ایسنا: معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: در سال 94 متعهد شدهایم که در هیچ شهری نوبتبندی برنامهریزیشده آب وجود نداشته باشد.
رحیم میدانی، با اشاره به وضعیت بارشها در شش ماهه نخست سال آبی جاری (ابتدای مهرماه تا پایان اسفندماه 93)، اظهار کرد: خوشبختانه در روزهای پایانی اسفندماه جبهههای بارشی مناسبی در کشور شاهد بودیم که کمبود بیش از حد بارش در برخی استانها را کاهش داد؛ مانند بندرعباس که نزدیک به 19 میلیون مترمکعب آب در سد میناب وارد شد.
وی ادامه داد: در ششماهه نخست سال آبی جاری، 131 میلیمتر بارش داشتهایم که این میزان بارش در مقایسه با زمان مشابه متوسط درازمدت 23 درصد کاهش نشان میدهد و بخش سخت کار این است که این میانگین کشوری است. برای نمونه در حوضه آبریز بزرگی مانند خلیج فارس و دریای عمان 47 درصد، در حوضه فلات مرکزی 24 درصد و در حوضه مرزی شرق و هامون نیز 15 درصد کاهش بارندگی داشتهایم.
میدانی افزود: وقتی بارشها کاهش مییابد، روانآبها بهمراتب بیشتر کاهش نشان میدهند بهطوری که هماکنون شاهد کاهش 50 درصدی روانآبها هستیم؛ بنابراین تا این مقطع از سال آبی چشمانداز خوبی نداریم.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا تصریح کرد: با توجه به این وضعیت، ما در بخش تامین آب شهرها، مطابق با سناریوی سال گذشته خود را برای یک سال با بارش کمتر و روانآب کمتر آماده و با این پیشبینی، برنامههای لازم را برای عبور از تابستان سال 94 طراحی کردهایم که در اختیار معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهوری قرار گرفته است تا اعتبار لازم برای اجرای طرحهای کوتاهمدت و اضطراری تامین شود.
وی ادامه داد: در سال 94 متعهد شدهایم که در هیچ شهری نوبتبندی برنامهریزیشده آب وجود نداشته باشد؛ البته این به این مفهوم نیست که نیاز به همراهی مردم نداریم؛ باید اقدامهای فنی و مهندسی در این حوزه انجام شود و در کنار آن از مردم هم بخواهیم با ما همراهی کنند.
میدانی افزود: در چهار ماه گذشته، تمام برنامهریزیها برای مواجهه با شرایط کمآبی و تامین آب شرب مردم انجام شده است، اما امیدوار به بارشهای بهاری هستیم تا مشکل تامین کمتر شود.
وی ادامه داد: در برخی شهرها مانند کرمان کمبود جدی منابع آب داریم که نمیتوان در کوتاهمدت رفع کرد، اما در تلاش هستیم در این شهر و شهرهای دیگر که با تنش آبی مواجه هستند، کمترین فشار برای تامین آب متوجه مردم باشد.
دیدگاه تان را بنویسید