چنددرصد تهرانی‌های مبتلا به کرونا قرنطینه را رعایت نکرده‌اند؟

کد خبر: 1036311

رئیس اداره کل سلامت شهرداری تهران گفت: ۷۰ درصد تهرانی‌ها با تست مثبت کرونا قرنطینه را رعایت نکرده‌اند.

چنددرصد تهرانی‌های مبتلا به کرونا قرنطینه را رعایت نکرده‌اند؟

خبرگزاری فارس: از اوایل اسفند سال گذشته که نخستین موارد ابتلا به کرونا در پایتخت گزارش شد حدود ۱۰ ماه می‌گذرد. طی این مدت تهران مانند بسیاری از شهرهای دیگر چندین موج کرونا را تجربه کرده و به گفته مسوولان، ویروس منحوس کووید ۱۹، تاکنون جان بیش از ۲۰ هزار نفر را در تهران گرفته است.

انتقال کرونا در موج سوم نسبت به موج‌های قبلی شدت گرفت و سرعت آن فزونی یافت به طوری که در حال حاضر کمتر خانواده‌ای است که در میان اقوام و خویشاوندان خود گرفتاری با این ویروس را نداشته باشد.

محدودیت‌های مربوط به کرونا از هفته‌های اخیر همزمان با شهرهای شرایط قرمز به لحاظ کرونا در پایتخت آغاز شد و همچنان ادامه دارد و حالا در کنار این محدودیت‌ها طرح ردیابی بیماران مبتلا به کرونا هم کلید خورده که شهرداری از جمله سازمان‌های دخیل در اجرای این طرح در کنار سایر دستگاه‌ها است. درباره طرح شهید سلیمانی یا طرح ردیابی بیماران مبتلا به کرونا و وضعیت تهران به لحاظ شیوع ویروس کووید ۱۹ و اقدامات شهرداری در پایتخت با زینب نصیری، رئیس اداره کل سلامت شهرداری تهران به بحث و گفت‌ وگو نشستیم که جزئیات آن به شرح ذیل است.

جزئیات طرح ردیابی بیماران مبتلا به کرونا به چه صورت است و این برنامه با همکاری چه دستگاه‌هایی اجرا می‌شود؟

طرح شهید سلیمانی یا طرح ردیابی بیماران مبتلا به کرونا بر اساس مصوبه ستاد مقابله با کرونا اجرا می‌شود که با همکاری وزارت بهداشت، ۳ دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران و شهید بهشتی، همچنین سپاه پاسداران، پایگاه‌های بسیج و شهرداری تهران آغاز شده و در حال حاضر اجرای آن کلید خورده است که در شهرداری نقش اساسی در این زمینه بر عهده اداره کل سلامت است.

هدف از اجرای طرح ردیابی بیماران کرونایی چیست؟‌

اجرای این طرح اتفاق بزرگی در جهت مقابله با شیوع کرونا و قطع زنجیره آن به همراه دارد، پیش از اجرای این طرح سیستم‌های بهداشتی و درمانی زمانی به بیمار دست می‌‌یافتند که شرایط آن حاد شده و علائم بیماری به صورت کامل بروز یافته بود و افرادی که علائم بالینی نداشتند شناسایی نمی‌شدند. اکنون با اجرای طرح ردیابی بیماران کرونا، بیماریابی به صورت سریع انجام می‌گیرند و افرادی که مبتلا بوده و با اشخاصی حتی تا 6 مرحله قبل از ابتلا در ارتباط و مراوده بودند مورد بررسی و رصد قرار می‌گیرند.

ساز و کار اجرای طرح ردیابی بیماران کرونایی چگونه است؟

بر اساس اطلاعاتی که وزارت بهداشت توسط بیمارستان‌ها و مراکز درمانی درباره بیماران مبتلا به کرونا دارد با فرد مبتلا یا بهبودیافته تماس گرفته می‌شود و از آن درخواست خواهد شد که با چه کسانی در ارتباط بوده و شماره‌های تماس آن افراد نیز گرفته می‌شود.

پس از اخذ شماره‌های تماس با تک تک افراد تماس حاصل می‌شود و اگر دارای علائم باشند از آنها خواسته خواهد شد حتما نسبت به انجام قرنطینه اقدام کنند و اگر علائمی ندارند جهت بررسی بیماری کرونا حتما به نزدیک‌ ترین پایگاه درمانی مراجعه کنند.

*اختصاص کیت تست سریع کرونا در پایگاه‌های سلامت

از روز گذشته کیت‌های سریع کرونا در اختیار پایگاه‌های سلامت و شبکه‌های بهداشت در سراسر تهران قرار گرفته و در صورتی که محلات دسترسی به شبکه‌های بهداشت برای آنها مقدور نباشد از طریق خانه‌های سلامت این کیت‌ها برای بیماران اختصاص داده می‌شود و بسته به نیاز وزارت بهداشت از ظرفیت شهرداری تهران و خانه‌های سلامت و سرای محلات استفاده خواهد شد.

*انجام تست رایگان کرونا در همه محلات پایتخت

هزینه تست سریع کرونا در پایگاه‌ها و خانه‌های سلامت چقدر است؟

این تست برای شهروندان به صورت رایگان خواهد بود فرآیند این موضوع در همه محلات تهران آغاز شده است در حال حاضر اجرای این برنامه در منطقه 18کلید خورده و تا دو هفته آینده کل محلات پایتخت تحت پوشش طرح ردیابی بیماران قرار خواهد گرفت.

* 30 درصد کسانی که با بیماران کرونایی در ارتباط بوده‌اند تست‌شان مثبت شده است

بر اساس نتایج اقداماتی که در منطقه 18 جهت اجرای طرح ردیابی بیماران کرونایی انجام گرفته بیش از 30 درصد کسانی که با بیماران مبتلا با کرونا ارتباط داشته‌اند تست کرونای آنها مثبت بوده است و این نشان می‌دهد که اگر این طرح به صورت کامل و جامع اجرا شود و مردم هم پروتکل‌ها را رعایت کنند می‌توان جلوی شیوع کرونا را در پایتخت گرفت و شاهد شکستن زنجیره کرونا چه در مکان‌های عمومی و چه در منازل افراد باشیم.

* نتایج مثبت اعمال محدودیت‌های کرونایی

اجرای محدودیت‌های مرتبط با کرونا چقدر در مقابله با این بیماری در پایتخت مؤثر بوده است؟

اعمال محدودیت‌های مرتبط با کرونا طی هفته گذشته با همکاری بخش‌های مختلفی در پایتخت از جمله وزارت بهداشت،‌فرمانداری،‌نیروی انتظامی، شهرداری، شبکه‌های بهداشت و اصناف انجام گرفته و در جلسه ‌ای که اخیراً مرتبط با این موضوع من شرکت کردم اعلام شد که بازاریان همکاری‌های بسیار مثبتی در راستای اجرای این محدودیت‌ها داشته‌اند و به طور کلی اعمال این محدودیت‌ها نتایج مؤثری به همراه داشته است.

اجرای طرح ردیابی بیماران به همراه اجرای محدودیت‌های مرتبط با کرونا در روزهای اخیر سبب کاهش مبتلایان و فوتی‌های مرتبط با کرونا در پایتخت شده و به دلیل کاهش اجتماعاتی که توسط مردم انجام گرفته و سیاست‌های اجرا شده توسط مسؤولین این نتیجه حاصل شده که امیدواریم شاهد بازگشت دوباره آمار مبتلایان و متوفیان در آینده نباشیم.نباید از این نکته غافل شویم که اگر پروتکل‌ها توسط مردم رعایت نشود و حساسیت آنها کاهش یابد کرونا دوباره اوج خواهد گرفت.

هر فرد آلوده به ویروس کووید ـ 19 چند نفر را می‌تواند مبتلا کند؟

بر اساس مطالعاتی که در پایتخت انجام گرفته نشان می‌دهد که هر فرد مبتلا به ویروس کووید ـ 19 تا 6.7 نفر را می‌تواند آلوده کند و اگر بتوان از طریق طرح ردیابی بیماران مبتلا به کرونا به موقع افراد آلوده به این ویروس را شناسایی کرد قطعا احتمال ابتلا در پایتخت میان شهروندان به شدت کاهش می‌یابد.

تا کنون چند نفر در پایتخت مبتلا به کرونا شده و یا در اثر این بیماری فوت کرده‌اند؟

شهرداری تهران مرجع اعلام آمار نیست وزارت بهداشت به صورت کامل آمار مربوطه را دارد و بهتر است آمارها توسط این وزارتخانه اعلام شود.

به غیر از منطقه 18 اجرای طرح ردیابی بیماران مبتلا به کرونا در کدام مناطق آغاز شده است؟

به غیر از منطقه 18 منطقه 5 و کل شهرستان‌های استان تهران طرح ردیابی بیماران مبتلا به کرونا در آنها آغاز شده و در سایر مناطق تهران فضاهای مورد نظر از جمله سرای محلات در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته و پیش‌بینی‌ها و برنامه‌ریزی‌ها در این راستا به صورت کامل انجام شده است جهت اجرای جامع طرح باید تجهیزات و تمهیدات کامل پیش‌بینی شود و اگر ظرفیت مراکز جامع سلامت به اندازه کافی نبود جهت اجرای جامع طرح ردیابی بیماران از سرای محلات و مساجد استفاده خواهد شد.

شهرداری تهران چه اقداماتی را جهت حمایت از سلامت و معیشت افراد کم برخوردار در پایتخت انجام داده است؟

شهرداری پایتخت خانواده‌های کم برخوردار را در سطح تهران شناسایی کرده و با اجرای طرح‌هایی همچون سلامت‌یار تلاش کرده‌ایم که کمک‌های معیشتی و سلامت را به این افراد ارائه کنیم همچنین از طریق خانه‌های سلامت با سالمندان و معلولان افراد مبتلا به دیابت در ارتباط هستیم در 352 محله تهران با افراد مورد نظر و شناسایی شده تماس گرفته می‌شود و علاوه بر توزیع بسته‌های معیشتی و سلامت به آنها آموزش و مشاوره‌های تلفنی نیز به آنها ارائه می‌شود.

کمک به خانواده‌های کم برخوردار توسط شهرداری تهران با همکاری خیرین، شورایاران و سازمان‌های مردم‌نهاد انجام می‌گیرد و تلاش کرد‌ه‌ایم بسته‌های معیشتی و بهداشتی در منازل خانواده‌های نیازمند ارائه شود تا حتی‌ المقدور این افراد به دلیل اینکه برخی مبتلا به دیابت و یا معلول هستند بیشتر در مقابل کرونا در امان باشند.

در فاز نخست حمایت از خانواده‌های کم برخوردار در اسفند و فروردین به 22 هزار نفر در هفته سالمند به 14 هزار نفر و طی دو هفته گذشته به مناسبت روز جهانی دیابت به مبتلایان این بیماری کمک‌هایی داشتیم همچنین برنامه‌ریزی‌هایی به مناسبت هفته معلولیت برای معلولان داریم که اکثر اسامی و آمار معلولان و سالمندان افراد کم برخوردار از قبل توسط شهرداری تهران شناسایی شده که اکنون نیز وزارت بهداشت و بهزیستی نیز درخواست کرده‌ایم که همه آمارهای مرتبط را به ما ارائه کنند تا شبکه خانه‌های سلامت که مویرگی فعال است با آنها تماس و خدمات ارائه دهند.

آیا اجرای طرح ردیابی بیماران مبتلا به کرونا برای 9 میلیون نفر در تهران قابلیت اجرایی دارد؟

بله؛ این طرح محله‌محور است و براساس آن ردیابی درست و زودرس از بیماری کرونا انجام می‌گیرد از طرفی بر اساس آن افراد توجیه و تشویق می‌شوند که در صورت ابتلا در خانه بمانند و یا اگر علائمی دارند تست‌های مربوطه و قرنطینه را انجام دهند. نکته‌ای که نباید شهروندان از آن غافل شوند این است که کسانی که تست کرونای آنها مثبت می‌شود قطعا مبتلا به کرونا هستند ولی اگر تست‌شان منفی باشد اگر علائم دارند باید در خانه بمانند چرا که تست‌ها درصدی خطا دارند.

* 70 درصد تهرانی‌ها با تست مثبت کرونا قرنطینه را رعایت نکرده‌اند

چند درصد از تهرانی‌ها بر اساس پژوهش‌های انجام گرفته قرنطینه را در پایتخت رعایت کرده‌اند؟

بر اساس پژوهش‌هایی که توسط ستاد مقابله با کرونا و دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام گرفته 70 درصد تهرانی‌هایی که تست کرونای آنها مثبت بوده قرنطینه خانگی را رعایت نکرده‌اند این در حالی است که شهروندان باید در صورت ابتلا مسؤولانه عمل کنند و حتما در خانه بمانند تا وضعیت‌شان بهبود یابد.

وضعیت کرونا در حمل و نقل عمومی پایتخت چگونه است؟

با سیاست‌های اعمال شده خوشبختانه تعداد مسافران مترو و اتوبوس نسبت به قبل به شدت کاهش پیدا کرده و ستاد مقابله با کرونا به دنبال برنامه‌هایی است که تردد افراد در حمل و نقل عمومی با کارت ملی انجام شود ساز و کارها درا ین راستا صورت گرفته و افرادی که مبتلا به کرونا بوده‌اند نام و کدملی آنها در سامانه سیب وزارت بهداشت درج شده و می‌توان با هماهنگی بین‌بخشی از ورود افرادی که مبتلا به کرونا هستند به حمل و نقل عمومی جلوگیری کرد ما آمادگی لازم جهت همکاری را داریم ولی باید توجه داشت مردم خودشان باید دلشان به حال خودشان بسوزد و تا زمانی که پروتکل‌ها را رعایت نکنیم زنجیره قطع نمی‌شود.

گزارشی مبنی بر اینکه مترو جزء مکان‌های پرخطر جهت انتقال کرونا باشد، ندیده‌ام البته باید این نکته را مدنظر داشت که فرقی ندارد هر کجا باشیم چرا که هر مکانی که اجتماع مردم باشد، در صورت عدم استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی احتمال ابتلا به کرونا بیشتر می‌شود.البته منظور از استفاده ماسک استفاده صحیح از آن و همزمان رعایت فاصله دو متری با سایر افراد است و فرقی ندارد که فرد در مترو، اتوبوس یا نانوایی باشد هر جا این دو اصل مهم رعایت نشود احتمال ابتلا به کرونا تشدید می‌یابد.

*منطقه 4 دارای بالاترین میزان ابتلا به کرونا

کدام منطقه از تهران بیشترین مبتلایان و متوفیان کرونا را داشته است؟

مناطق مختلف تهران به لحاظ کرونا توسط ستاد مقابله با کرونا جهت انجام برنامه‌ریزی‌ها ارزیابی می‌شود مناطقی که دارای تراکم جمعیت بالاتر است وضعیت کرونا در آن قرمزتر بوده و هر چه رعایت پروتکل‌ها کمتر انجام گرفته احتمال ابتلا و فوت به دلیل کرونا بیشتر بوده است.

بالاترین میزان ابتلا و فوت به دلیل کرونا در مناطق 22 گانه تهران منطقه 4 بوده است که برخی از جمحلات آن وضعیت بسیار نامناسبی به لحاظ این بیماری داشت.

*فراهم کردن زیرساخت‌های طرح ردیابی بیماران کرونایی در 352 محله

شهرداری تهران چقدر بودجه جهت اجرای طرح ردیابی بیماران مبتلا به کرونا اختصاص داده است؟

شهرداری پایتخت زیرساخت‌های مورد نیاز را برای اجرای طرح ارزیابی بیماران مبتلا به کرونا در 352 محله در نظر گرفته و بودجه اجرای طرح را وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه پیش‌بینی می‌کند ما سرمایه اجتماعی مورد نیاز جهت شبکه‌سازی این طرح و زیرساخت‌های لازم را در مناطق مختلف تهران در اختیار ستاد مقابله با کرونا قرار می‌دهیم سیاست‌های یکپارچه است و طرح خوشبختانه با موفقیت آغاز شده این در حالی است که ایران با تحریم‌های سختی مواجه بوده و شرایط اقتصادی نیز نامناسب بوده است ولی با این وجود اقدامات و برنامه‌های مفصلی جهت مقابله با کرونا در پیش است.

تست سریع کرونا که قرار است در برخی از سرای محلات در مراکز جامع سلامت ارائه شود چگونه توزیع خواهد شد؟

این تست‌ها به صورت کامل در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار گرفته و به هیچ عنوان قرار نیست در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد و در میان آنها توزیع شود شهرداری تهران هم آمادگی دارد هر چه بیشتر همکاری‌های مورد نیاز را جهت اجرای بهتر طرح ردیابی بیماران مبتلا به کرونا انجام دهد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد