اگر دولتی‌ها کار‌ها را سریع‌تر انجام دهند، زلزله‌زدگان از سردرگمی نجات پیدا خواهند کرد/ می‌گویند مجوزات قانونی نیامده/ به مستاجران کانکس تعلق نمی‌گیرد!

کد خبر: 763027

اگر در پرداخت وام‌ها و پول‌ها سریعتر عمل شود همه چیز جلو می‌رود و ساخت و ساز شروع می‌شود؛ و در نتیجه زندگی مردم زلزله زده کرمانشاه سروسامان می‌گیرد.

اگر دولتی‌ها کار‌ها را سریع‌تر انجام دهند، زلزله‌زدگان از سردرگمی نجات پیدا خواهند کرد/ می‌گویند مجوزات قانونی نیامده/ به مستاجران کانکس تعلق نمی‌گیرد!
سرویس اجتماعی فردا؛ فرهاد ایرانشاهی: بیش از یک ماه از زلزله کرمانشاه می‌گذرد. روز‌های اول بود که برخی از مسئولان دولتی به زلزله زدگان سر زدند و وعده‌هایی را به آن‌ها دادند. همان روز‌ها بود که کمک‌های مردمی برای زلزله زدگان ارسال می‌شد، ولی متاسفانه به دلیل سومدیریت بسیاری از هموطنان کرمانشاهی بدون پتو و خوراکی، شب‌های سرد کرمانشاه را به صبح می‌رساندند.
تصاویر: چهل روز پس از زلزله کرمانشاه اینجا ببینید
حالا برخی از مشکلات زلزله زدگان کرمانشاه حل شده، ولی آن‌ها هنوز هم نیاز به توجه و حمایت دارند، زیرا که بسیاری از خانه‌ها خراب شده و تعداد زیادی از خانواده‌ها سقفی برای زندگی ندارند. به همین منظور با آقای احمد غلام حسینی، مسئول ستاد بازسازی مناطق زلزله زده قرار گاه جهادی امام رضا که در کرمانشاه حضور دارد به گفتگو نشسته ایم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:
اگر دولت کار‌ها را سریع‌تر انجام دهد، زلزله‌زدگان از سردرگمی نجات پیدا خواهند کرد فردا: در حال حاضر چه کمکی به زلزله زدگان کرمانشاه می‌کنید و مشغول به چه کار‌هایی هستید؟ ما از روز اول زلزله در منطقه مستقر شدیم، ۴ روستا را به عنوان روستای ثابت انتخاب کردیم؛ و در این ۴ روستا از روز بعد از زلزله خدمات رسانی را شروع کردیم. مشکل غذا، آب و لباس از مسائلی بود که از همان اول با آن رو به رو شدیم، بعد از سرو سامان دادن به این موضوعات، آواربرداری را آغاز کردیم. ابتدا ۸ تا بابکت و دو تا لودر و ۴ تا کمپرسی وارد منطقه کردیم؛ که تا امروز موفق شدیم که حدود ۹۰ درصد از آواربرداری این روستا‌ها را انجام دهیم.
به علاوه اینکه با همراهی سپاه و از طرفی با خیرینی که در ارتباط بودیم شروع به اسکان موقت زلزله زدگان کردیم. حدود ۱۰۰ نفر از بچه‌ها کمک کردند تا ساندویچ پانل برای کسانی که به آن‌ها تعلق می‌گیرد را هر چه سریع‌تر نصب کنند. سپس ساماندهی کانکس‌ها و روستا‌های مردمی، زیرا کسانی که خانه هایشان ترمیمی بود، ساندویچ پانل‌ها به آن‌ها تعلق نمی‌گرفت و باید در کانکس مستقر می‌شدند.
مسئله بعدی نصب کانکس حمام و دستشویی بود. روستا‌های زیر ۲۵ و ۳۰ خانوار در نقشه نیستند. در این روستا‌ها از همان روز اول تانکر آب بردیم و حمام و دستشویی را برایشان راه اندازی و برایشان آب گرم تهیه کردیم.
در یکی از این روستا‌ها به اسم ورزق که کمتر از ۲۵ خانوار در آن زندگی می‌کرد، حتی قبل از زلزله هم آب نداشت. بچه‌های قرارگاه جهادی امام رضا همت کردند و چشمه آبی را که مورد اعتماد باشد را به فاصله یک کیلومتری روستا پیدا کردند و بعد از آزمایش آب، شروع به آبرسانی به آن‌ها کردیم؛ بنابراین استخر ذخیره آب احداث شد و یک تانکر ۱۰ هزار لیتری آب برایشان گذاشتیم. به این ترتیب از این تانکر به همه خانه ها، انشعاب آب دادیم. شاید باورتان نشود، ولی همین باعث شد تا عده‌ای که سال‌ها قبل به دلیل نبود آب به سمت شهر رفته بودند، حالا که بحث آب حل شد به سمت روستا بر می‌گردند؛ یعنی ۵ یا ۶ خانوار با این کار به روستا برگشتند.
همین مشکل در روستای سنگ خلوتی نیز بود که در آن تقریبا ۲۸ خانوار زندگی می‌کنند، در آن روستا هم بحث آبرسانی را شروع کردیم و فکر می‌کنم تا ۱۰ روز آینده به اتمام برسد.
اینجا بخوانید: ماجرای ندادن کانکس به یک زن مستاجر کرمانشاهی +عکس
اگر دولتی‌ها کار‌ها را سریع‌تر انجام دهند، زلزله‌زدگان از سردرگمی نجات پیدا خواهند کرد فردا: بعد از زلزله و مشکلاتی که برای زلزله زدگان اتفاق افتاد، بیشترین گلایه مردم راجع به چیست؟ روستا‌هایی که دورتر هستند مشکل سرویس بهداشتی و حمام دارند. تعدادی از آن‌ها هم نیاز به کانکس دارند. چون دولت به کسانی اسکان مقاومت ساندویچ پانلی‌ها را می‌دهد که خانه هایشان تخریب ۱۰۰ درصد است. کسانی که خانه هایشان تخریب کامل نشده، ولی هنوز هم نمی‌توانند در آن زندگی کنند، باید تعمیر کنند که خود این پروسه تعمیر سه یا ۴ ماه طول می‌کشد. همین سردرگمی باعث ناراحتی مردم شده است. ما تلاش کردیم تا کانکس‌هایی را تهیه کنیم و در اختیار این افراد قرار دهیم.
مسئله دیگر مربوط به مستاجران است که به آن‌ها در شهر و یا حاشیه شهر کانکس دولتی تعلق نگرفته است. به همین منظور تلاش خودمان را می‌کنیم و امیدواریم که بتوانیم کانکس‌های اهدایی را ساماندهی کنیم و به دست کسانی که نیازمند هستند برسانیم. فردا: برنامه شما چیست؟ تا کی در کرمانشاه حضور دارید؟ ما حداقل تا آخر امسال را در کرمانشاه می‌مانیم. برنامه مان این است که کار را به اتمام برسانیم. به علاوه اینکه کار‌های حاشیه‌ای بسیاری هم وجود دارد؛ مثلا طرح ها، جدول کشی و خیابان کشی و .. به هم ریخته، در حد توان کمک می‌کنیم. الان تیم‌های مهندسی نقشه کشی می‌کنند، نقشه‌ها را با بنیاد مسکن چک می‌کنند، تاییدیه آخر را می‌گیرند تا جدول و خیابان کشی انجام شود.
ما از دو یا سه سال پیش در این منطقه کار می‌کردیم، منطقه محروم است و بچه‌های جهادی از چند سال گذشته در این منطقه حضور داشتند و با آن آشنا هستند. علاوه بر کار‌های عمرانی بحث اشتغال، آموزش مشاغل با توجه به ظرفیت روستاها، تقویت اقتصاد روستا را در برنامه داریم. از جمله این کار‌ها بافت گیوه، تعدادی در این روستا‌ها هستند که استعداد و هنر این کار را دارند که نیازمند امکانات هستند؛ مثل دوخت لباس محلی.
شرط پرداخت کمک بلاعوض ۵ میلیونی به زلزله‌زدگان اینجا بخوانید
اگر دولتی‌ها کار‌ها را سریع‌تر انجام دهند، زلزله‌زدگان از سردرگمی نجات پیدا خواهند کرد فردا: دولت چه کار‌هایی برای زلزله زدگان کرمانشاه انجام داده است؟ بنیاد مسکن دستور تخریب، صدور پروانه ساخت، نقشه ساخت خانه‌ها را می‌دهد. ولی روال کار به کندی صورت می‌گیرد؛ بنابراین اگر دولت همت کند و به کار‌ها سرعت ببخشد مردم از این سرگردانی نجات پیدا می‌کنند.
در حال حاضر ما الان از کمیته امداد پیگیر هستیم که تعدادی از مددجویانش را بیاوریم تا در ساخت و ساز‌هایی که گروه‌های جهادی آن را انجام می‌دهند کمک بگیریم. قصد داریم تا کم و کسری وام‌ها را از منبع خیرین تامین کنیم. اما در بین این تلاش هایمان، هر چه که پیگیری می‌کنیم می‌گویند پروانه‌های ساخت این‌ها به نتیجه نرسیده یا مجوزات قانونی نیامده است؛ و تا وقتی که مجوز‌ها نیایند مردم نمی‌توانند از منابع استفاده کنند. اگر این مسئله سرعت شود ساخت و ساز جلو می‌افتد و حالا که هوا مساعد است می‌شود ساخت را شروع کرد. فردا: یعنی ناهماهنگی‌ها باعث شده تا کار‌ها عقب بیافتد؟ ناهماهنگی و مناسبات را نمی‌دانم. فقط کار‌ها تسریع شود تا پول زودتر به دست مردم برسد و بتوانند اسکان دائم داشته باشند. البته درست است که کانکس‌ها و ساندویچ پانل‌ها نسبت به چادر بهتر است، اما حتی همین‌ها هم مردم را سرگردان کرده که چه زمانی می‌توانند به خانه هایشان بروند؛ بنابراین اگر در پرداخت وام‌ها و پول‌ها سریعتر عمل شود همه چیز جلو می‌رود و ساخت و ساز شروع می‌شود؛ و در نتیجه زندگی مردم زلزله زده کرمانشاه سروسامان می‌گیرد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد