وحدت فرماندهی؛ لازمه مقابله با آسیب‌های اجتماعی

کد خبر: 656560

بدیهی است رکن و اساس هرگونه برنامه ریزی و سیاستگذاری، داشتن اطلاعات و آمار دقیق و صحیح بوده و بدون آن هرپیش بینی و اقدامی دچار انحراف، تناقص و هدررفت منابع است.

وحدت فرماندهی؛ لازمه مقابله با آسیب‌های اجتماعی
مقابله با آسیب‌های اجتماعی
سرویس اجتماعی فردا؛ میثم مظفر: شهر تهران به دلیل پایتخت بودن از دوران گذشته، مقصد بسیاری از مهاجرین و مسافرین داخلی و خارجی می‌باشد که سکونت آن‌ها دراین شهر و تقابل " پاره فرهنگهای مختلف " موجب بروز و افزایش آسیب‌های اجتماعی گردیده است. از منظر علمی، آسیب‌های اجتماعی به گونه‌های مختلف و متعددی طبقه بندی شده و در حدود ۱۱۰ آسیب اجتماعی شمارش شده است. دراین فهرست، صرفا برخی از آن موارد امروز در شهر تهران شناخته شده و شاخص بوده که مهمترین آن‌ها عبارتند از:؛ اعتیاد، طلاق، انحرافات اخلاقی (خودفروشی -همجنسگرایی و ...)، کودکان خیابانی و کار، حاشیه نشینی، تکدی گری، دختران فراری، خودکشی، فقر، بیکاری و ...
بدیهی است رکن و اساس هرگونه برنامه ریزی و سیاستگذاری، داشتن اطلاعات و آمار دقیق و صحیح بوده و بدون آن هرپیش بینی و اقدامی دچار انحراف، تناقص و هدررفت منابع است. در ۳۸ سال گذشته، ۲۲ سازمان و نهاد وظیفه برنامه ریزی و فعالیت در زمینه‌های پیشگیری، کنترل و مقابله با آسیب‌های اجتماعی را داشته اند و سالیانه میلیارد‌ها تومان بودجه کشور را مصرف می‌نمایند. لیکن بدون نگاه سیاسی و محکوم کردن این و آن و واگذاری قصور‌ها و ناکامی‌ها به این جناح و آن گروه سیاسی، باید صادقانه بیان نمود که نتیجه کار و حرکت این سازمان ها، عوارض و مناظر تاسف آوری است که امروز در خیابان‌ها و اماکن مختلف شهر در حوزه آسیبهای اجتماعی مشاهده می‌کنیم! در نیت و صداقت اکثریت دست اندرکاران این عرصه شکی نیست.
پس نقص کار کجاست؟ آیا امروز مرکز رصد جامع و قرارگاه هماهنگی و تقسیم کار معین در عرصه‌های مذکور در شهر تهران وجود دارد؟ آیا مرکز و آمار واحد مستندی، در زمینه آسیبهای اجتماعی وجود دارد؟
برفرض مثال اگر امروز شما از سازمان‌های مسئول و مرتبط، تعداد معتادان را جویا شوید بطور قطع و یقین، ارقام و اعدادی که دراین مقوله خواهید شنید تفاوت‌های تعجب برانگیزی را خواهد داشت. در مورد سایر ناهنجاری‌های اجتماعی نیز وضع از این تاسف بارتر است. فقدان بانک اطلاعات آسیبهای اجتماعی و تحلیل توزیع جغرافیایی، جنسیت، سن و ... باعث گردیده هرکس از ظن خود در این عرصه اظهار نظر کند و یا اقدامی را دنبال نماید و لذا اعداد و علت‌ها متفاوت و گوناگون بیان می‌شود.
پرواضح است که شورای شهر، همانگونه که می‌خواهد در زمینه نیازهای عمرانی شهر، فضای سبز، معماری و شهرسازی، حمل و نقل، خدمات شهری و ... به ایفای وظیفه سیاست گذاری و برنامه ریزی شهری بپردازد، باید در زمینه آسیبهای اجتماعی شهر تهران دارای آمار و تحلیل صحیح بوده و در کنار توسعه فضاهای کالبدی شهر، نسبت به این مقوله بسیار مهم و اساسی، سیاست گذاری و برنامه ریزی نماید.
شورای شهر می‌تواند از بعد برنامه ریزی شهری، بعنوان محور اصلی، سازمان‌های مربوطه را به میدان آورده و باتمرکز امکانات سخت افزاری و نرم افزاری و انسجام سیاست گذاری‌ها، تقسیم کار و سازماندهی متولیان مربوطه، نقش قرارگاهی و وحدت فرماندهی را ایجاد نماید و مرهمی بر زخم‌های شهروندان عزیز و خانواده‌های آسیب دیده تهرانی باشد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد