ترقی: مجلس یازدهم باید متناسب با گام دوم انقلاب شکل بگیرد
عضو حزب مؤتلفه اسلامی گفت: مجلس به هر میزان که قوی و کارآمد باشد، نقش مردم در سرنوشت کشور افزایش پیدا میکند.
باشگاه خبرنگاران: حمیدرضا ترقی عضو حزب مؤتلفه اسلامی درباره مجلس آینده گفت: مجلس آینده باید متناسب با اهداف و مراحل گام دوم انقلاب شکل بگیرد.
او ادامه داد: مجلس به هر میزان که قوی و کارآمد باشد، نقش مردم در سرنوشت کشور افزایش پیدا میکند. مجلس وکیل الدوله نقش مردم را کمرنگ میکند.
عضو حزب مؤتلفه اسلامی گفت: احزاب از مراجع تاثیزگذار هستند که میتوانند مردم را به سمت نامزدهای توانمند و دارای ویژگیهای مناسب برای این مقطع از انقلاب هدایت کنند.
او افزود: احزاب اگر بتوانند براساس تحقیق و بدون تعصب گروهی، شایستگان را به مردم معرفی کنند، در هدایت آرای مردم به سمت اصلح گزینی قدم بزرگی برمیدارند. تحول و گردش نخبگان در بین نامزدها برای رای دادن مردم مهم است.
ترقی اظهار کرد: در این دوره یازده هزار نقر ثبت نام اولی داریم که سابقه قبلی نمایندگی ندارند و در این فضا تازه واردهستند.
او در پایان تاکید کرد: مجلس در این دوره باید زیرساخت گام دوم را پیریزی کند، به همین دلیل از اهمیت بالایی برخوردار است.
حمایت احزاب از فرد در قِبال پرداخت پول در نظامهای غربی هم جایی ندارد/ حزبگرایی در انتخابات یعنی استفاده از خرد جمعی
حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، در پاسخ به این سوال که آیا در احزاب ساز وکاری وجود دارد تا افراد نقش آفرینی که با کمک یک جریان خاص وارد مجلس شده پس از کسب رای در مجلس فراکسیون خود را تغییر ندهند گفت: اولین قدم برای ثبات فکری نمایندگان در مجلس، احزاب هستند، زیرا اگر احزاب از نامزدی حمایت کنند قطعا بعد از رای آوردن هم مواظب رفتار و کردار او هستند.
او ادامه داد: این درحالی است که وقتی نمایندگان تعهدی به احزاب نداشته باشند برای مردم تضمینی وجود ندارد که این نماینده مواضع خود را بعد از نماینده شدن رعایت کند؛ لذا تنها راه برای حفظ شرایط نمایندگی در دوران بعد از انتخاب شدن کنترل توسط احزابی است که پیشنهاد دهنده آن نامزد بودند، ولی، چون تا به حال مکانیزمی در این باره نداشتیم این امر تحق پیدا نکرده است.
ترقی افزود: معتقدم که الان هم اگر مردم قرار است بصورت لیستی رای دهند باید صحت عملکرد نماینده شان را بعد از انتخاب شدن از طریق همان جریانها و ائتلافهایی که از آنها حمایت کردند مطالبه کنند؛ بنابراین قطعا مطالبات مردم از طریق این ائتلافها جدیتر دنبال خواهد شد و عملکرد نماینده در دوران نمایندگی مورد رصد دقیقتر قرار خواهد گرفت.
فعال اصولگرا درباره چرایی این اتفاق در مجالس قبلی گفت: علت این است که آن احزابی که از چنین فردی حمایت کردند، قطعا تعریف مشخصی برای رابطه نامزد با حزب خود نداشته و یا آن ائتلاف چنین تعهدی را از فرد نگرفته است.
در ائتلاف اصولگرایان از نماینده تعهد گرفته و او را ملزم به پاسخگویی میکنند
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی خاطر نشان کرد: باید بگویم که دست کم در ائتلاف اصولگرایان و نیروهای انقلاب تعهدی از فرد گرفته میشود و میثاقی را امضا میکند که او را ملزم به پاسخگویی به شورای ائتلاف نسبت به عملکرد خود میکند.
ترقی در پاسخ به این سوال که آیا افرادی هستند که تنها در قبال ارائه پول بتوانند وارد یک لیست ائتلافی شوند گفت: اینکه احزاب در قبال پرداخت پول از کسی حمایت کنند بدترین شیوه و بدترین رفتار حزبی است و حتی مغایر با رفتار حزبی در نظامهای غربی نیز است چه برسد در جامعه ما.
او با اشاره به وظیفه احزاب در انتخابات ادامه داد: به طور کلی احزاب باید حمایت هایشان مبتنی بر یک شناخت دقیق از فرد باشد و میزان شناختشان از نامزد چندین برابر مردم عادی باشد؛ بنابراین نباید کار کرد حزبی را با این نوع روشها در بین افکار عمومی خدشه دار کرده و موجبات بدبینی افکار عمومی جامعه را نسبت به تحزب فراهم آورد، زیرا مردم باید این اعتماد را بدست آورند که حزب مورد اعتمادشان دقتهای لازم را نسبت به صلاحیت فرد و اصلح بودن فرد انجام داده است. اصلح گرایی و بررسی دقیق اعمال نامزد بر عهده احزاب است
فعال اصولگرا افزود: اصلح گرایی، بررسی دقیق اعمال نامزد و اینکه آن نماینده تراز مورد نیاز برای مدیریت کشور را دارد و به آن امتیازهای لازم رسیده جز وظایف مهم احزاب است، لذا معامله کردن با پول بزرگترین ضربه را به حیثیت احزاب و اعتماد مردم به احزاب خواهد زد و این روش هم باید توسط خود احزاب و هم مردم و هم به لحاظ قانونی متوقف شود.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی درباره رواج این مساله نیز بیان کرد: این مساله خیلی رایج نیست، بلکه صرفا در بین احزابی رایج است که نگرشهای غربی به تحزب داشته و فاقد نگرشهای اسلامی هستند؛ بنابراین افرادی که هدف وسیله شان را توجیه میکند (حتی با روشهای غلط و ناپسند) و کسانی که پایگاه و سرمایه اجتماعی مناسبی ندارند و میخواهند از طریق پول و زرق و برق رای جمع کنند بیشتر به این روشها متمایل میشوند.
ترقی درباره حضور افراد مستقل در انتخابات نیز گفت: افرادی مستقل در انتخابات شرکت میکنند که هیچ پشتوانه فکری نداشته و فقط به خود متکی باشند، لذا فردی از خرد فردی استفاده کند تفاوتش با کسی که از خرد جمعی استفاده کرده و تقوای جمعی بر رفتار او حاکم بوده و دیگران بر کارش نظارت میکند متفاومت است.
حزب گرایی به معنایی باند بازی نیست
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی تاکید کرد: البته این به معنای باند بازی نیست، زیرا ما نباید نظارت جمعی بر کار یک فرد را باند بازی نظر بگیریم، بلکه باید این را به عنوان یک نقطه مثبتی تلقی کنیم که وقتی فردی در داخل جمع از او مراقبت میشود خطای کم تری مرتکب میشود تا کسی که هیچ کس بر او نظارت ندارد، علاوه بر این وقتی که مردم نمایندهای را انتخاب میکنند به طور معمول دیگر رابطه شان با او قطع شده و خیلی بر اعمال او نظارت ندارند و حتی ممکن است او در دوران نمایندگی اش یک اقداماتی انجام دهد که صلاحیتش برای دوران بعد سلب شود که در اینجا مردم نمیدانند از چه رو این اتفاق افتاده؟
او ادامه داد: آیا این نماینده زد و بند اقتصادی _ سیاسی داشته و یا برای اینکه مانع استیضاح وزیری شود تطمیع شده است؟ بنابراین این احزاب هستند که میتوانند در جریان این موارد قرار بگیرند و کاملا عملکرد آن نامزد را رصد کنند، پس میتوان گفت در اینجا استقلاا به این معنا که هیچ فرد و جریان و تشکلی ناظر بر عملکرد آن نماینده نباشد نه تنها نفعی ندارد بلکه مضر است و شاید علت اینکه در همین دوره بیش از نود نماینده صلاحیتشان احراز نشد یا بخاطر این است که گرایش به تحزب نداشتند و یا کسی از احزاب مراقب آنها نبوده است.
ترقی افزود: علاوه براین ممکن است از سمت جریانی پیشنهاد شده باشند، اما بعد از دوران نمایندگی رها شده و هیچ نظارتی بر آنها از طرف مردم اعمال نشده باشد.
دیدگاه تان را بنویسید