شاهراه فساد در مجلس دهم از زبان سلیمی

کد خبر: 977013

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس گفت: رانت اطلاعاتی و دریافت کیف مشکل‌گشا، شاهراه‌های فساد در مجلس دهم بوده است.

شاهراه فساد در مجلس دهم از زبان سلیمی

خبرگزاری مهر: حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی با اشاره به رد صلاحیت ۷۰ نفر از نمایندگان فعلی به دلیل مشکلات اقتصادی و ضعف مجلس در نظارت و عملکرد نمایندگان، گفت: به اعتقاد بنده این رفتار خیانت به رأی مردم است چرا که نمایندگان قسم خوردند که در ایفای وظایف نمایندگی خود همه تلاش خود را به کار بندند.

وی افزود: نماینده‌ای که به قسم نامه خود متعهد نبوده و به سراغ برخی لابی گری‌ها و رانت خواری‌ها می‌رود، بدون شک مغایر قسم خود عمل کرده و کسی که مغایر با قسم خود عمل کند، حتماً لیاقت به دوش کشیدن بار امانت نمایندگی مجلس را ندارد.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شاهراه‌های بروز مفاسد در مجلس دهم چه مواردی بوده است، بیان کرد: این مسئله دلایل متعددی دارد؛ اول آنکه برخی دستگاه‌ها و مسئولان برای اینکه نمایندگان را با خود همسو کنند، مسیری را برای یک نماینده باز می‌کنید، یعنی آن مسئول فاسد، نماینده را نیز فاسد خواهد کرد و این مسئله به این منظور است که مسئولی که لیاقت تکیه زدن بر کرسی مدیریت را ندارد، نماینده مجلس را فریب می‌دهد و نمی‌گذارد بر عملکرد وی نظارت کند.

سلیمی تاکید کرد: نکته بعد این است که نماینده در طول دوران نمایندگی خود به مردم قول‌هایی را می‌دهد که ربطی به وظایفش ندارد، لذا این خود می‌تواند عاملی شود که نماینده به سراغ برخی افراد رفته و مشکلاتی ایجاد شود.

وی بیان کرد: نکته سوم معطوف به اطلاعاتی است که به دست یک نماینده می‌رسد و عاملی می‌شود تا آن نماینده و اعضای خانواده‌اش منافعی را برای خود کسب کنند، لذا اگر نماینده‌ای در پی کسب این اطلاعات به نفع خود و خانواده خود عمل کند این عمل می‌تواند خود و خانواده اش را به سمت مشکلاتی سوق دهد چرا که بسیاری از مصیبت‌ها در کشور از همین نقطه آغاز می‌شود.

قانون نظارت بر رفتار نمایندگان ضعیف است

سلیمی در ارزیابی خود از عملکرد هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان، گفت: به اعتقاد بنده عملکرد هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان ضعیف است و این عملکرد ضعیف هم چندین دلیل دارد؛ اول آنکه قانون نظارت بر رفتار نمایندگان قانون ضعیفی است و حداقل‌ها در آن رعایت شده است و نمایندگان به نحوی این قانون را نوشتند که پای خودشان گیر نیافتد.

وی تصریح کرد: به نظر بنده مجلس بعدی باید این قانون را تغییر دهد چرا که هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان نباید یک هیئت نمایشی باشد و این هیئت باید به معنای واقعی بر نحوه رفتار نمایندگان نظارت کند.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تکیه زدن افرادی غیر متخصص بر ریاست کمیسیون‌های اقتصادی مجلس تا چه حد در ایجاد فساد مؤثر است، گفت: متأسفانه گاهی اوقات این مسئله تأثیر گذار است. به عنوان مثال بنده در یک گزارش شنیدم که برخی از اعضای کمیسیون اقتصادی در جلسه‌ای که با مدیر عامل یکی از بانک‌ها داشتند، کیف‌هایی را هدیه گرفتند که به نوعی این کیف‌ها، کیف مشکل گشا بود که این برخلاف انجام وظایف نمایندگی است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد