افشاگری جدید نیوزویک درباره عملیات ترور سردار سلیمانی
یک رسانه آمریکایی در گزارشی نوشته عملیات ترور سردار سلیمانی به اندازهای محرمانه بوده که ماهوارههای جاسوسی ارتش آمریکا هم از آن بیخبر نگاه داشته شده بودند.
خبرگزاری تسنیم: یک رسانه آمریکایی در گزارشی نوشته عملیات ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به اندازهای سری بود که حتی ماهوارههای جاسوسی ارتش آمریکا هم از آن بیخبر نگاه داشته شده بودند.
نشریه نیوزویک در آغاز این گزارش به توصیف شبی پرداخته که عملیات ترور سردار سلیمانی در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد انجام شد و نوشته دقایقی پس از نیمهشب موشکهای هلفایر سکوت آن شب را شکسته است.
یکی از نظامیان آمریکایی که آن شب در فرودگاه بینالمللی بغداد مستقر بوده به شرط عدم افشای هویتش به نیوزویک گفت: «ما گفتیم به ما حمله شده.»
یک مقام عراقی هم به نیوزویک میگوید پرسنل عراقی هم برای اینکه از این حمله مرموز «در یکی از ایمنترین جادههای پایتخت کشور» سر در بیاورند دست به کار شدند. اما در فاصلهای نه چندان دور از محلی که هواپیماهای نظامی و غیرنظامی به قاعده معمول پرواز میکردند دو خودرو در جادهای در ضلع شرقی فرودگاه ذوب شده بودند.
پرسنل عراقی و آمریکایی حاضر در صحنه هر دو در ابتدا گمان میکردند این حمله هم یک حمله راکتی دیگر بوده که از سوی شبهنظامیان مخالف حضور آمریکا در عراق انجام شده است. اما آن حمله اتفاقی بود که قرار بود واشنگتن و تهران را در مسیری بیمانند در چهار دهه گذشته قرار دهد.
نظامی آمریکایی گفت: «لازم بود ما آرایش خودمان را بگیریم. ۱۰ دقیقه بعد [شبکه خبری]الجزیره را نگاه کردیم و بعد دیدیم که مسئله چیزی که ما فکر میکردیم نیست.»
اتفاقی که رخ داده بود این بود که یک فروند پهپاد پیشرفته MQ سردار قاسم سلیمانی و شماری از همراهانش از جمله «ابو مهدی المهندس»، جانشین فرمانده الحشد الشعبی را به شهادت رسانده بود.
نیوزویک نوشته این عملیات به قدری محرمانه بود که کسی از برنامهریزیهای انجامشده برای آن خبردار نبود. حتی ماهوارههای جاسوسی خود ارتش آمریکا که معمولاً در آمریکا به عنوان «ابزارهای فنی کشور» یا NTM یاد میشود هم از موقعیت پهپاد خبردار نبودند.
یک منبع اطلاعاتی آمریکایی که خواست نامش پنهان بماند به نیوزویک گفت روی این پهپاد هنگام حرکت به سمت فرودگاه بینالمللی بغداد هیچ سامانه رصد GPS نصب نشده بود.
از جمله کسانی که از این حمله با خبر بودند، سفیر آمریکا در عراق، مأمور اطلاعاتی سیا در این کشور و احتمالاً مسئول امور اطلاعاتی ستاد مشترک ارتش آمریکا بودهاند.
دیدگاه تان را بنویسید