سیلی که درس عبرت نشد! +تصاویر

کد خبر: 826169

بارش باران و تداوم بارندگی در شهر ماکو که از اوایل فروردین ماه آغاز شده است، باعث آبگرفتگی در بسیاری از معابر این شهر شده است.

سیلی که درس عبرت نشد! +تصاویر

خبرگزاری ایسنا: بارش باران و تداوم بارندگی در شهر ماکو که از اوایل فروردین ماه آغاز شده است، باعث آبگرفتگی در بسیاری از معابر این شهر شده است.

با شروع فصل بارندگی ضرورت اتخاذ و اجرای اقداماتی در جهت جلوگیری از آبگرفتگی معابر شهر ماکو بیش از پیش احساس می‌شود، زیرا که یکی از معضلات جدی شهر در پی هر بارش باران و برف است.

آبگرفتگی معابر عمومی مسئل‌های است که همواره موجب ایجاد برخی مشکلات برای شهروندان می‌شود و زیبایی‌های بارش رحمت الهی را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ به عقیده برخی کارشناسان رعایت نکردن استاندارد‌ها در زیرساخت‌های شهری از جمله عریض نبود کانال‌های آب، عدم استفاده از تونل‌های زیر زمینی جهت هدایت آب‌های سطحی و جدول کشی‌های نامناسب و سایر عوامل موجب ایجاد چنین مسئل‌های در سطح شهر‌ها می‌شود.

از عوامل بروز آبگرفتگی در این شهر می‌توان به سرازیرشدن کانال‌های هدایت آب در سطح شهر اشاره کرد؛ بروز این مشکل ناشی از رعایت نشدن نظم در سطح شهر، ریختن زباله‌ها در محدوده جوی‌ها و کانال‌های آب باعث گرفتگی کانال‌ها و جاری شدن آب همراه با زباله‌های سطح خیابان‌ها باعث مشکلاتی از جمله ترافیک برای خودرو‌های عبوری و عابران پیاده می‌شود.

اگرچه بارش باران باعث طراوت و شادابی هوا شده و به عنوان نعمتی بسیار با ارزش مطرح است، اما متأسفانه بدلیل آسفالت نبودن برخی از کوچه‌ها و معابر عمومی شهر ماکو به باتلاق تبدیل شده است.

شهر ماکو مستعد آبگرفتگی بوده، اما همچنان این معضل به فراموشی سپرده می‌شود به طوری که کمترین میزان بارش باران شهروندان را با مشکلات متعددی مواجه می‌کند که باید مدیریت شهری فکری به حال این معضل همیشگی داشته باشند تا دیگر شاهد این موضوع در شهر نباشیم.

محمود نژاد از شهروندان اهل ماکو که سالیان سال دربافت قدیمی این شهر زندگی می‌کند اظهار کرد: مسئولان شهری در طی این سال‌ها هیچ گونه تدابیری جدی برای رفع مشکل آبگرفتگی نمی‌کنند و اگر واقعًا برنامه‌ای داشته اند چرا به نتیجه نرسیده است؟

تعدادی دیگر از مردم شهر بر این عقیده هستند که ممکن است باران‌های سیل آسا در شهری که کوهستانی است، منجر به سیل و خرابی خانه‌ها و مغازه‌ها شود، اما آیا در شهری که باران نیاز مبرم کشاورزان است باید چنین شناسانده شود؟

محمد علیزاده یک از شهروند ماکویی افزود: در پی اخطاریه‌های هواشناسی، تمهیدات مردم میتواند تهیه لباس گرم و چتر باشد، ولی آیا این اخطاریه‌های هواشناسی مختص مردم است و مسئولین نباید تمهیداتی برای پیگیری از وقوع سیلاب اتخاذ کنند؟

جعفر علیپور رئیس اداره هواشناسی شهرستان ماکو نیز در گفتگو با خبرنگار ایسنا، با تاکید بر اینکه بارش‌های بهاری در شهرستان ماکو طی سه ماهه فصل بهار از افزایش چشمگیری برخوردار است، گفت: میزان بارندگی در فروردین ماه سال جاری ۵۳.۷ میلی متر در در اردیبهشت ماه ۱۱۴.۱۰ میلیمتر و در خرداد ماه سال جاری ۴۰.۲ میلیمتر گزارش شده است.

رئیس اداره هواشناسی شهرستان ماکو بر اخطاریه‌های صادره ازسوی اداره کل هواشناسی استان آذربایجان غربی تاکید کرد و گفت: این اخطاریه‌هایِ پی در پی باید از سوی مسئولین و مردم جدی گرفته شود تا شاهد رخداد حوادثی هچون تخریب معابر شهری، مغازه‌ها وخانه‌ها در اثر سیل و آبگرفتگی معابر نباشیم.

وی خاطرنشان کرد: اطلاعات هواشناسی از ایستگاه بین المللی ماکو به صورت کد‌های هواشناسی با فاصله زمانی یک ساعت در ۲۴ ساعت روز به استان مخابره می‌شود.

رئیس اداره هواشناسی شهرستان ماکو تصریح کرد: پیش بینی‌های صورت گرفته در حوزه هواشناسی شهرستان ماکو از دقت بالایی برخوردار است و نمودار‌ها و الگو‌های هواشناسی حکایت از تداوم بارش‌های بهاری دارد لذا آبگرفتگی معابر در شهرستان ماکو دور از انتظار نیست.

سرپرست سابق شهرداری ماکو و کارشناس حوزه شهری در گفت: وگو با خبرنگار ایسنا گفت: سرفصل اعتبارات هزینه‌ای بودجه شهرداری در قالب برنامه تاسیسات حفاظتی و هدایت آب‌های سطحی دارای ردیف بودجه است لذا نباید معضلی به نام آبگرفتگی در سطح شهر ماکو با به کارگیری این ردیف بودجه وجود داشته باشد.

این کارشناس حوزه شهری در ادامه، لایروبی و نگهداری کانال ها، قنات ها، مسیل‌ها و مدیریت بحران را از جمله امورات و وظایف شهرداری‌ها در حوزه هدایت آب‌های سطحی عنوان کرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه اولویت سنجی‌ها در پروژه‌های شهری ماکو صورت نگرفته است، افزود: خسارات سیل سال ۸۷ در ماکو باید درس عبرتی برای مسئولین شهرستانی باشد.

وی با تاکید بر اینکه اقداماتی در راستای کنترل و مهار آبگرفتگی معابر در شهر ماکو انجام شده است، ادامه داد: متاسفانه عدم نظارت و ارزیابی عملکرد در این شهر زمینه را برای تشدید معضل آبگرفتگی معابر فراهم ساخته است.

سرپرست سابق شهرداری ماکو، جغرافیای این شهر را خطی و طولی عنوان کرد و در تشریح موقعیِت جغرافیایی این شهر گفت: شیب آسفالت، به کارگیری تونل‌های زیر زمینی و بهسازی جوی‌های آب نقش اساسی را در ریشه کن کردن معضل آبگرفتگی معابر در این شهر دارد.

وی بر لزوم توجه شهرداری‌ها به پدافند غیرعامل در امورات شهری تاکید کرد و گفت: اتخاذ تمهیدات لازم به منظور پیشگیری از بحران میتواند در مدیریت بحران، یاور مسئولین باشد.

این کارشناس شهری گفت: عمدتا مسئولین شهری در حوزه خدمات رسانی، به تفکر مدیریت بحران مشغول هستند، در حالی که باید در شناسایی تهدیدات در حوزه‌های مختلف که در آینده محتمل وقوع حادثه هستند تلاش کنند. تصمیم سازی‌های مدیریت شهری باید بر اساس رویکرد پیشگیرانه باشد و زمان و مکان در این بحث‌ها معنی ندارد.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد از آنجایی که توسعه زیرساخت‌های شهری ماکو طی سالیان متمادی به طرز نابسامانی انجام شده و با هر بارندگی آبگرفتگی معابر را به دنبال دارد یا باید به این گونه اتفاقات عادت کنیم یا با اقدامات جهادی مسئولین و همکاری مردم شهری آباد داشته باشیم. شهرستان ماکو به لحاظ قرار گرفتن در میان دو کوه همیشه در معرض خطر ریزش سنگ و سیل است که در شمال استان آذربایجان غربی واقع شده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد