اخبار مجلس/احتمال تعویق بازگشایی مدارس و دانشگاهها در سال۹۹
محمدمهدی زاهدی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور گفت: احتمالا بازگشایی مدارس، دانشگاهها و کنکور در سال 99 به تعویق میافتد تا از سلامت فرزندان اطمینان حاصل کنیم.
خبرگزاری فارس: محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، درباره احتمال به تعویق افتادن بازگشایی مدارس و دانشگاهها در سال 99 گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا که مشخص نیست چه زمانی به نابودی کامل آن سوق پیدا خواهیم کرد و اثری از آن در کشورمان نباشد تا بتوانیم کلاسهای مدارس و دانشگاهها را بازگشایی کنیم این احتمال وجود دارد که مدارس بعد از عید نوروز بلافاصله بازگشایی نشوند.
وی افزود: تا زمانی که اطمینان خاطر پیدا نکنیم که ویروس کرونا در کشورمان از بین رفته است نمیتوانیم فرزندان این کشورمان را به مدارس و دانشگاهها بفرستیم. چرا که احتمال بروز اسیب برای آنها وجود دارد.
رئیس کمیسیون آموزش مجلس تصریح کرد: کمی باید صبر کنیم تا وضعیت ویروس کرونا را در کشورمان مشاهده کنیم. البته بحث به تاخیر افتادن کنکور را باید با مسئولین مربوطه به ویژه با اعضای شورای سنجش و پذیرش دانشجو در کشور به بحث بگذاریم.
زاهدی خاطرنشان کرد: چون موضوع کنکور طبق قانون در زمره وظایف شورای سنجش و پذیرش دانشجو است، به این دلیل که احتمال دارد مدارس بعد از عید نوروز به موقع بازگشایی نشود یقینا برخی امتحانات نهایی دوره دوم دبیرستان به ناچار به تاخیر خواهد افتاد و معنایش آن است که باید برگزاری کنکور هم به تعویق بیفتد.
وی گفت: از هم اکنون نمیتوانیم اظهار نظر قطعی کنیم که زمان بازگشایی مدارس و دانشگاهها و تعیین تکلیف زمان برگزاری کنکور در سال آینده چگونه است و به همین دلیل باید تا فروردین ماه کمی صبر کنیم تا اوضاع ویروس کرونا و میزان شیوع آن را در کشور مشاهده کنیم. و بر همین اساس اگر لازم به تعیین تکلیف در این باره باشد حتما در روزهای ابتدایی فروردین تصمیمگیری در این باره صورت خواهد گرفت.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: چون زمان بازگشایی مدارس و دانشگاهها و زمان برگزاری کنکور موضوعی ملی است که میتواند تاثیرات زیادی را بر خانوادهها داشته باشد باید زمان بازگشایی و برگزاری آن با کمی تعقل بیشتر تصمیمگیر کرد چرا که این تصمیم ملی است و باید با مشورت و خرد جمعی باشد.
احتمال برگزاری جلسات علنی با فناوری دیجیتالی دوسویه در صورت تداوم بحران کرونا
سخنگوی هیات رئیسه مجلس از موافقت هیات رئیسه بااستفاده از فناوری دیجیتالی دوسویه برای برگزاری جلسات علنی در صورت تداوم بحران کرونا خبر داد و گفت: احتمال میرود ایرادات شورای نگهبان به لایحه بودجه ۹۹ امروز به مجلس ارائه شود. اسدالله عباسی سخنگوی شورای نگهبان امروز (شنبه، 24 اسفندماه) در جمع خبرنگاران در مورد احتمال استفاده از فناوری دیجیتالی دوسویه برای برگزاری جلسات صحن در صورت ادامه بحران کرونا، گفت: امروز این موضوع در هیات رئیسه بررسی و در نهایت مقرر شد که اگر بحران کرونا ادامه داشته باشد و ستاد مبارزه با کرونا همچنان برگزاری جلسات صحن را منع کند، از امکان فناوری دیجیتالی و دوسویه به عنوان یک راه حل استفاده شود؛ البته امیدواریم که این بیماری هر چه زودتر از کشور رخت بندد و مجلس نیز مثل سایر دستگاه ها به روال عادی خود برگردد.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: علیرغم منع صریح ستاد مبارزه با کرونا از تشکیل جلسات علنی و غیرعلنی مجلس، نشستهایی توسط کمیسیون های تلفیق لایحه بودجه، بهداشت و همچنین هیات رئیسه با رعایت نکات بهداشتی برگزار و تصمیم گیری هایی انجام شد.
وی ادامه داد: امیدواریم با همکاری مردم و همت و تلاش تمامی دست اندرکاران مبارزه با کرونا هر چه سریعتر این معضل کنترل و مدیریت شود اما در صورت تداوم این روند، جلسات به صورت دیجیتالی و دوسویه برگزار می شود که البته زمان برگزاری جلسات با استفاده از این فناوری به دلیل پیچیدگی هایی که این امکان دارد، قطعی نیست وبه مردم و رسانه ها اعلام خواهد شد.
عباسی افزود: با توجه به بررسی های صورت گرفته و همکاری میان مرکز فناوری اطلاعات مجلس و وزارت ارتباطات و همچنین راه اندازی سامانه دیجیتال تحت عنوان مجلس یار که در گذشته صورت گرفته بود، می توان از این امکان بهره برد و موضوعات مهم کشوری را مورد بحث و بررسی قرار داد.
این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه احتمال می رود امروز شورای نگهبان ایرادات لایحه بودجه 99 را به مجلس ارائه کند، افزود: کمیسیون تلفیق لایحه بودجه در اسرع وقت ایرادات احتمالی را برطرف و به هیات رئیسه ارائه می کند.
نماینده مردم املش و رودسر در مجلس شورای اسلامی از رسانه ها برای انعکاس اخبار مجلس به مردم تشکر کرد و گفت: رسانه ها در سال 98 همکاری بسیار شایسته ای با مجلس داشتند.
دولت باید با تمام توان با کرونا مقابله کند
نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عملکرد دولت در مقابله به کرونا گفت: غیر از وزارت بهداشت که با تمام توان برای مقابله با بیماری کرونا پای کار است سایر وزارتخانهها عملا تعطیل هستند و دولت هم عملا کار خاصی صورت نمیدهد.
حجتالاسلام سیدعلی طاهری نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، گفت: رئیسجمهور آمریکا تا زمانی که خودش در معرض کرونا قرار نگرفت حالت اضطراری ملی اعلام نکرد شاید آقای روحانی هم تا زمانی که تست کرونای خودش مثبت نشود نمیخواهد حالت اضطراری ملی اعلام کند و کاری را صورت دهد.
وی افزود:غیر از وزارت بهداشت که با تمام توان برای مقابله با بیماری کرونا پای کار است سایر وزارتخانهها عملا تعطیل هستند و دولت هم عملا کار خاصی صورت نمیدهد.
نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به گفته خود آقای روحانی وی هفتهای یک بار در جلسه مربوط به بیماری کرونا حضور مییابد و طبق آنچه که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته تنها در دو جلسهای که هیأت دولت در هفته دارد موضوع اول و مهمشان موضوع کرونا است و طبق گفته همین آقایان تلاش دولت برای مقابله با ویروس کرونا به همین اندازه است.
طاهری خاطرنشان کرد: اینکه لازم و ضروری است در شرایط فعلی مردم جز در موارد اضطراری از خانه بیرون نیایند امری صحیح است اما مسئله اینجاست که کسبه در میان خود ضرر و زیان زیادی را متحمل میشوند و دولت باید حمایتهای جدی از آنها را به عمل آورد و زمینه و لازمه این کار این است که شناخت دقیقی از تعداد این افراد داشته باشند.
وی افزود: دولت گفته که به سه میلیون نفر از این افراد بسته حمایتی خواهد داد اول اینکه این بستهها تنها به سه میلیون داده میشود و دیگر اینکه معلوم نیست که ملاک دولت برای تعیین همین سه میلیون نفر هم چیست.
نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: در ارتباط با مجلس هم باید بگویم متاسفانه مجلس ما یک مجلس به خواب رفته است و امروز هم که کرونا آمده تعطیل شده و رئیس مجلس هم زحمت میکشد و تنها هوای استان قم را در این ماجرا دارد و صدای خاصی از دیگر نمایندگان شنیده نمیشود که چه اقدامی در این زمینه داشته باشند.
پیشنهاد اعمال محدودیت سوختگیری برای پلاکهای غیربومی
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: برای جلوگیری از سفرهای غیرضرور در شرایط خاص کنونی جایگاههای سوخت به پلاکهای شهرستانها و استانهای دیگر بنزین ندهند.
عبدالرضا عزیزی نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، گفت: در شرایط فعلی که کل کشور درگیری بیماری کرونا شده و همواره تاکید میشود مردم از سفرهای غیرضرور و حضور در اجتماعات بپرهیزند بعضیها این توصیه را نادیده میگیرند.
وی افزود: تعدادی از افراد در شرایط فعلی اقدام به سفر به استانهای دیگر کرده که این به شیوع بیماری کرونا کمک میکند و با این کارشان هزینههایی به خود و کشور تحمیل میکنند.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: در شرایط فعلی که استانداران استانهای مختلف و همچنین وزیر میراث فرهنگی و ... تاکید میکنند مردم در خانههایشان بمانند و در اماکن عمومی حضور پیدا نکنند انجام سفرهای غیرضرور چه توجیهی دارد.
عزیزی خاطرنشان کرد: در نتیجه پیشنهاد میکنم جایگاههای سوخت استانهای مختلف به پلاکهای دیگر شهرستانها و استانها بنزین ندهند تاکسانی که توصیههای پزشکی را نادیده میگیرند ناچار شوند در خانههایشان بمانند و بنزینی برای این طرف و آن طرف رفتن نداشته باشند.
وی در پایان گفت:درباره سفرهایی هم که اجتناب ناپذیر و ضروری است و باید انجام شود این کار با اجازه نیروی انتظامی صورت گیرد تا با مشکل تامین سوخت مواجه نشوند.
تابش: دنیای پس از کرونا فرصت بیبدیلی برای تحول و پیشرفت است/از فرصتسوزی بپرهیزیم
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با تاکید بر ضرورت بررسی الزامات زندگی در دنیای پس از کرونا، پرهیز از اسراف، صرفه جویی در سوختهای فسیلی و قدر زندگی دانستن را از دستاوردهای کرونا عنوان کرد و گفت: دنیای پس از کرونا فرصت بیبدیلی برای تحول و پیشرفت است، باید از فرصت سوزی در این مقطع تاریخی بپرهیزیم و راه پر افتخار پیشرفت و توسعه کشور را فراهم کنیم.
به گزارش ایسنا، محمدرضا تابش در یادداشتی با عنوان «خلق ارزشهای جدید در دنیای پس از کرونا» که در اختیار ایسنا قرار داد، نوشته است:
«امروز در گیر و دار فضای نفس گیر کرونا با جمعی از متخصصان برجسته محیط زیست و فعالین اجتماعی جلسهای مفید داشتیم.
در انتهای جلسه و پس از انجام مباحث تخصصی، دوستان متفق بودند باید به سرعت الزامات زندگی در دنیای پس از کرونا را رصد کنیم و اگر میخواهیم در این بزنگاه تاریخی که فاصله ما با جهان صنعتی بسیار زیاد است، راه و روش و رسم نویی در زندگی و اداره کشور پیش بگیریم و با تکیه بر سابقه دیرین فرهنگی و تمدنی خویش طرحی نو در اندازیم هر چه زودتر دست به کار شویم.
ویروس عجیبی که مرزهای جهان را درنوردید، در گرفتن جان انسانها غنی و فقیر را نشناخت، مساجد، معابد، بازیهای ورزشی و تجمعات دینی را به تعطیلی کشاند؛ خطوط هوایی را متوقف کرد؛ به تولید و اقتصاد لطمه بزرگی وارد کرد اما دستاوردهای بس عظیمی نیز داشت که پرهیز از اسراف، صرفه جویی در سوخت های فسیلی، تلطیف هوا و مهمتر از همه با هم مهربان بودن و قدر زندگی را دانستن، با کم ساختن و شاد زیستن را فراروی بشریت قرار داد تا بتواند با اتکا به این آموزهها دنیای جدیدی را رقم زند.
یکی از مؤلفههای حکمرانی خوب قبول واقعیات توسط زمامداران و تن دادن به تحولات منطبق بر خواستههای مردم و آرمانهای بشری است.
کرونا احترام به حقوق بشر و پرهیز از خرافه گرایی و ترویج حس نوع دوستی را در حد اعلاء به منصه ظهور رسانید. کرونا تجربیات کوتاه مدت ولی ذی قیمتی را در جهان و کشور ما به وجود آورد. اگر گوش شنوایی باشد و چشمها واقعیات را ببیند.
دنیای پس از کرونا، دنیای استفاده از فرصتهاست. دنیای شاد بودن و مثبت اندیشیدن است. دنیای آشتی با محیط زیست و پاس داشتن حرمت طبیعت است. دنیای قانع بودن و سازش با داشتههاست. دنیای محترم شمردن حقوق انسانهاست. دنیای پی بردن به این واقعیت محتوم است که فاصله بین مرگ و زندگی کوتاه است.
دنیای قدر دانستن لحظههای با هم بودن است. دنیای تعاون، همیاری، همفکری و همیاری است. دنیای اتکای به اقتصادهای کوچک و محدود با اولویت سرزمینی است. دنیای مدیریت هزینههای خانوار است. دنیای ترک عادتهای پرهزینه است. دنیای لذت بردن از مواهب طبیعی است. دنیای صرف غذای ساده، سالم با رعایت موازین بهداشتی است.
به نظرم دنیای پس از کرونا با تجارب ذی قیمتی که نصیب بشریت کرده برای ما که در چنبره مسائل و مشکلات عدیده خودساخته و دشمن ساخته گرفتاریم، فرصت بیبدیلی برای تحول و پیشرفت فراهم ساخته است. اگر بپذیریم که در مدیریت کشور اشتباهات زیادی داشتهایم و این فرصت را برای گذر از ناکارآمدیها با اتکای به علم و تخصص و فرهنگ و تمدن غنی شکار کنیم و طرحی نو دراندازیم. این فرصت بینظیر را قدر بدانیم و از فرصتسوزی در این مقطع تاریخی بپرهیزیم و راه پرافتخار پیشرفت و توسعه کشور و آسایش و آرامش مردم و احیای حس اعتماد و امید به آینده را فراهم سازیم.
محمدرضا تابش ۲۴ اسفند ۹۸»
جلسات مجلس در فضای باز برگزار شود/ تعطیلی مجلس پیام خوبی ندارد
نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی گفت: تقاضای بنده از ستاد ملی مقابله با کرونا این است که پیشنهاد برگزاری جلسات علنی مجلس در فضای باز را بررسی کنند.
زهرا سعیدی در گفتگو با خبرنگار مهر، با انتقاد از پیشنهاد برگزاری جلسات علنی مجلس به صورت مجازی، اظهار داشت: بنده مخالف این مسئله هستم و معتقدم که امکان برگزاری جلسات مجلس در فضای باز با رعایت نکات بهداشتی وجود دارد.
وی با بیان اینکه بنده این پیشنهاد را به دفتر رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کردهام، ادامه داد: تقاضای بنده از ستاد ملی مقابله با کرونا این است که این پیشنهاد را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اسامی نمایندگانی که تست کرونای آنان مثبت اعلام شد، موجود است که اکثر آنان بهبودی خود را به دست آوردهاند و مشکلی برای حضور در جلسات علنی مجلس ندارند.
سعیدی بیان کرد: در شرایطی که بسیاری از مردم به ویژه کادر درمانی و کارمندان دولت مشغول فعالیت هستند، تعطیلی مجلس شورای اسلامی پیام خوبی ندارد و باید هر چه زودتر تدبیری برای برگزاری جلسات مجلس اندیشیده شود.
دیدگاه تان را بنویسید