راه دانا: زوایای دید درباره پیشرفت تهران در یک دهه گذشته متفاوت است، برخی به خاطر ملاحظه کاریهای سیاسی سعی در تخریب چهره مدیریت قالیباف در تهران داشتند و هرگز به پیشرفتها و توسعه آن اعتراف نکردند، برخی با وجود رقابتهای سیاسی جنبه انصاف را رعایت کردند و پارهای زحمات گذشته را یادآور شدند. در این میان یکی از بی طرفانهترین قضاوتها مربوط به نمایندگان و سفرای خارجی و بازدیدکنندگان غیرایرانی میشود که در سالهای مدیریت جهادی زبان به تمجید گشودند.
در زیر به پارهای از این اظهارات اشاره میشود. در یکی ازاین موارد جک استرو، وزیر خارجه سابق بریتانیا که در زمان تحریمهای ظالمانه به ایران و تهران سفر کرده بود، با مشاهده پیشرفتهای پایتخت دچار تعجب و شگفتی شده بود که چگونه تحریمها تهران را از پیشرفت و توسعه باز نداشته است. او در بخشی از یادداشت خود در ایندیپندنت پس از سفر سال ٢٠١٤ به تهران نوشته بود: «اوایل هفته گذشته هنگامی که پس از ٩ سال همراه هیئت نمایندگی پارلمانی انگلیس از فرودگاه امام خمینی به هتل خود در مرکز تهران میرفتم، زیرساختهای این شهر، اتوبانها و خطوط جدید مترو که در دست ساخت بود من را شگفتزده کرد. باوجود تحریمها، تهران این روزها بیشتر شبیه به مادرید و آتن به نظر میرسد تا مثلا بمبئی و قاهره».
نگوین هونگتاچ؛ سفیر سابق ویتنام در ایران: توسعه شگفت انگیز من طی ماههایی که به عنوان سفیر در تهران حضور داشته ام، توسعه شگفت انگیز تهران را از نزدیک دیده و در مسیرهای متعدد محل عبورم از جمله سفارت تا فرودگاه شاهد حفر تونلهای متعدد بوده ام. متروی تهران ویژگیهای مهمی نظیر مدرنی و تمیز بودن را دارد و امیدوارم که ویتنام نیز بتواند از تجربیات ایران و شهر تهران به نحو احسن استفاده کند. من تلاش میکنم تا زمینههای ارتباط بیشتر بین شهرداری تهران و هانوی را فراهم کند.
احمد البروانی؛ سفیر عمان در ایران: امکانات مدرن به عقیده من تهران شهری شگفت انگیز است که نمیتوان در یک هفته یا حتی یک ماه تمام دیدنیهای آن را دید، اگر کسی علاقمند به بازدید اززیباییهای این شهر است باید ساعتها و روزها برای این کاروقت بگذارد. تهران شهری پیشرفته با بوستانهای فراوان، بزرگراهها و امکانات مدرن است و با بسیاری از شهرهای توسعه یافته اروپا برابری میکند.
عمار الحکیم؛ رئیس شورای عالی اسلامی عراق: دستاوردهای قابل تقدیر دستاوردهای فرهنگی مدیریت شهری تهران قابل تقدیر است و توجه به علمای دین جوهره دینی در فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و اساس کار است که معتقدم مدیریت شهری تهران به این نکته توجه بسیار دارد و به خاطر دستاوردهایی که پایتخت ایران داشته به مسئولان آن تبریک میگویم، زیرا دستاوردهایی از جمله فضاهای فرهنگی مترو، پارکها و بزرگراههایی که در این شهر تاسیس شده قابل تقدیر است. فردریش اشتیفت؛ سفیر سابق اتریش در ایران: سبز مثل تهران به طور طبیعی برگزاری برنامههای درختکاری و کارهایی که باعث گسترش فضای سبز میشود و به نفع شهروندان است. مدیریت شهری تهران در دهه اخیر قدمهای مثبتی در راستای افزایش فضای سبز برداشته و افزایش تعداد بوستانها و پارکها و برنامههای غرس درخت توانسته چهره این شهر را با همه شلوغی هایش سبز کند.
به عقیده من کمپین آسمان آبی - زمین پاک میتواند در تهران تحول سودمندی ایجاد کرده و آینده شهر را به سوی پیشرفت بشری هدایت کند. جولیانو پیزاپیا؛ شهردار سابق میلان: شهری پویا به عقیده من تهران، شهری پویاست و مردم خونگرمی دارد. من در این شهر خودم را غریبه احساس نکردم و به فرهنگ و تاریخ ایران علاقمندی ویژهای دارم آنقدر به شهردار تهران پیشنهاد دارم هفته فرهنگی تهران در میلان برگزار شود.
ابراهیم اوریم؛ مشاور شهردار آنتالیا و نماینده متروپلیس: شهری جهانی با ارزشهای بومی
تهران همواره به عنوان شهری مدرن و اروپایی معروف بوده است. وقتی برای نخستین بار در سال ۲۰۱۱ از تهران بازدید کردم، به خاطر پیشرفتهای این شهر و پاکیزگی آن به شدت هیجان زده شدم. در سفر دومم به ایران نیز پس از جهارسال، از این همه پیشرفتهای سریعی که در سازههای شهری اتفاق افتاده؛ بار دیگر شگفت زده شدم. بزرگراهها، تونلها و بزرگراههای دوطبقه شهری به سرعت ساخته شده است که جای تبریک دارد. من هرگاه چشمانم را میبندم و در هر جایی از شهر تهران باز میکنم انگار در خانه خودم هستم. هری کمراینن؛ سفیر فنلاند در ایران: زندگی در تهران برای من یک شگفتی است تهران، یک شهر فوق العاده و پر از جاذبههای طبیعی است. مردم در تهران به راحتی میتوانند به کوه و طبیعت بروند و از زیباییهای آن لذت ببرند، پارکهای تهران فضاهای منحصر به فردی هستند، خیلی تمیزند و هر وقت در آنها راه میروی انگار در یک اتاق پاگذاشته ای.
متروی تهران یک گالری بزرگ هنری است. وقتی در ایستگاه متروی تجریش راه میروم و تابلوهای نقاشی و عکسهای آویخته به دیوار را میبینم انگار در یک گالری هنری زیرزمینی قدم میزنم. متروی تهران یکی از امنترین متروهای دنیاست و سیستم حمل و نقل آن کاربردی، تمیز، ساکت و آرام است و مهمتر از همه این است که دقیق و سروقت حرکت میکند. مدیریت شهری در تهران سازماندهی شده است. سیستم جمع آوری زباله خوب و کاربردی است و مردم هم از نظر فرهنگ در سطح بالایی قرار دارند. زندگی در تهران برای من یک شگفتی است. پیتر اشنایدر، رمان نویس آلمانی: فضای سبز شگفت انگیز تهران به نظرم تهران، شهر فوق العادهای است. روبه جلو حرکت میکند و من به خاطر وجود این همه فضای سبز خیلی شگفت زده ام. تهران خیلی خوب ساماندهی شده و من همچنین تحت تاثیر تنوعی که در شهر هم جاری هست قرار گرفتم. شما استایلهای متفاوت و مکانهایی را میبینید که کاملا شلوغ و پررفت و آمدند. رفتار دوستانه مردم تهران من را شگفت زده کرد. شما آدمهای بسیار مهمان نوازی هستید. ریچارد پتیگرو؛ مدیر اجرایی موسسه باستان شناسایی آمریکا: شگفتی از پیشرفت تهران
من با دیدن تهران شما شگفت زده شدم. زیباییهای تهران بی شمار و پیشرفتهای این شهر چشمگیر است. اگرچه من در فضای سایبر پیش از ورود درباره کشور شما مطالعاتی کردم، ولی دیدن این پیشرفت غافلگیرم کرد. نیازکارد اکلیا؛ رایزن اقتصادی بوسنی در ایران: اردیبهشت عاشقانه شهر تهران بسیار شگفت انگیز و زیباست. با بوستانها و فضاهای سبز زیبا و بیشمار و بزرگراهها و زیرساختهای بسیار خوب سازماندهی شده است.
به نظرم وضعیت شهر تهران از بسیاری از شهرهای اروپا به عنوان پایتخت بهتر و جالبتر است و عاشق اردبیهشتهای سبز کشور ایران هستم.
اینها تنها بخشی از اظهارات مقامات خارجی درباره پیشرفت تهران در بیش از یک دهه گذشته است که توسط مدیریت جهادی به سرانجام رسید، ولی بازیهای سیاسی و اقدامات برخی از فعالین سیاسی و رسانهای در تخریب این مدل از مدیریت که از سوی محمدباقر قالیباف به منصه ظهور رسیده است، باعث شده تا از ظرفیتهای بالای این سبک مدیریت کمتر استفاده شود. این در حالیست که در زمان روی کار آمدن شورای پنجم شهر تهران و شهردار جدید، اصلاح طلبان تمام تلاش خود را کردند تا با ویرانه خواند و سوخته نامیدن تهران، دستاوردهای گذشته را منکوب و زیر سوال ببرند. با این وجود پس از گذشت ۸ ماه از مدیریت جدید شهری مشخص شد که رویههای سیاسی در پیش گرفته شده نه تنها هیچ کمکی به بهبود اوضاع تهران نکرده بلکه باعث عقب گرد در سایر بخشهای شهری از جمله حمل و نقل عمومی، نظافت و جمع آوری زباله، مبارزه با آسیبهای اجتماعی، ترافیک، آلودگی هوا، فضای سبز، پروژههای جدید و حوزههای فرهنگی و اجتماعی شده است.
به نظر میرسد تا زمانیکه در کشور سیاست زدگی خود را بر حوزههای تخصصی و اجرایی غالب ساخته باشد، نمیتوان انتظار زیادی در استفاده از ظرفیتها و بهبود اوضاع عمرانی، اقتصادی و حتی اجتماعی و فرهنگی داشت. چرا که بیشتر اقدامات سیاسی بر مبنای فرصت سوزیها و از بین بردن ظرفیتهایی است که با برچسب سیاسی و حزبی کشور و مردم از آنها محروم میشوند.
دیدگاه تان را بنویسید