سنگین ترین ضد ماده جهان کشف شد
شبیه سازی جدیدی که به تازگی در یکی از شتابگرهای آمریکایی در لانگ آیلند انجام گرفته است نوعی جدید از ضد ماده را به وجود آورده که به معنی واقعی کلمه ناشناخته و جدید بوده و سنگین ترین ضد ماده جهان معرفی شده است.
مهر: این ضد ماده که آنتی هایپرتریتون نام دارد سنگین ترین ضد ماده ای است که تا به حال ردیابی شده و از سویی دیگر اولین نوع از ذرات است که حاوی کوارکهای غیربیگانه است، عاملی که می تواند آنتی هایپرتریتون را در بخشی جدید از جدول تناوبی عناصر قرار دهد.
دانشمندان این ضد ماده جدید را با کمک شتابگر RHIC و در لابراتوار ملی بروکهاون در نیویورک خلق کردند. این برخورد دهنده یونهای سنگین را در سرعتی نزدیک به سرعت نور با یکدیگر برخورد داده و به این شکل اتمها به ذرات تشکیل دهنده خود تجزیه شدند.
پس از اینکه یونهای طلا برای بیش از صدها هزار بار با یکدیگر برخورد داده شدند محققان توانستند در میان بقایای به جا مانده از یونها در حدود 70 آنتی هایپرتریتون بیابند. این ذره در حدود 200 میلی الکترون ولت سنگین تر از سنگین ترین رکورد دار ضد ماده ها، یعنی آنتی هلیوم است.
هسته اتمهای معمولی از ذراتی به نام پروتون و نوترون تشکیل شده که هر یک از این ذرات نیز از ذراتی کوچکتر به نام کوارکها و گلوئن ها تشکیل شده اند. در مقابل هسته ضد ماده از ذراتی ساخته شده است که از جرمی برابر جرم همتایان خود برخوردارند اما بار الکتریکی و ویژگی های مغناطیسی آنها با یکدیگر متضاد است.
انفجار بزرگ در ابتدا مقادیر برابری از ماده و ضد ماده را به وجود آورده است اما حجم مواد به اندازه ای بوده است که نیروی گرانش از پراکنده شدن آنها جلوگیری کرده است. در این فضای کوچک ماده و ضد ماده با یکدیگر برخورد کرده و یکدیگر را خنثی و نابود کرده اند و به این شکل انرژی خالص خلق شده است.
برخورد دهنده RHIC
در برخوردی که در RHIC صورت گرفته است، سوپی از کوارک و گلوئن به وجود آمده است که با خنک تر شدن این سوپ در کسری از ثانیه، ذرات بنیادینی ذرات بزرگتری مانند هایپرتریتون و آنتی هایپرتریتون را به وجود آوردند. این کشف جدید موجب خوشحالی فیزیکدانان شده است زیرا این ضد ماده کاملا غیر منتظره بوده و جایگاه کاملا جدیدی را در جدول تناوبی به خود اختصاص خواهد داد.
بر اساس گزارش نشنال جئوگرافیک، فیزیکدانان یافتن عناصر و ذرات جدید را به جمع آوری تمبرها تشبیه می کنند. به گفته "فرانک کلوز" فیزیکدان دانشگاه آکسفورد هنوز مشخص نیست یافتن این ضد ماده جدید تاثیری بر فیزیک دارد یا نه، این روند درست مانند جمع آوری تمبر است، داشت و یافتن برخی از تمبرها، مجموعه دار را بیشتر خوشحال می کند. اما حقیقت این است که این ذره باید بتواند درک کلی ما را از وجود داشتن ضد ماده تایید کند.
دیدگاه تان را بنویسید