چشم توفان بر روی مشتری + عکس
ناسا فضاپيماي وويجر را در سال 1977 به فضا فرستاد و اكنون پس از گذشت 34 سال، اين فضاپيما در راه لبههاي بيروني منظومه شمسي است.
ایسنا: تصاوير تازه ناسا، لكه بزرگ سرخرنگ روي سياره مشتري را كه توفاني دو برابر اندازه زمين است با جزئيات كامل نشان ميدهد. اين تصاوير كه اخيرا تكميل و با دادههاي جمعآوري شده طي 30 سال گذشته مطابقت داده شده، دستخوش ارتقاء ديجيتالي شدهاند. اين تصاوير توسط فضاپيماي وويجر 1 در طول سفر آن در سال 1979 جمعآوري شده است.
ناسا فضاپيماي وويجر را در سال 1977 به فضا فرستاد و اكنون پس از گذشت 34 سال، اين فضاپيما در راه لبههاي بيروني منظومه شمسي است. اين فضاپيما در سال 1979 از كنار سياره مشتري گذشت و 36 دقيقه به تصويربرداري از اين سياره از فاصله 1.85 ميليون كيلومتري پرداخت. وويجر 1 دورترين جسم ساخت دست بشر در جهان بوده و در حال حاضر 117 واحد نجومي از زمين فاصله دارد. يك واحد نجومي به اندازه فاصله زمين تا خورشيد است. لكه بزرگ سرخ مشتري توجه منجمان را از قرن نوزدهم به خود جلب كرده است. اين لكه در 22 درجه جنوب ناحيه استوايي قرار داشته و به چپ و راست كشيده ميشود. اندازه اين لكه در طول ساليان تغيير كرده است. اين لكه در قرن پيش حدود 43 هزار كيلومتر بوده اما اكنون به نيمي از آن كاهش يافته است.
دیدگاه تان را بنویسید