عملکرد شورای شهر پنجم در هفت ماهی که گذشت

کد خبر: 796711

مصوبات شورا و عدم آشنایی آن‌ها با قوانین و رفت و برگشت‌هایی که با فرمانداری تهران داشته اند نشان می‌دهد که پس از گذشت ۷ ماه از آغاز به کار شورای پنجم، همچنان زمان نیاز است تا اعضا با کار، شرایط و قوانین آشنا شوند، مگر این که خود بخواهند این روند را طی کنند و قصد دور زدن قانون را داشته باشند.

عملکرد شورای شهر پنجم در هفت ماهی که گذشت
راه دانا: تقریبا هفت ماه از آغاز به کار دوره پنجم شورای شهر تهران می‌گذرد. شورایی که پس از مشخص شدن نتیجه انتخاباتش که در روز‌های پایانی اردیبهشت ماه سال پیش برگزار شد، مشخص شد که تمام اعضای شورای شهر پنجم از لیست امید خواهند بود. این شورا که به ریاست محسن هاشمی تشکیل جلسه می‌دهد، تا آخرین روز‌های سال ۱۳۹۶، جلساتش برگزار شد و پنجاه و سومین جلسه آن در روزی که محمدعلی نجفی استعفای خودش را اعلام کرده بود تشکیل و مقرر شد تا در اولین جلسه بعد از تعطیلات نوروز، موضوع استعفای شهردار تهران در جلسه شورای شهر بررسی شود.
یکی از اصلی‌ترین وظایف شورای شهر تهران، انتخاب شهردار است که این مورد جزو اولین اقدامات شورای پنجم بود. محمدعلی نجفی با ارائه برنامه هایش برای شهر تهران از بین دیگر گزینه‌های تصدی شهرداری، توانست نظر اعضای شورا را به خود جلب کند و به عنوان شهردار تهران انتخاب شود.
از دیگر وظایف شورای شهر، تصویب مصوبات جهت اجرای شهرداری و همچنین نظارت بر عملکرد شهرداری است. اما عملکرد شهرداری چندین مورد بسیار ناشیانه بود و آن را می‌توان از روی بی تجربگی و آشنا نبودن اعضای شورا با قوانین دانست که به چند مورد آن اشاره می‌کنیم.
یکی از این موارد، کش و قوس‌های پیرامون طرح جدید ترافیک و رفت و برگشت‌های میان فرمانداری، پلیس، شورای شهر و شهرداری است. از چندی پیش، زمزمه‌هایی در خصوص پولی شدن طرح زوج و فرد در طرح جدید ترافیکی شنیده می‌شود. این خبر از پورسیدآقایی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران شنیده شده است.
قطعا مسئله پولی کردن طرح زوج و فرد توسط شورای شهر و شهرداری غیر قانونی است و باید به تصویب شورای عالی ترافیک برسد و در صورتی که این طرح تصویب شود، می‌تواند به صورت قانونی مراحلش بررسی و اجرایی شود. شهرداری نمی‌تواند به هر بهانه‌ای مانند زوج و فرد کردن خیابان ها، نرخی را به مردم تحمیل کند چرا که چنین موضوعی خارج از قانون و مغایر با قانون است. اعضای شورای شهر و مسئولین شهرداری همان‌هایی هستند که به فروش تراکم ساختمان‌ها در دوره گذشته شهرداری حمله کردند و می‌گفتند که در دوره گذشته، تهران را می‌فروختند و از قدرت شهرداری کم شد و شهرداری به هر طریقی متوصل می‌شد تا مخارجش را تامین کند. حال که حدودا ۷ ماه از آغاز به کار مدیریت جدید شهرداری می‌گذرد، می‌بینیم که به هر طریقی قصد دارند هزینه‌ای را به مردم تحمیل کنند و حتی روش‌های درآمدزایی مربوط به دوره گذشته شهرداری را نیز استفاده می‌کنند. این طرح نقاط ضعف بسیاری دارد. این طرح صرفا برای سرمایه داران است. زیرا فقط سرمایه داران می‌توانند از این طرح استفاده کنند و به هرنقطه‌ای از تهران که می‌خواهند با خودرو شخصیشان بروند و ناخودآگاه انسان را به یاد اصطلاح" هرچقدر پول بدهی آش میخوری" می‌اندازد. دیگر عیب این طرح، افزایش آلودگی هوا در سطح شهر تهران است. بر اساس این طرح، هرکسی که طرح را خریداری کند می‌تواند خودرو شخصی اش را به حرکت در آورد و علاوه بر آلودگی هوا، افزایش مصرف بنزین را در پی خواهد داشت. این مصوبه شورا از جانب فرمانداری تهران مرجوع شد که بر اساس آن فرمانداری، طرح جدید ترافیک را دارای ابهام دانست و از شورا خواست تا این ابهامات را برطرف کند. ۶ بندی که فرمانداری به شورا ارسال کرده است به شرح زیر است:
۱- شورای اسلامی شهر تهران موظف است در متن ارسالی مصوبات از جمله مصوبه صدرالاشاره به جهت بررسی قانونی در هیات تطبیق این فرمانداری، تعداد آرای موافق و مخالف و تعداد حاضرین در جلسه علنی را قید نماید.
۲- با عنایت به ابهام در تبصره یکم ماده دوم، اخذ هر گونه عوارض در محدوده زوج و فرد که سابقا رایگان بوده، در تبصره فوق عوارض جدیدی برای منطقه (زوج و فرد) تعریف گردیده که به دلیل مغایرت با سیاست‌های عمومی دولت از نظر اعضای هیات تطبیق این فرمانداری بایستی نسبت به حذف تبصره فوق اقدام گردد.
۳- تبصره ۲ ماده (۲): در زمان آلودگی هوا (شاخص بالای ۱۰۰) با تصویب کمیته جلوگیری از آلودگی هوای استان از فروش هرگونه مجوز ورود به محدوده‌های مصوب ممانعت به عمل می‌آید؛ لذا ضمن مخالفت، نسبت به حذف تبصره ماده مذکور اقدام گردد.
۴- ماده سوم (۳): با عنایت به محدودیت ایجاد شده برای جانبازان و طبقه بندی کردن این قشر معزز و مغایرت آن با ماده (۴۴) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به عنوان قانون بالادستی (وزارت کشور ضمن هماهنگی‌های لازم نسبت به ارائه خدمات تردد از جمله آرم و کارت تردد و مجوز ورود به محدوده طرح ترافیک و مناطق مربوط را برای جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر، براساس معرفی نامه بنیاد شهید و امور ایثارگران به صورت رایگان فراهم نماید) نسبت به اصلاح ماده واحده مذکور اقدام گردد.
۵- ماده چهارم (۴): با توجه به نوع فعالیت خودرو‌های مورد اشاره (آژانس ها، موسسات اتومبیل کرایه، سرویس مجاز مدارس، حمل بار وانت بارها، کامیون‌های تا سقف شش تن و سایر وسایل نقلیه باربری) اخذ هر گونه عوارض تردد موجب افزایش قیمت کرایه شده و مغایر با سیاست‌های عمومی دولت مبنی بر عدم افزایش نرخ خدمات می‌باشد، لذا نسبت به اصلاح ماده واحده و رعایت آن اقدام گردد و از افزایش هرگونه ضریب جلوگیری و طبق روال سال گذشته اقدام گردد.
۶- تبصره ماده پنج (۵): جهت جلوگیری از افزایش قیمت کرایه و مغایرت آن با سیاست‌های عمومی دولت ضمن مخالفت نسبت به حذف تبصره ماده مذکور اقدام گردد.
از دیگر موارد ناآشنایی اعضای شورای شهر به قوانین می‌توان به موضوع تعیین مکان مناسب برای تشکیل اجتماعات اعتراضی اشاره کرد. بر این اساس، هیات تطبیق مستقر در فرمانداری تهران، مصوبه شورای شهر تهران با موضوع، «الزام شهرداری تهران به تعیین مکان مناسب برای تشکیل اجتماعات اعتراضی» را مغایر با قانون تشخیص داد. استناد قانونی هیات تطبیق، بند ٥ آیین نامه چگونگی تامین امنیت اجتماعات و راهپیمایی‌های قانونی، مصوب ١٣٨١ هیات وزیران است، که براساس این آیین نامه، تعیین محل برگزاری تجمعات برعهده شورای تامین است.
این مصوبات شورا و عدم آشنایی آن‌ها با قوانین و رفت و برگشت‌هایی که با فرمانداری تهران داشته اند نشان می‌دهد که پس از گذشت ۷ ماه از آغاز به کار شورای پنجم، همچنان زمان نیاز است تا اعضا با کار، شرایط و قوانین آشنا شوند، مگر این که خود بخواهند این روند را طی کنند و قصد دور زدن قانون را داشته باشند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد