چرا سلبریتیها رییس جمهور میشوند؟
حسن عابدینی با نام بردن از سلبریتیهای کشورهای مختلف جهان که به مقامهای سیاسی بالایی رسیدهاند، افکار عمومی را در مقابل وسوسه قدرت این قشر از جامعه مسئول دانست.
باشگاه خبرنگاران جوان: حسن عابدینی مجری کارشناس صدا و سیما با نام بردن از ولادیمیرزلنسکی، جیمی مورالس و تعدادی دیگر از مقامات عالی رتبه سیاسی جهان که در ابتدا هنرمند و یا در اصطلاح سلبریتی بودند و سپس به مقام سیاسی رسیدند، مردم و افکار عمومی را در مقابل وسوسه کسب قدرت از سوی این افراد مسئول دانست.
حسن عابدینی با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
" ولادیمیرزلنسکی، بازیگر برنامه خنداننده تلویزیونی بدون هیچ تجربه سیاسی در نخستین دور انتخاب ریاستجمهوری اوکراین بیشترین آرا را به دست آورد.
زلنسکی که در تلویزیون نقش رئیسجمهوری را بازی میکرد به همراه پترو پروشنکو، رئیسجمهوری فعلی اوکراین به دور دوم راه یافت. سه سال پیش همجیمی مورالس خنداننده تلویزیونی در انتخابات ریاست جمهوری گواتمالا پیروز شد. گواتمالا یکی از کشورهای آمریکای مرکزی است.
رونالد ریگان از بازیگری سینما و دونالد ترامپ هم از مجری گری تلویزیون به کاخ سفید راه یافتند. مجلسهای قانونگذاری دنیا نیز طی دو دهه گذشته شاهد پیروزی شمار زیادی از سلبریتیها در انتخابات بوده است.
کوتولههای سیاسی البته از دو دهه پیش بصورت معناداری زمام امور را در بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا به دست گرفته اند. ترازا میدر بریتانیا، انگلا مرکل در المان، امانوئل ماکرون در فرانسه میراث دار رهبران پرقدرتی مانند مارگارت تاچر، هلموت کهل و ژاک شیراک شده اند.
برخی ناکارآمدی و فساد گسترده زمامداران و سیاستمداران را علت اقبال مردم به سلبریتیها میدانند. افرادی که گرچه از دانش حکمرانی و تجربه اجرایی بهرهای ندارند، اما در موج سواری بر تمایلات افکار عمومی خبره اند.
به هر روی وسوسه کسب قدرت در سلبریتیها و کوتولههای سیاسی هم از دیگر سو در حال نهادینه شدن است. وظیفه نخبگان و افکار عمومی در این شرایط چیست؟
دیدگاه تان را بنویسید