سرویس اجتماعی فردا: طی یکدهه گذشته مدیریت سابق شهری با توجه به دیپلماسی فعال و شاخص قالیباف ، توانست ضمن ارائه و معرفی نمونههای شاخص اجرا شده به جهان، در قالب تفاهمهای خواهرخواندگی و برگزاری اجلاسهای تخصصی در ابعاد بینالمللی، گامهای مناسبی را بردارد. بر همین اساس، هم جایزهها و تقدیرهای ویژهای از تهران بهخاطر اجرای چند پروژه فرامنطقهای، همچون راهاندازی گسترده شبکه بیآرتی، پل طبعیت و پل صدر قابل توجه نشان میدهد و هم انعقاد قراردادها و تفاهمنامههای همکاری بین شهری. در ادامه چند نکته راجع به اینکه قالیباف تهران را شهری بین المللی کرده را میخوانید:
اینجا بخوانید: جزئیات مصادره طرحهای قالیباف توسط دولت!
۱. نخستین موفقیت بینالمللی شهرداری تهران حدود ۹ سال قبل و در سال ۲۰۰۸ رخ داد که محمدباقر قالیباف در سومین سال حضورش در شهرداری بهدلیل اقداماتی که انجام داده بود از سوی بنیاد سیتی مایور (city mayor) از میان بیش از ۸۰۰ شهردار جهان عنوان هشتمین شهردار برتر دنیا را کسب کرد. سایت انتخاب برترین شهردار جهان، پس از بررسیهای فراوان، بر مبنای آرای شهروندان و تحولات شهری فهرست نهایی برترین شهرداران دنیا را منتشر کرد که نام قالیباف در رده هشتم این فهرست به چشم میخورد. بنیاد سیتی مایور هدف از این پروژه را معرفی شهردارانی برجسته عنوان کرده که در مدیریت شهری خود، توانایی، صداقت، افزایش آگاهی اجتماعی و رفاه اقتصادی، تامین امنیت برای شهروندان و حفاظت از محیطزیست را درنظر گرفته باشند. ۲. در سال ۲۰۱۱ مدیریت شهری تهران توانست بهعنوان یکی از ۵ شهر برتر دنیا در حوزه حملونقل عمومی مورد تقدیر اجلاس بینالمللی حملونقل پایدار قرار گیرد. در رتبهبندیهای UITP انجمن بینالمللی حملونقل عمومی، توسعه خطوط اتوبوسرانی تندرو تهران (BRT) حائز کسب رتبه نخست سازمانهای پیشرو در توسعه حملونقل عمومی شد. ۳. سال ۲۰۱۱ سازمان ملل
متحد و همچنین چند انجمن مطرح در سطح بینالمللی از تهران بهدلیل تلاش برای ارتقای سطح کیفیت زندگی شهری تقدیر کرده و جایزه ویژه مترو پلیس را به این شهر اختصاص دادند. تهران با دریافت جایزه مترو پلیس، در فهرست ۱۰ شهر برتر دنیا جای گرفته است. این جایزه هر سه سال یکبار و با ارزیابیهای مختلف حوزههای شهری از طرف اتحادیه کلانشهرها و پایتختهای جهان به شهرهای برتر اهدا میشود. ۴. برپایی اجلاس شهرداران کلانشهرهای آسیایی و ایجاد دبیرخانه دائمی این اجلاس در تهران، از دیگر تلاشهای شهرداری پایتخت ایران در عرصه دیپلماسی شهری بوده است. در یکی از همین اجلاسها بود که شهرداری تهران جایزه بنیاد جهانی انرژی در سال ۲۰۱۲ را بهدلیل فعالیت در حوزه محیطزیست، استفاده از انرژی پاک و استقرار مدیریت سبز دریافت کرد. ۵. در ششمین مجمع جهانی شهری که با حضور بیش از ۱۱۴ کشور و ۹ هزار نفر از مدیران شهری جهان در شهر ناپل برگزار شده بود نیز شرکت کرد. یکی از مهمترین توفیقات این مجمع جهانی این بود که بیش از ۳ هزار تجربه شهری از سراسر جهان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در جریان این مجمع جهانی نیز شهرداری تهران موفق شد لوح برترین تجارب
موفق شهری جهان را از آن خود کند. دلیل این تقدیر نیز توسعه چشمگیر تهران در حوزه حملونقل عمومی بود. تهران در یازدهمین کنگره جهانی سازمان کلانشهرهای جهان (Metropolis) در حیدرآباد هند نیز شرکت کرد. در این کنگره جهانی نیز از پروژه دریاچه شهدای خلیجفارس (چیتگر) تقدیر بهعمل آمد.
۴ نکته در مورد شورای شهر و پایان کار قالیباف اینجا بخوانید
۶. در آبانماه سال ۹۳ نیز همزمان با روز جهانی شهرها، در تهران مراسم بزرگداشتی برگزار و به ابتکار شهرداری تهران، نخستین جایزه بینالمللی «خشت طلایی» پایهگذاری شد. بر این اساس مقرر شد هر سال در روز جهانی شهرها این جایزه به پروژههایی اهدا شود که در ارتقای کیفیت زیست شهری بیشترین تاثیر را داشته باشند.
دیدگاه تان را بنویسید