سهمیه ویژه برای خبرنگاران و بیماران خاص
لایحه پیشنهادی تعیین نرخ عوارض تردد در محدوده مرکزی شهر تهران برای سال ۹۸ به شورای شهر تهران ارسال شد که در این لایحه برای بیماران خاص، معلولان و خبرنگاران سهمیه سالانه برای ورود به طرح ترافیک در نظر گرفته شده است.
خبرگزاری تسنیم: پیشنویس لایحه پیشنهادی تعیین نرخ عوارض تردد در محدودههای مرکزی شهر تهران در سال ۹۸ از سوی شهرداری به شورا ارسال شد. این لایحه در کمیسیونهای تخصصی شورا از جمله کمیسیون برنامه و بودجه و عمران و حملونقل در حال بررسی است. این لایحه هنوز در کمیسیونهای شورا به تأیید نرسیده و در صحن شورا نیز مطرح نشده است. در لایحه ارسالی عوارضی هم برای محدوده زوجوفرد که مدیران شهری نام محدوده کنترل آلودگی هوا را بر آن نهادهاند پیشبینی شده است، این درحالی است که تغییرات در محدوده طرح زوجوفرد هنوز در شورای عالی ترافیک بهتصویب نرسیده و مشخص نیست چرا شورای شهر باید برای عوارض آن تصمیمگیری کند.
براساس این لایحه عوارض تردد وسایل نقلیه در هر یک از محدودههای موضوع این مصوبه در هر روز برابر است با حاصلضرب نرخ پایه بهمبلغ ۲۴ هزار تومان ــ با احتساب ۲۰ درصد عوارض توسعه حملونقل ریلی -ــ در ضریب مربوط به ساعت تردد، آلایندگی وسیله نقلیه و زمان پرداخت.
چنانچه وسیله نقلیه تنها در یکی از بازههای ساعات اوج (۶:۳۰ تا ۱۰:۰۰ یا ۱۶:۰۰ تا ۱۹:۰۰) رؤیت شود ضریب یک و در صورتی که در ساعات غیراوج (۱۰:۰۰ تا ۱۶:۰۰) رؤیت شود، ضریب ۰.۷ اعمال میشود.
براساس یکی از تبصرههای این لایحه در صورت ورود و یا تردد وسایل نقلیه به محدوده طرح ترافیک و آلودگی هوا، عوارض مربوط به ورود و یا تردد در محدوده طرح ترافیک اخذ میشود. شهرداری مجاز است بهمنظور کنترل آلودگی هوا در شرایط وارونگی و تجاوز شاخص آلودگی از عدد ۱۰۰ و همچنین رعایت سقف تعیینشده توسط شورای حملونقل ترافیک شورای شهر تهران جهت ورود و تردد وسایل نقلیه در محدودههای مصوب نسبت به افزایش نرخ پایه این مصوبه حداکثر بهمیزان ۵۰ درصد اقدام کند.
عوارض تردد بیماران خاص، افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی که انجام فعالیت و وظایف شغلی و امور درمانی ایشان مستلزم ورود به محدوده طرح ترافیک و محدوده کنترل آلودگی هواست و سقف مجوزهای ورودی در کل سال با اعمال ضریب ۰.۱ تعیین و محاسبه میشود. وسایل نقلیه با پلاک «ژ» نیز مشمول پرداخت عوارض به موضوع این مصوبه نیستند.
متقاضیان استفاده از تسهیلات تردد بیماران خاص و افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی میبایست پس از ثبت درخواست در سامانه «تهران من» به یکی از کلینیکهای بهداشتی درمانی شرکت شهر سالم مراجعه کنند سپس براساس وضعیت بیمار و یا معلول و ضرورت تردد ایشان در محدوده طرح ترافیک و کنترل آلودگی هوا، تعداد روزهای مجاز به استفاده از تسهیلات مذکور تعیین و تأیید میشود.
همچنین در ماده ۴ این لایحه به شهرداری تهران اجازه داده شده حداکثر سه درصد از مجوزهای صادره را در موارد خاص با اعمال ضریب ۰.۳ محاسبه کند. موارد خاص بهموجب دستورالعملی که به تأیید کمیسیون عمران و حملونقل و کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر میرسد، تعیین میشود.
خبرنگاران، روزنامهنگاران و عکاسان خبری نیز مشمول موارد خاص هستند. همچنین به شهرداری اجازه داده میشود به خبرنگارانی که از سهمیه تخصصی استفاده نکرده و یا خبرنگارانی که فاقد خودرو هستند کارت بلیت الکترونیکی رایگان برای استفاده از وسیله نقلیه عمومی تخصیص دهد. جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر با رعایت سقف مجوزهای ورودی به محدودهها و با تأیید بنیاد شهید و امور ایثارگران مشمول پرداخت عوارض موضوع این مصوبه نمیشوند.
همچنین عوارض تردد وسایل نقلیه پلاک تهران که در زمینه جابهجایی مسافر فعالیت میکنند، نظیر آژانسها، مؤسسات اتومبیل کرایه، حملونقل بار، وانتبارها، کامیونها تا سقف ۶ تن، با اعمال ضریب ۰.۵ تعیین و محاسبه میشود.
در صورتی که خودروهای آژانس و مؤسسات اتومبیل کرایه روزانه سه سند سفر در سامانه سفربرگ شهرداری اخذ کنند، ضریب آنها بهضریب ۰.۳ تعیین و محاسبه میشود. همچنین در صورتی که خودروهای حمل بار روزانه حداقل ۳ بار برگ از سامانه سفربرگ دریافت کنند، عوارض تردد آنها بهضریب ۰.۳ تعیین و محاسبه میشود.
همچنین سرویس مجاز مدارس نیز با رعایت سقف مجوزهای شورای حملونقل و ترافیک شهر تهران مجاز به تردد در محدوده طرح ترافیک و محدوده کنترل آلودگی هوا با عوارض ضریب ۰.۳ محاسبه میشوند.
در یکی از مواد این پیشنویس لایحه آمده است که بهازای صدور مجوز ورود در کل سال برای هر خودرو مبلغ یکمیلیون و ۲۰۰ هزار تومان بابت بهای خدمات اخذ میشود. همچنین به شهرداری اجازه داده میشود نسبت به تهیه بستههای اعتباری رزرو برای صدور مجوز طرح ترافیک و محدوده کنترل آلودگی هوا بهصورت ۶ ماه، ۳ ماه و یکساله اقدام کنند.
شهرداری تهران ۱۰۰ درصد اضافه درآمد حاصل از اجرای این مصوبه نسبت به درآمد حاصل از اخذ عوارض تردد در محدوده مرکزی شهر در سال ۹۶ را صرف توسعه و نوسازی ناوگان حملونقل عمومی و اقدامات پیشگیرانه بهمنظور کاهش اثرات آلودگی هوا کند.
همچنین در یکی از بندهای این لایحه آمده است شهرداری موظف است هر سه ماه عملکرد در این مصوبه را به شورا ارائه کند.
به گزارش تسنیم، این لایحه پس از بررسی در کمیسیونهای تخصصی شورای شهر تهران برای تصویب نهایی به صحن شورا خواهد آمد و پس از تصویب در صحن به فرمانداری ارسال و پس از تأیید در فرمانداری اجرایی میشود.
دیدگاه تان را بنویسید