راهکار خروج پایتخت از بحران نقدینگی از زبان محسن هاشمی

کد خبر: 918403

رئیس شورای شهر تهران گفت: پیگیری ۲۰ درصد از احکام ماده ۱۰۰ می‌تواند درآمد چند هزار میلیاردی برای شهر تهران ایجاد می‌کند و بحران نقدینگی را حل می‌کند.

راهکار خروج پایتخت از بحران نقدینگی از زبان محسن هاشمی

خبرگزاری مهر: محسن هاشمی در جلسه هم اندیشی شورا با شهردار و معاونان با بیان این که تاثیر حرکات نمادین کوتاه است و در فعالیت‌های عینی دچار چالش جدی هستیم، گفت: اگر واقع گرایانه نگاه کنیم حدود دوسال به صورت مفید تا انتخابات شورای ششم فرصت داریم. در ۱۸ ماه سپری شده، سه دوره تغییرات و بی ثباتی شش ماهه شاهد بودیم که کوتاه شدن زمان مدیریت‌ها اجازه شناخت عمیق، برنامه ریزی و اجرا به مدیران نمی‌دهد و اولین نکته من این است که در دوسال آینده، شاهد ثبات و کمترین جابجایی درسازمان شهرداری باشیم و فقط تحولات در راستای کوچکتر کردن پیکره شهرداری و کاهش تعداد مدیران صورت گیرد نه جابجایی یا افزایش آنها.

وی با اشاره به پیشنهاداتی که در جلسه گذشته برای تحول در مدیریت شهری ارائه کرد، گفت: کمیسیون برنامه و بودجه می‌تواند هوشمندسازی سیستم منابع انسانی و پیمانکاری شهرداری و تامین درآمد پایدار شهر را محور اصلی فعالیت قرار دهد. همچینین کمیسیون سلامت و محیط زیست، تحول در نظام معیوب و فرسوده پسماند و مبارزه با حیوانات موذی را در کنار حفظ، بهبود و توسعه فضای سبز دنبال کند و کمیسیون شهرسازی، پیگیری حقوق از دست رفته شهرداری در تخلفات شود. با تمرکز بر پرونده‌های بزرگ، منابع مالی قابل توجهی برای شهر ایجاد کند.

هاشمی تاکید کرد: براساس مدل پارتو، در ۲۰ درصد پرونده‌های تخلف می‌توان درآمدی چند هزار میلیارد تومانی را براساس کمیسیون ماده صد ایجاد کرد که بحران نقدینگی شهر را نیز حل کند، کمیسیون معماری وشهرسازی می‌تواند در نوسازی بافت‌های فرسوده تحول محسوسی ایجاد کند. کمیسیون حقوقی و نظارت شورا نیز می‌تواند سیستم مبارزه با رانت و تخلفات را فعال کرده و به دور از فضای مچگیری و هیاهو، نظم و قانون را در مجموعه شهرداری تقویت و حقوق بیت المال را بازپس بگیرد و یا کمیسیون عمران وحمل ونقل می‌تواند سامانه کنترل پروژه‌های عمرانی را جهت شفاف سازی اجرا کند. نقد کردن ظرفیت ۷ میلیون نفری مترو، برقی کردن ۱۷۶ کیلومتر بی آر تی از دیگر موضوعات است.

وی اضافه کرد: در کمیسیون فرهنگی - اجتماعی نیز تمرکز بر آسیب‌های اجتماعی و ساماندهی وضعیت زننده معتادان متجاهر، کودکان کار، متکدیان و زنان بی سرپرست در کنار صیانت از فرهنگ دینی و ملی، در دوره‌های گذشته به آن توجه لازم نشده است.

هاشمی با بیان این که گفتار درمانی، انتقاد از گذشته و وعده آینده، عمر محدودی دارد و از یک زمان به بعد افکارعمومی انتظار اقدامات عملی و تاثیرات عینی را از مدیریت جدید دارند، گفت: حرکت‌های نمادین، شعار و فعالیت تبلیغاتی، فقط می‌توانند در کوتاه مدت موثر باشند و در دراز مدت اتکا به این فعالیتها، تاثیر منفی در ارزبابی مردم دارد.

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: در فعالیت‌های عینی ما دچار چالش جدی هستیم، اینکه وارد کردن ۱۰ = قطار مترو به کارنامه سه شهردار تبدیل شود نشان از خالی بودن عرصه اجرا دارد چرا که در دوره گذشته، این سطح از اقدامات، انعکاس زیادی در تبلیغات نداشت. اگر نتوانیم با راهنمایی و رانندگی تعامل درستی انجام دهیم نتیجه‌ای شبیه سرنوشت طرح جدید ترافیک ایجاد می‌شود که موجب بی نظمی و عدم وصل بخش عمده درآمد‌های شهرداری است.

هاشمی بیان کرد: بخش شهرسازی نیز دچار سردرگمی است، موضوع باغات، شورای معماری، تخفیف نقدی، تسهیلات بافت فرسوده در هاله ابهام و تایید و تکذیب قرار دارد و بخشی از شهروندان در ساخت و ساز و پرداخت عوارض دچار تردید شده اند که اثر خود را در کمبود درآمد‌ها داشته است. همینطور در بخش نظارت و حقوقی، هنوز تکلیف پرونده‌های جنجالی مانند املاک نجومی و هلدینگ یاس مشخص نشده و اقدام محسوسی در موضوع شایسته سالاری و فراخوان انتصابات صورت نگرفته، بدنه اجتماعی اصلاح طلبان از عملکرد گذشته ناراضی هستند و به دلیل نبود معیار مشخص، انتصاب یک فعال اصلاح طلب به ناراضی‌تر شدن سایرین می‌انجامد.

وی بیان کرد: در دو سال پیش رو با پدیده چالش‌های همزاد مواجهیم، بحران‌هایی که همزمان یکدیگر را تشدید می‌کنند، از بحران رکود اقتصادی کشور تا رکود در صنعت ساختمان، کاهش ارزش پول ملی، نارضایتی‌های صنفی، اجتماعی و معیشتی مسایل فراوانی برای مدیریت شهری ایجاد خواهند کرد که اگر برای کنترل و پروسه حل آن، برنامه نداشته باشیم، آسیب خواهیم دید. در نتیجه نیازمند جهش نگاه مدیریت شهری و نگاه استراتژیک بجای مواضع تاکتیکی هستیم، در راهبرد ما باید مسایل حل شوند نه آنکه با مسکن، تنها زمان سپری شده یا با فرافکنی مسئولیت آن به گذشتگان یا رقبای سیاسی یا دیگر مسئولان پاس داده شود.

رئیس شورای شهر تهران در پایان گفت: اکنون که احکام برنامه سوم تصویب شده باید برای فرصت پیش رو برنامه‌های عملیاتی و گام به گام تدوین کرد و برنامه و وفاداری به اولویت‌ها به صورت روزآمد و آنلاین توسط شهردار و شورا رصد شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد