پیشنهاد یک نماینده برای پرداخت یارانه نقدی سال ۹۹
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، با اشاره به راهکارهای مختلف برای مقابله با آثار کرونا بر اقتصاد کشور پیشنهاد کرد، یارانه نقدی نیمه دوم سال یکجا در اردیبهشت ماه پرداخت شود.
خبرگزاری تسنیم: حسینعلی حاجی دلیگانی در خصوص برنامه دولت برای حمایت از بخش تولید و جبران خسارات بحران اخیر گفت: در حال حاضر از جزئیات کار دولت اطلاعی در دست نیست چرا که مجلس و کمیسیونهای تخصصی تقریباً دو ماهی است که تعطیل است، بنابراین میشود گفت اطلاع درستی از برنامههای دولت نداریم. امیدوارم هفته آینده مجلس شکل بگیرد و بتوانیم هم از طریق کمیسیونهای تخصصی و هم از طریق نظارتهایی که از طریق مجلس باید عمل بشود، موضوع، نحوه، نوع و میزان تقویت این بخش را بررسی و هم منابع و نوع منابعی که قرار است دولت در این زمینه هزینه کند، جزئیاتش پیگیری شود و اگر جایی نیاز به اصلاح یا تذکری هست انجام شود. در حال حاضر مجلس در فرایند نظارتی و حمایتی در بحث کرونا تا حدودی عقب افتاده است و به نوعی نقش مجلس با بسته ماندن مجلس آسیب دید.
نماینده مردم شاهینشهر در خصوص پیشنهادهای مطرح شده برای کمک به بخش تولید در شرایط فعلی گفت: ما برخی از پیشنهاداتی که داشتیم را به کمیسیون ویژه حمایت از تولید مکتوب ارائه دادیم، هم برای فعالتر شدن بخشهای تولیدی و هم برای اینکه خانوارهایی که در حال حضر نان آور آنها شغلی و درآمدی ندارد، خصوصاً آنهایی که هیچ بیمهای ندارند، باید چه اقداماتی انجام شود. پیشنهاد مشخص ما این بود که حداقل آن یارانهای که در شش ماه دوم سال قرار است داده شود، در شش ماهه اول و در ماههای فروردین و اردیبهشت به خانوارها واگذار شود تا این ایام را بتوانند پشت سر بگذارند.
وی افزود، اما مباحثی مطرح است که از بیستم به بعد کارها به نحوی شروع شود، طبیعتاً باید هزینههایی که سربار تولید در شرایط فعلی است و برای کارهایی که عموم مردم قرار است مشغول آن باشند، به نحوی تأمین شود. یعنی ماسک و مواد ضدعفونی کننده باید به نوعی از طرف دولت تامین شود و در اختیار آنهایی که لازم است و به میزان مورد نیاز بسته به نوع کاری که اقتضا میکند در اختیار گذاشته شود.
شایعه آزاد سازی منابع ارزی ایران در خارج از کشور پیگیری میشود
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در مورد منابع احتمالی برای جبران خسارات گفت: تا مجلس تشکیل نشده است امکان دستیابی به تصمیمات دولت در خصوص منابع در نظر گرفته شده برای جبران خسارات بحران اخیرمهیا نیست، شایعهای بود که منابع مربوط به ایران که در آمریکا توقیف شده است، آزاد شده که بعد بانک مرکزی آن را تکذیب کرد. یعنی یک احتمال میرفت که از آن محل این اقدام صورت بگیرد که تکذیب شد.
وی با اشاره به پیشنهاد رئیس جمهور برای برداشت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی گفت: تا آنجایی که اطلاع داریم تا الان چنین فرایندی انجام نشده است، بنابراین باید تا هفته آینده که مجلس شروع به کار خواهد کرد صبر کنیم تا بتوانیم در خصوص این موضوع از دولت کسب اطلاع کنیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص استفاده از منابع صندوق توسعه ملی گفت: باید ببینیم که نوع مصرف و نوع اختصاصهایی که قرار است داده شود چگونه است، اگر کشور راهی جز این نداشته باشد، باید به نوعی که باعث ایجاد تورم نشود و دولت بتواند این مبلغ را به صندوق برگرداند به صورت وام در اختیار دولت قرار بگیرد، راهکاری غیر از این هم شاید وجود داشته باشد.
حاجی دلیگانی در مورد پیشنهاد استفاده از منابع ریالی صندوق توسعه ملی به جای استفاده از منابع منابع ارزی گفت: صندوق دارای منابع ارزی است، اما اجازه داده شده بود تا مقداری از آن تبدیل به ریال شود و به نیابت از صندوق، توسط بانکهای عامل وام داده شود، اگر منظور آن مبالغ بازگشتی از اقساط وامهای داده شده باشد، بالاخره ممکن است محلی برای جبران خسارات بحران اخیر باشد.
وی گفت: تولیدکنندگان در سال ۹۹ باید کیفیت کالاهای خود را بالا ببرند و از طرف دیگر دولت و دیگر مسئولان باید موانع تولید را از سر راه تولیدکنندگان بردارند و از آنان حمایت ویژه کنند.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه افزود، در صورتی که موانعی که بر سر راه تولید در کشور وجود دارد برداشته شود، قطعاً در سال جدید شرایط بهتری برای تولید و به عبارت بهتر جهش تولید محقق خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید