قبل از اعزام نفتکش به ونزوئلا به آمریکا هشدار لازم داده شد

کد خبر: 996848

سفیر ایران در ونزوئلا در مصاحبه با شبکه «المیادین» اعلام کرد دوره امر و نهی کردن آمریکا به کشورها سر آمده و ایران قبل از ارسال محموله سوخت برای ونزوئلا، هشدر لازم را از طریق سازمان ملل به آمریکا داد.

قبل از اعزام نفتکش به ونزوئلا به آمریکا هشدار لازم داده شد

خبرگزاری فارس: «حجت الله سلطانی»‌ سفیر ایران در ونزوئلا، در مصاحبه با شبکه لبنانی المیادین، اعلام کرد که اقدام ایران در کمک به کاراکاس برای رفع نیازش به سوخت،‌ اقدامی قانونی است و آمریکا نمی‌تواند در این خصوص به کشورهای دنیا امر و نهی کند.

سلطانی با بیان اینکه این اقدام ایران سبب شد تا آمریکا به حداقل‌ترین وظیفه‌اش یعنی احترام به قوانین بین‌المللی و حقوق کشورها احترام بگذارد، اعلام کرد که ایران آماده است تا به ونزوئلا کمک کند تا با راه‌اندازی پالایشگاه‌ها و تولید سوخت به خودکفایی برسد.

مشروح مصاحبه؛

المیادین: ونزوئلا در حال استقبال از نفتکش‌های ایرانی است که حامل سوخت برای مردم ونزوئلاست. این موضوع خیلی مهم است. مهم‌تر این است که این مسئله چه پیامی برای چه کسی دارد. بخصوص برای آمریکا.

سفیر ایران : «اهمیت اول این اقدام، در پاسخ قاطعی است که مقابل دیدگان همه دنیا دادیم. منظورم در مورد ایران و ونزوئلا مقابل سیاست‌های یکجانبه ایالات متحده آمریکاست. آمریکا تلاش می‌کند، سیاست و اراده خود را بر دیگر کشورها تحمیل کند اما ایران و ونزوئلا آمده‌اند تا به نیابت از کشورهای دنیا بگویند «نه». حق تعیین سرنوشت و حق تجارت آزاد و تردد آزاد برای همه کشورهای دنیاست... ایران و ونزوئلا چه کردند جز اینکه نشان دادند که این حق وجود دارد و می‌توان از آن استفاده کرد. این عامل بسیار مهمی است. آمریکا دیگر نمی‌تواند بر کل دنیا سیطره داشته باشد و نمی‌تواند به دیگران امر و نهی کند. دولت‌های دارای حاکمیت هستند که تصمیم‌های خود را آزادانه اتخاذ می‌کنند که با چه کشورهایی کار کنند.

المیادین: واقعا اتفاقی جهانی بود. اما رسانه‌ها روی این نکته متمرکز شدند که ایران و ونزوئلا دارند آمریکا را به چالش می‌کشند. آیا به چالش کشیدن بود یا اعمال حقی قانونی؟

سفیر ایران: تا زمانیکه آمریکا یکی از بزرگ‌ترین ناقضان قانون بین‌الملل و توافق‌های بین‌المللی در دنیاست، زمانی که شما به یکی از این مسئولیت‌ها و قوانین متعهد باشید، در حقیقت این کشور را در آنچه به نقض آن عادت کرده،‌ به چالش کشیده‌اید. آنچه امروز رخ داده، این است که آمریکا مجبور شده به کمترین حد مسئولیتش عمل کند و به توافق‌های بین‌المللی که امضا کرده، متعهد باشد. آمریکا به نقض توافق‌های بین‌المللی و عدم توجه به آنها و پاسخ ندادن به کسی، عادت کرده است. الان یاد گرفته که احترام بگذارد و این رفتار در حد خود چالشی برای آمریکاست.

المیادین: آن لحظه که نفتکش به ونزوئلا رسید لحظه‌ای بسیار نمادین و تاریخی بود. زمانیکه قایقی نظامی از نیروی دریایی ونزوئلا به آب‌های بین‌المللی می‌رود و خارج از آب‌های خودش خود را به اولین نفتکش می‌رساند [تا از آن مراقبت کند]... آقای سفیر این اتفاق، دقیقا به چه معناست؟ آیا در رویکرد به آب‌های بین‌المللی پیام دیگری در دل خود دارد؟

سفیر ایران: بله. معنایش این است که کشورهای انقلاب و مردم آن، عملا اعتماد بیشتری به توانمندی‌های درونی خود پیدا کرده‌اند. اکنون این کشورها بیش از گذشته از حقوق خود مطلع هستند و برای دفاع از آن آمادگی بیشتری برای مبارزه دارند. ایران و ونزوئلا حق خود را در این خصوص اعمال کردند و خیلی از کشورها الان شروع کرده‌اند و حقوق خود را مطالبه می‌کنند بدون اینکه از آمریکا اجازه بگیرند حال آنکه دههای گذشته وضعیت به این منوال نبوده. الان دنیا حقوق خود را مطالبه می‌کند و آمریکا هم باید تن بدهد و به حقوق دیگران احترام بگذارد.

المیادین: الان از شجاعت ایران هم حرف می‌زنند که چگونه از خاک خود حرکت کرد و چند قاره را پشت سر گذاشت و در سایه تهدیدهایی که آمریکا می‌کرد و میگفت ونزوئلا محاصره است و نفتکش‌ها هم در حاصر ما هستند، دریاها و کل دنیا را درنوردید تا کشتی حامل بنزین به ونزوئلا برسد. با همه اینها نفتکش‌ها راه خود را پیمودند و رسیدند. آیا در مسیر برخوردی شد و کسی به نفتکشهای نزدیک شد که راهشان را مسدود کند یا صرفا شایعاتی در شبکه مجازی بود؟

سفیر ایران:‌ کشتی‌ها در مسیر خود هیچ مشکلی نداشتند و کسی مزاحمشان نشد یا کسی سد راهشان نشد. آمریکایی‌ها هر آنچه بخواهند می‌توانند به زبان بیاورند اما دروغ‌هایشان حقیقت را تغییر نخواهد داد. حقیقت این است که کشتی‌های ایران الان عملا به ساحل ونزوئلا رسیده‌اند. یعنی در آمریکای جنوبی. برای اولین بار. طبعا ایران قبل از آغاز حرکت دریایی، تدابیر احتیاطی خود را اتخاذ کرده و هشدارهای رسمی را از طریق سازمان ملل به آمریکا داده بود. ایران تأکید کرده بود که آمریکا باید به تعهدات بین‌المللی از جمله حق تجارت آزاد و تردد آزادانه احترام بگذارد. لذا آمریکایی‌ها می‌توانند هر دروغ و هر خبر ساختگی که می‌خواهند منتشر کنند اما نمی‌توانند واقعیت را تغییر دهند.

المیادین : پس همه چیز به شکل طبیعی پیش رفت.

سفیر ایران: بله. ممکن است گاهی برخی اقدامات غیرمنطقی یا تصمیم‌های نامعقول از جانب برخی سران آمریکا اتخاذ شود اما ایران هم قدرت خود را داراست و به قدرت خود اعتماد و یقین دارد. ما الان تجربه‌مان بیش از گذشته است و مقابل دیدگان جهانیان ثابت کرده‌ایم که ایران در آنچه می‌گوید، با کسی شوخی ندارد. آنچه را می‌گوید، عمل می‌کند. الحمدلله آمریکا هم درس گرفته که باید به قوانین متعهد بماند؛ قوانینی که می‌گوید همه حقوق مساوی دارند. در چنین وضعیتی است که همه در آرامش و آسایش و امنیت بیشتری هستند. این امر فقط دستاورد ایران و ونزوئلا نیست بلکه برای همه دنیاست. بر این اساس همه در امنیت بیشتری خواهند بود.

المیادین: آقای سفیر، هر کس تحلیل‌های سیاسی را می‌خواند، می‌بیند که می‌گویند، ایران قاره خود و اقیانوس‌ها را طی کرد و به منطقه دریای کارائیب به آمریکای لاتین رفت که آمریکا آنجا را حیاط خلوت خود می‌داند. این را چطور می‌بینید؟

سفیر ایران: ‌ آنچه آمریکا درباره آمریکای لاتین گفته که حیاط خلوتش است، در چارچوب عقیده‌ای است که سال ۱۸۲۵ در پیش گرفت. دو قرن از آن زمان تقریبا گذشته است و دنیا کاملا تغییر کرده. خیلی از کشورها تغییر کرده‌اند. من سوال را این طور می‌پرسم: چطور است که آمریکا نیروها و ناوهای هواپیمابر و ناوچه‌ها و شناورها و ارتشش را به خلیج فارس و خاورمیانه و بسیاری از کشورهای دنیا ارسال می‌کند؟ نتیجه حضور نظامی آمریکا در این کشورها جز بدبختی، مرگ و خونریزی چه بوده است؟ آیا آمریکا حق دارد به دیگر قاره‌ها و مناطق دیگر برود اما کشورهای دیگر مثل ایران حق ندارند در چارچوب حق قانونی و توافقنامه‌های بین‌المللی تجارت کند و به آمریکای لاتین برود؟‌ جدای از اندازه و تعداد سکنه و قدرت هر کشوری، در قانون بین‌المللی، اصلی بسیار مهم به نام «برابری در حاکمیت کشورها» وجود دارد. ایران هم بر اساس منافعش به قاره‌های دیگر می‌رود همچنانکه که کشورهای مختلف هم برای همین اهداف به نقاط دیگر دنیا می‌روند، تا فرصت‌های جدید بیابند. این حق همه است. باید به توافق‌های بین‌المللی متعهد ماند. این خوب است یا خیر؟ اگر خوب است حق همه است و اگر بد است باید برای همه ممنوع باشد. آمریکا نمی‌تواند بیاید بگوید که اجازه اجرای این قوانین را نمی‌دهد و زمانیکه به سود خودش نباشد به آن عمل نکند. این رفتار غیرمنطقی است. دنیا چنین رفتاری را با قوانین و حقوق خود تحمل نمی‌کند. دنیا کلا تغییر کرده. ببینید آمریکا با وجود کرونا در چه بدبختی گرفتار شده است. بدترین وضعیت دنیا را در ارتباط با ویروس کرونا دارند. آمریکا قدرت اخلاقی ندارد که به دیگران امر و نهی کند. کشورها و ملت‌ها حق تعیین سرنوشت خود را دارند و به این شیوه آمریکا باید خود را سازگار کند و به دیگران در سطح بین‌الملل احترام بگذارد.

المیادین: لحظه نزدیک شدن قایق‌های نظامی ایگوانا وابسته به نیروی دریایی ونزوئلا به اولین نفتکش ایرانی فورچون چه معنایی دارد؟ در این لحظه تاریخی چه چیزی ثبت می‌شود؟ آیا این پیروزی جهان چند قطبی است یا پیروزی صلح؟

سفیر ایران: هر دو. هم پیروزی چند قطبی هم پیروزی صلح. برادری و دوستی ایران و ونزوئلا به عنوان دو ملت و دولت دارای حاکمیت مستقل که محبت و همدلی در سطح بین‌المللی دارند پیروز شد. در سطح دو جانبه، این دستاورد همبستگی و همکاری بیشتر ایران و ونزوئلاست که تصمیم‌گیری‌شان در اختیار خودشان است زیرا استقلال و حاکمیت دارند. امروز ملت ایران هم از اقدام نیروی مسلح ونزوئلا متشکر است که نفتکش‌های ایرانی را حمایت کرد. این اقدام قهرمانانه بود. جنگنده‌ها به هوا برخاستند و ناوچه‌ها و ناوشکن‌های ونزوئلا به استقبال کشتی‌های ایرانی رفتند تا کاپیتان و کادر ایرانی احساس امنیت و صلح کنند و نگران نباشند. ما اینجاییم تا مبارزه مشترک خود را ادامه دهیم. از طرفی دیگر ایران به دنیا نشان داد که دوستی خود با مردم و دولت ونزوئلا را به هر کسی که باشد و به هر قیمتی که باشد، نمی‌فروشد. مردم و دولت ایران همیشه در کنار مردم و دولت ونزوئلا خواهند ماند.

المیادین: مایلم از شما درباره موضوعی بپرسم و کمی به آن بپردازیم و آن این است که دولت ایران و جمهوری اسلامی سوخت اضافه ندارد. می‌دانیم که ایران خودکفاست. اما مایلیم بدانیم که چگونه این اقدام فراتر از این رفت و به یک همبستگی انسانی تبدیل شد مبنی بر اینکه کسی که خودش سوخت اضافه ندارد، آن را با دیگری تقسیم می‌کند. درباره این مسئله توضیح دهید.

سفیر ایران: الحمدلله ایران امروز خودکفاست و نیازش به سوخت را خودش تأمین می‌کند. ما صادرات هم داریم. عملا ما آنچه بازار بین‌المللی و بخصوص در منطقه خلیج فارس و کشورهای همسایه نیاز دارند، تأمین می‌کنیم. معنایش این است که آنچه به ونزوئلا صادر کردیم، بر نیاز ما برای مصرف داخلی اثرگذار نیست. اما به هر حال اگر ارسال سوخت به ونزوئلا ضروری باشد، ما حجم مصرف داخلی را کمی کاهش می‌دهیم. قطعا دولت و مردم ایران برای این امر آماده هستند. ونزوئلا سال ۲۰۰۸ با ما اعلام همبستگی کرد و ما فراموش نکرده و نخواهیم کرد زمانیکه ایران به دلیل تحریم‌های ناعادلانه آمریکا نیازمند سوخت بود و ونزوئلا چطور به دستور چاوز برای ما سوخت ارسال کرد. حرف زیبایی هست که می‌گوید، محبت مقابل محبت. امروز تکرار می‌کنیم که اگر لازم باشد، بخشی از سوخت بازار داخلی ایران را به ونزوئلا ارسال می‌کنیم. اما شکر خدا ناچار نشده‌ایم که چنین کنیم. چون به اندازه مصرف داخلی در اختیار داریم و به کشورهای مجاوز و بازار بین‌المللی هم صادر می‌کنیم. حتی ما حاضریم ارسال سوخت برای برخی مشتری‌های سنتی خود را موقتا تعلیق کنیم تا نیاز ونزوئلا رفع شود.

المیادین: به عنوان سفیر کشور ایران، مایلیم بدانیم که عملا چارچوب این همکاری علاوه بر بنزین تا کجاست. گفته شده که ایران در صنعت نفت (ونزوئلا ) هم فعال خواهد شد.

سفیر ایران: پالایشگاه‌های ونزوئلا به دلیل تحریم‌های ظالمانه و غیرانسانی تحمیلی آمریکا آسیب دیده و نیازمند مواد و کمک برای تولید سوخت است. از حدود سه هفته پیش ایران محموله‌ای از کاتالیست‌ها فرستاده و امروز سوخت ارسال کرده است. ارسال سوخت، برای تأمین بخشی از نیاز فوری بازار ونزوئلا است و هدف اصلی کمک به این کشور برای افزایش تولید مخصوص به خودش است تا مستقل باشد و به خودکفایی برسد. لذا در این چارچوب آماده کمک به دوستان خود در ونزوئلا هستیم.

المیادین: از شما ممنونیم آقای سفیر حجت الله سلطانی. بار دیگر جمله مهم شما در این مصاحبه را تکرار می‌کنیم که ایران و ونزوئلا، ایالات متحده آمریکا را مجبور کردند که به قانون بین‌الملل احترام بگذارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد