تایید بیش از ۷ هزار نامزد انتخابات از سوی شورای نگهبان
عرف گفت: در تمام کشور ٧هزار و ١٤٨ نفر از نامزدهای انتخابات تایید و ٧هزار و ٢٩٦ نفر تایید نشدند.
باشگاه خبرنگاران: جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور درباره نکات مهم در تبلیغات نامزدهای انتخابات در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دیروز شورای نگهبان أسامی نامزدهای انتخابات تایید شده و تأیید نشده را به ستاد انتخابات وزارت کشور اعلام کرد؛ با توجه به اظهارات شورای نگهبان، در تمام کشور ٧هزار و ١٤٨ نفر تأیید و ٧هزار و ٢٩٦ نفر تأیید نشدهاند.
رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: بــراساس برنامهریزی و زمانبندیهای ما، لیست نامزدهای انتخاباتی به فرمانداریها ابلاغ شده و تا پایان امروز این موضوع آگهی خواهد شد.
رئیس ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: پس از اعلام اسامی نامزدهای انتخاباتی تایید شده، آنها میتوانند برنامههای تبلیغاتی خود را انجام دهند؛ البته تبلیغات از فردا صبح به مدت ۱ هفته مجاز است.
عرف با اشاره به شفافیت و تأمین مالی نمایندگان، یادآور شد: این قانون در ۱۴ بهمن از سوی رئیس جمهور به وزارت کشور ابلاغ شد و ما آن را به تمام ستادهای انتخاباتی سراسر کشور اعلام کردیم، همچنین لازم است که نمایندگان تا فردا (۲۴ بهمن) چندین کار مهم را انجام دهند.
او ادامه داد: نمایندگان باید حسابی به نام خود در یکی از بانکهای معتبر افتتاح کنند، همچنین شماره حساب و یک فرد را به عنوان مسئول مالی خود به ما معرفی کنند، افزون بر این ورود و خروج پول در حسابشان باید روشن شود.
عرف گفت: در قانون شفافیت مالی ۴ منبع دیده شده است که اولین آن پول نامزد مربوطه است، دوم پول احزاب و گروههای سیاسی است که در اختیار نامزد قرار میدهند، سوم افراد حقیقی که میتوانند کمک کنند و چهارم اماکن عمومی است که نامزدها میتوانند از آن استفاده کنند؛ به غیر از این هیچ منبعی وجود ندارد.
رئیس ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: منطق قانون مطرح شده این است که وزارت کشور از ورود پولهای مشکوک و مجهول جلوگیری کند و انشالله وزارت کشور و دستگاه ناظر آن را پیگیری خواهد کرد.
عرف با اشاره به نکات مهم در تبلیغات نامزدها، تاکید کرد: توصیه بنده این است که تمامی نامزدها قانون انتخابات را مطالعه کنند، زیرا جهل به قانون مورد پذیرش نیست؛ همچنین در تبلیغات کسی نباید دست به تخریب بزند و به رقیب خود اتهام وارد کند. ما در ستاد انتخابات کمیتهای را به منظور رصد فضای مجازی فعال کردیم که پلیس فتا در این زمینه پیگیر و فعال است، یک مورد تخلف مبنی بر سو استفاده از لوگو انتخابات به پلیس فتا گزارش شده که قطعا شورای نگهبان هم نظارت خاص خودش را دارد.
عرف گفت: قوه قضائیه با تشکیل ستاد پیشگیرانه این مسئله را پیگیری میکند و امیدواریم شاهد کمترین تخلفات در فضای مجازی باشیم.
رئیس ستاد انتخابات بیان کرد: امسال ۵۷ میلیون و ۹۱۸ هزار و ۱۵۹ نفر در کشور واجد شرایط رأی دهی هستند و از این مقدار حدود ۲ میلیون و ۹۳۱ هزار و ۷۶۶ نفر رأی اولی هستند؛ همچنین ۲۰۸ حوزه انتخابیه در سراسر کشور وجود دارد که از این مقدار ۵ حوزه مربوط به اقلیتها و ۲۰۳ حوزه برای سایر هم وطنان است البته ۱۷۴ حوزه هم تک نماینده است.
او تاکید کرد: در این دوره از انتخابات، احراز هویت به صورت الکترونیکی انجام میشود و ۵۸ هزار دستگاه احراز هویت برای استانها آماده و ارسال شده است؛ همچنین مرحله شمارش به صورت الکترونیک انجام میشود و فقط در این دوره نتوانستیم با دستگاه ناظر برای الکترونیکی شدن صندوق توافق کنیم.
عرف در پایان تاکید کرد: توصیه بنده به نامزدها، رعایت قانون و رفتار قانومند است؛ مردم هم مانند دورههای قبل در انتخابات مشارکت کنند تا شاهد این نوار پیوسته مشارکت در این دوره داشته باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید