نظر حناچی درباره عوارض پرداختی شهروندان
شهردار تهران درباره اینکه هزینه زندگی در تهران باید بالا برود گفت: این را به اینگونه اصلاح میکنم که هرکسی در شهر بیشتر از امکانات شهر استفاده میکند باید هزینه بپردازد. اگر این روش در شهر حاکم شود فکر میکنم منطقیتر خواهد بود.
خبرگزاری تسنیم: پیروز حناچی، شهردار تهران با حضور در برنامه پارک شهر رادیو تهران درباره ورزش صبحگاهی در پارکها گفت: در هر صورت ورزش صبحگاهی در پارکها موضوعی جدیدی نیست و تلاش همکارانی که مردم را در پارکها به شادی میآورند قابل تقدیر است.
وی در پاسخ به اینکه اعلام کردید حال شهرمان خوب نیست، گفت: ازدحام مردم در صفهای بی آر تی (صبحها و عصرها) ناشی از کمبود اتوبوس است. در حال حاضر حدود ۳ هزار اتوبوس و تعداد زیادی هم واگن مترو کم داریم تا ازدحام را کم کند. تلاش من و همکارانم در شورای شهر و شهرداری این است که این مشکل را جبران کنیم، اما تا زمان حل این مشکل شرمنده مردم هستیم.
حناچی با اشاره به اینکه بخش عمدهای از بودجه ۹۸ شهرداری تهران در حوزه حمل و نقل عمومی و با تأکید و توسعه مترو و حوزه حمل و نقل ریلی پیشبینی شده است، گفت: ۳۰ درصد از بودجه ۹۸ شهرداری تهران به حوزه حمل و نقل عمومی اختصاص داده شده است. از بودجه اختصاص یافته برای کل شهر تهران به جز شهر تهران، باقی مانده اعتبار مربوط به حوزه حمل و نقل است که نشاندهنده اهمیت حوزه حمل و نقل است.
شهردار تهران درباره اینکه پرسش اصلی شهروندان این است که شهر ما چه زمانی تبدیل به کارگاه بزرگ صنعتی میشود، اظهار داشت: اینکه در شهر پروژههای بزرگی که به نفع همه مردم شهر اجرا شود، بسیار پسندیده است، اما به این معنی نیست که همه شهر تبدیل به کارگاه ساختمانی شود و هیچ کجای دنیا این موضوع وجود ندارد. باید تعادل در توسعه شهر رعایت شود و به گونهای رفتار کنیم که هم شهر قابل زندگی کردن و هم قابل سرویس دادن به همه شهروندان باشد. باید منافع پروژهها به شکل متعادل، عادلانه و متعارف در بین همه شهروندان توزیع شود.
وی با بیان اینکه تا چه اندازه موافق این هستید که هزینه زندگی در تهران باید بالا رود که از مهاجرت جلوگیری شود، بیان کرد: من این را به اینگونه اصلاح میکنم که هرکسی در شهر بیشتر از امکانات شهر استفاده میکند باید هزینه بپردازد. اگر این روش در شهر حاکم شود فکر میکنم منطقیتر خواهد بود، اساس شهرها در دنیا هم چنین است. غیر از بحث حاکمیتی مانند حمل و نقل و مسائل عمومی بقیه موارد باید از هزینههای عمومی شهر تأمین شود.
حناچی گفت: ایده آل دولت این است که کشور از مالیات اداره شود و ایده آل شهرداریها هم این است که هزینههای خود را از عوارضی که در ازای ارائه خدمات ارائه میکنند، اداره کنند. وقتی چنین نباشد عدم تعادل و مشکلات بعدی اتفاق میافتد.
وی در پاسخ به اینکه سال گذشته در بحث خودروها و هوای پاک سخت گیریهایی درباره معاینه فنی انجام شد، اخیراً هیأت وزیران نیز خواستار حذف یکی از مواد قانون هوای پاک است و به ازای این تصمیم قرار است موتورسیکلتهای کاربراتوری اسقاط شود؛ چه فکری برای موتور سیکلتهای کاربراتوری دارید که خیلی بی قانون جا به جا میشود، گفت: حدود ۱۸ درصد آلودگی شهر تهران مربوط به موتورهای کاربراتوری است. ایده آل این است که موتورهای موجود و موتورهایی که از این به بعد تولید میشوند، کاربراتوری نباشند و برقی باشند.
شهردار تهران گفت: تلاش میکنیم، ایدههایی که به شکل پایلوت جواب داده است وهنوز به شکل انبوه نرسیده است، را اجرایی کنیم تبدیل موتورهای موجود بنزینی و کاربراتوری به موتورهای برقی، خود، یک روش است. روشهای دیگر هم، فراهم کردن شرایط اقتصادی و صنعتی که موتورهای برقی راحتتر در اختیار مردم قرار بگیرند.
وی افزود: در راستای استفاده از ظرفیت قانون هوای پاک، اسقاط موتورهای کاربراتوری بود، موتورهایی که اگر موتوری میخواست وارد شود باید ۷ موتور کاربراتوری اسقاط میشد. به خاطرمسائل اقتصادی تنها همین یک مورد در دولت مورد بازنگری قرار گرفت و بقیه موارد در جای خود است. اما راهکاراصلی این است که همه با هم همکاری کنند.
وی بیان کرد: امسال به دلایل جوی مانند باد، بارندگی بهتر، تلاش در حوزه حمل و نقل ترافیک، معاینه فنی این موضوع باعث شد که آلودگی هوا تا ۲۰ درصد نسبت به سالهای قبل بهتر شود. هنوز این استاندارد بالاتر از سطح جهانی است. اما اگر همه کمک کنند میتوانیم این نقص را کنترل کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید