامت و حين درمان از داروهاي گياهي نيز استفاده ميشود.
ايسنا: حجامت يک روش درماني آزموده شده است که بر اساس قديميترين اسناد از 1300 سال پيش از ميلاد مسيح در مقدونيه انجام ميشده است. اما هماكنون افراد ناآشنا و با استفاده از وسايل آلوده، حجامت را انجام ميدهند که تهديدكننده سلامت افراد است.
"اسدالله پارسايي" يكي از شهروندان لرستاني در اينباره به ايسنا ميگويد: حجامت در ميان ايرانيان سابقهاي طولاني دارد و به صورت معمول سالي دو بار، به ويژه پيش از عيد به صورت سنتي انجام ميشد و از آن به عنوان عيد خون نام ميبردند و مردم بهارشان را با حجامت آغاز ميکردند.
وي با بيان اينكه از نظر طب سنتي، حجامت روشي براي دفع سموم بدن است، ادامه ميدهد: با انجام حجامت سموم از بدن خارج ميشوند و پس از انجام حجامت و حين درمان از داروهاي گياهي نيز استفاده ميشود.
اين شهروند لرستاني ميافزايد: بر اساس اسناد تاريخي حجامت سابقهاي 7000 ساله دارد همچنين 1000سال پيش "بوعليسينا" در کتاب "قانون" خود به صورت علمي درخصوص حجامت و جايگاه آن صحبت کرده و هماکنون نيز محققان اروپايي از مطالب 1000 سال پيش بوعليسينا استفاده ميکنند.
براساس اين گزارش، اطلاعات پيرامون حجامت در جامعه پزشكي محدود است به طوري كه در دانشكدههاي پزشكي ايران اين موضوع تدريس نميشود، فقط در برخي دانشگاههاي آمريكا، انگليس، آلمان و چين اين موضوع به شكل كلاسيك تدريس ميشود.
طبيعي است كه وقتي پزشكان از ويژگيهاي درماني آن بياطلاع هستند همه حجامت را انجام نميدهند. از سوي ديگر عمر اطلاعات بيش از 5000 سال نيست. همچنين شمار پزشكان ايراني آشنا با اين شيوه بيش از 1000 نفر نيستند.
"امين آزادبخت"، يکي ديگر از شهروندان لرستاني ميگويد: حجامت جزو طب سنتي و اسلامي است که فوايد فراواني دارد و 70 نوع بيماري را از بين ميبرد.
وي با بيان اينکه حجامت را ماهيانه انجام ميدهم، اظهار ميكند: حجامت را براي برطرف كردن خستگي، خوابآلودگي، کسالت و رخوت از بدن، انجام ميدهم.
اين شهروند ادامه ميدهد: البته انجام حجامت بايد با رعايت موازين بهداشتي و استفاده از وسايل استريل تحت نظر پزشک طب سنتي انجام شود.
"حديث کلانتري" ديگر شهروند خرمآبادي ميگويد: هيچ اعتقادي به انجام حجامت ندارم؛ چراکه افرادي را مشاهده کردهام که به اين امر اقدام کردهاند اما حجامت تاثيري در سلامت آنها نداشته است.
به گفته وي، به نظر ميرسد خراشيدن بدن براي حجامت اثر درماني نداشته باشد.
"زهرا رضايي"، شهروند ديگر خرمآبادي نيز به ايسنا ميگويد: اطرافيانم حجامت ميكنند اما تاثيري در سلامتي و برطرف كردن بيماري آنها نداشته است.
وي ادامه ميدهد: از لحاظ رعايت بهداشت از جانب پزشکان يا افراد گاهي اين مهم جاي تامل دارد که مبادا به علت حجامت به انواع بيماريهاي پوستي و خوني مبتلا شويم.
رضايي يادآور ميشود: يکي از علل عدم تمايل من به انجام حجامت عدمآگاهي و اطلاع کامل از اين شيوه درمان است و اينكه اين نوع درمان چند درصد تاثيرگذار است، از اينرو حاضر به ريسکپذيري نيستم و اهداي خون را به حجامت ترجيح ميدهم.
دکتر "گرجي"، يک فوق تخصص هماتولوژي آنکولوژي با بيان اينكه تخليه خون کثيف با حجامت، باور غلط رايج ميان مردم است، به ايسنا ميگويد: هماكنون حجامت را افرادي ناآشنا و با استفاده از وسايل آلوده انجام ميدهند و سلامت افراد را تهديد ميکنند.
وي با اشاره به انجام حجامت که جزئي از طب سنتي است، در ادامه يادآور ميشود: اين مهم پيش از اين انجام ميشد اما حجامت چيزي نيست که براساس تصور عاميانه افراد مبني بر تخليه خون کثيف انجام شود.
اين فوقتخصص انكولوژي ادامه ميدهد: بدن در روز چندين بار توسط کبد و کليه تصفيه ميشود و خون کثيفي در بدن باقي نميماند تا اينكه ناگزير باشيم براساس تصورات عاميانه اين خون كثيف را با حجامت خارج كنيم.
براساس اين گزارش، "دکتر اميرحسين تروند"، مدير پايگاه منطقهاي انتقال خون لرستان هم با تاكيد بر اينكه افراد سالم به هيچ وجه حجامت نکنند، اظهار ميكند: حجامت يک روش درماني اثبات شده براي برخي بيماريها از جمله سردرد، بيماريهاي عفوني، دردهاي عضلاني، سردردهاي عصبي و ميگرني و بيماريهاي پوستي است.
وي ادامه ميدهد: افرادي که خون اهداء ميکنند هميشه حس نوعدوستي و انسان دوستانهاي در احياء و اهداء زندگي مجدد به بيماران دارند.
مدير پايگاه منطقهاي انتقال خون لرستان ميافزايد: افرادي که مرتباً خون اهدا ميکنند در مقايسه با افراد همسن و سال خود که اهداءكننده خون نيستند کمتر به بيماريهاي قلب و عروق و به ريسک ابتلاء به سکتههاي قلبي و مغزي دچار ميشوند.
دکتر تروند در خصوص افرادي که حجامت و تاتو ميکنند، ميگويد: افرادي که تاتو، حجامت، الکتروليز و گوش سوراخ کردهاند به مدت يکسال از اهدا خون معاف هستند.
وي اظهار ميكند: البته اين بدان معنا نيست که اين افراد در جاهاي غير استريل اقدام کردهاند بلکه با ايجاد سوراخ و منفذ در پوست امکان ورود عوامل بيماريزا در اين افراد وجود دارد.
مدير پايگاه منطقهاي انتقال خون لرستان گفت: به افرادي که اقدام به تاتو، حجامت، الکتروليز و سوراخ کردن گوش ميکنند توصيه ميشود که اين اقدامات را در مطب پزشکان انجام دهند تا از بروز بيماريهاي تهديدكننده در امان باشند.
دكتر تروند به افرادي كه به حجامت اقدام ميكنند توصيه ميكند به جاي حجامت خون اهداء کنند و به افراد سالم هم توصيه نميشود كه حجامت انجام دهند ضمناً افراد بيمار صرفاً با تجويز پزشک به اين مهم اقدام کنند.
به گزارش ايسنا، دکتر "سياوش بيرانوند"، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي لرستان هم از پلمپ مطبهايي که اقدام به حجامت ميکنند خبر ميدهد و ميگويد: حجامت مورد تاييد ما نيست و مطبهايي که به انجام حجامت اقدام کنند پلمپ ميشوند.
در اينباره يك كارشناس مسائل مذهبي هم ميگويد: برطرف كردن فضولات خون، دفع سموم و عفونتها، تنظيم اخلاط چهارگانه در بدن انسان «دم، صفرا، بلغم و سودا»، دفع انسدادهاي عروقي پديدآمده در نقاط مختلف بدن، از جمله منافع حجامت از ديدگاه اسلام است.
حجتالاسلام "حميدرضا حنان" ادامه ميدهد: حجامت يک روش خونگيري است که براي پيشگيري و درمان بيماريها انجام ميشود و اين نامگذاري احتمالاً به علت شيوه عمل آن است که از طريق تحجيم، گشايش و انبساط موضعي عمل ميکند.
وي با اشاره به منافع حجامت از ديدگاه طب اسلامي، ميگويد: تنظيم سيستم ايمني بدن انسان به وسيله حجامت عام، تنظيم سيستم ايمني محيطي به وسيله حجامت موضعي، تنظيم ترشح غدد درونريز و برونريز، دفع سموم و رفع انسدادهاي موضعي و محيطي، تاثير حجامت بر وناژلنف، تاثير بر سمپاتيک و پاراسمپاتيک، تاثير بر افزايش ترشح اندروفين و... از منافع حجامت از ديدگاه طب جديد است.
اين کارشناس ديني به آثار درماني حجامت بر اساس احاديثي از رسول اکرم(ص) و امام صادق(ع) اشاره ميكند و ميگويد: برخي احاديث حجامت را بهطور کلي شفاي بيماريها و برخي ديگر دواي بيماريهاي خاصي ميدانند بهطوري که حضرت رسول(ص) ميفرمايند، حجامت داروي تمام بيماريهاست و امام صادق(ع) نيز ميفرمايند که، حجامت سر شفاي هفت بيماري از جمله جنون، جذام، برص، کسالت، خوابآلودگي ، دنداندرد، نابينايي و سردرد است.
وي يادآور ميشود: با وجود قرائن و شواهد ديگري در خصوص حجامت، نميتوان منافع حجامت را رد کرد و اين مقوله نياز به تحقيقات بيشتري دارد به شرطي که تحقيق را تقليد بيچون و چرا از غربيها ندانيم و به علت ترديدي بيجا از منافع آن چشم نپوشيم. با توجه به احاديثي که درباره فوايد حجامت از ائمه معصومين(ع) نقل شده، ميتوان گفت حجامت يک سنت ديني است.
دیدگاه تان را بنویسید