روحانی: آمریکایی ها در فکر تجزیه سوریه هستند
رئیس جمهور کشورمان گفت: آمریکایی ها در فکر تجزیه سوریه هستند که برای هیچ کشوری بویژه کشورهای منطقه و سه کشور ایران، ترکیه و روسیه قابل قبول نیست. این رفتار سوء نیت آمریکا را نشان میدهد.
خبرگزاری مهر: حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در نشست خبری مشترک با روسای جمهور ترکیه و روسیه، اظهارداشت: ما امروز شاهد یک نشست مفید و سازنده بودیم. این نشست یک فرصتی بود تا همه فعالیت هایی که بر اساس روند آستانه انجام شده و همچنین تحولات سیاسی و میدانی را مورد بررسی قرار دهیم.
وی افزود: سه کشور ایران ، روسیه و ترکیه در اکثریت موارد پیرامون مسئله سوریه اتفاق نظر دارند و همه ما نسبت به یکپارچگی و حفظ تمامیت ارضی سوریه نظر واحد داریم. همه ما با حضور نیروهای مداخله گر در امور سوریه که بدون دعوت دولت قانونی سوریه وارد این کشور شده اند مخالفیم، نمونه بارز کشورهای که بدون دعوت وارد سوریه شده اند، آمریکا است و آنها در طول این مدت به تروریستها کمک کردهاند و یا مداخلات نابجا در امور سوریه داشتهاند و اهداف بسیار خطرناکی را مدنظر داشتند.
روحانی ادامه داد: آمریکایی ها در فکر تجزیه سوریه هستند که برای هیچ کشوری بویژه کشورهای منطقه و سه کشور ایران، ترکیه و روسیه قابل قبول نیست. این رفتار سوء نیت آمریکا را نشان میدهد.
وی با اشاره به اقدام رئیس جمهور آمریکا در به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی های جولان اشغالی، گفت: بخشیدن بلندیهای جولان به رژیم تجاوزگر صهیونیستی، سوء نیت آمریکا را نشان میدهد. آنها خاک یک کشور را به رژیم متجاوز بخشیده اند. آمریکا نسبت به مردم سوریه و کشور سوریه سوء نیت داشته و اقدامات مداخله جویانه اسرائیل و بمباران کردن شهرهای سوریه مغایر با قوانین بین المللی و تمامیت ارضی سوریه است.
رییس جمهور گفت: رهبران ایران، روسیه و ترکیه معتقدند که مبارزه با تروریسم باید ادامه پیدا کند؛ هنوز ادلب در تصرف تروریست هاست و متاسفانه در ماههای اخیر حضور تروریستها از جمله جبهه النصره در این منطقه بیشتر شده است. مردم سوریه تا کی باید در انتظار نابودی و خروج تروریستها از خانه هایشان باشند تا آنها بتوانند به خانه هایشان برگردند؛ ۹ سال زمان کافی نیست که مردم سوریه از رنج و عذاب تروریست ها رهایی یابند.
مبارزه با تروریسم یک ضرورت جدی است
وی افزود: همه میدانند با پول چه کسانی این تروریستها تشکیل شدند و امروز نیز چه کسانی به آنها پول میدهند و با سلاح چه کسانی در حال مقابله با مردم سوریه هستند. مبارزه با تروریسم یک ضرورت جدی است، در خصوص مسائل شرق فرات که در تحت کنترل آمریکاییها و گروههای تروریستی است نیز همینطور است.
رئیس جمهور کشورمان افزود: بازگشت آوارگان به شهرهای خودشان موضوع مورد بحث ما است. ما تجربه زیادی در این زمینه داریم و به ویژه در زمان جنگ تحمیلی و همچنین مسائل افغانستان، ما میزبان بیش از ۳ میلیون افغانی در کشور خود هستیم و میدانیم باید شرایطی را ایجاد کرد تا او به خانه خود برگردد و در مزارع خود به کشت و کار بپردازند. ما باید کل سوریه را فراهم کنیم تا مردم سوریه به خانه هایشان برگردند و همچنین در بازسازی سوریه کمک کنیم.
روحانی گفت: مردم سوریه در رنج و مشکلات فراوانی هستند و همه ما باید به آنها یاری کنیم و کمک کنیم تا آنها بتوانند به خانههایشان برگردند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: من از آقای اردوغان برای برگزاری این جلسه تشکر میکنم و خوشحالم که این روند ادامه پیدا میکند. امیدوارم که اصلاح قانون اساسی سوریه هر چه زودتر انجام پذیرد اما از حضور عراق و لبنان به عنوان دو کشور ناظر در روند آستانه استقبال میکنیم و امیدواریم در این اجلاس در تهران شاهد حضور این دو کشور دوست باشیم.
امیدواریم که شرایط برای برگزاری انتخابات آماده شود و انتخابات در سوریه انجام پذیرد
روحانی گفت: در روند آستانه ما هم تحولات امنیتی را دنبال میکنیم و هم تحولات دوستانه و بازگشت آوارگان را و همچنین بازسازی این کشور و تحولات سیاسی این کشور. در تحولات سیاسی دو موضوع مهم وجود دارد یکی اصلاح قانون اساسی که نسبت به نحوه تشکیل کمیته اصلاح قانون اساسی بحث های فراوانی صورت گرفته در روندی که آغاز شده و این روند با حضور نمایندگان دولت سوریه و معارضان ادامه پیدا کرده است.
وی ادامه داد: امیدواریم هر چه سریعتر این کمیته کار خود را آغاز کند و در زمان مناسب اصلاح قانون اساسی را تکمیل کند. امیدواریم که شرایط برای برگزاری انتخابات آماده شود و انتخابات در سوریه انجام پذیرد. ما هر سه روند سیاسی، مسائل استانه و مبارزه با تروریسم را با هم ادامه خواهیم داد.
روحانی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه چه زمانی کمیسیون تدوین قانون اساسی سوریه کار خود را آغاز می کند، گفت: در خصوص آغاز به کار کمیته قانون اساسی سوریه من فکر میکنم که در آینده نزدیک این زمینه فراهم خواهد شد تا این کمیته کار خود را آغاز کند، اما این اقدام در عین حال یک پروسه بسیار دقیق و مهم است و اصلاح قانون اساسی به معنای این است که همه آنهایی که در سوریه حق دارند، رای بدهند و در این پروسه نقش داشته باشند.
وی ادامه داد: نظرات و دیدگاههای همه اقوام سوریه در اصلاحاتی که در قانون اساسی سوریه ایجاد میشود باید مد نظر قرار بگیرد و دشوار است و همه باید در این زمینه کمک کنند، سازمان ملل و سه کشور ایران ، ترکیه و روسیه در این زمینه باید به سوریه کمک کنند تا به نتیجه برسد.
رییس جمهور کشورمان در پاسخ به سوالی درباره حمله پهپاد ها به آرامکو در عربستان سعودی گفت: شما بیشتر به فکر نفت بودین، اما من به مسئله امنیت و ثبات منطقه توجه می کنم. ریشه این مشکل به تجاوز به یمن برمیگردد. باید از آنها پرسید که به چه دلیل به یمن تجاوز کردند و این کشور را روزانه بمباران می کنند و این کشور را ویران کردند و مردم این کشور را از بین برده اند و مردم یمن ناچار هستند در برابر این همه تجاوز و سیل اسلحه که از آمریکا و اروپا به سمت عربستان و امارات است، پاسخ دهند. چگونه است که ما از مردم یمن میخواهیم که در برابر ویرانی کشورشان دفاع از خود نداشته باشند.
وی ادامه داد: اقدام یمن دفاع مشروع و حمله متقابل است . تنها راه پایان دادن به بحران پایان دادن به تجاوز به کشور یمن است و ما معتقدیم تنها راه پایان دادن به مسائل مذاکرات سیاسی است. شاید آن چیزی که ما در روند استانه انجام دادیم بتواند الگویی باشد برای یمن، امیدوارم که صلح به یمن برگردد و اگر شرایط عادی به یمن برگردد نفتی که مدنظر شما هم هست در امنیت تولید و در امنیت صادر میشود.
دیدگاه تان را بنویسید