اخبار مجلس/ تعطیلی پنجشنبه ادارات در مجلس تصویب شد
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: به نمایندگان امضاء کننده طرح آذربایجانمرزی گفته شده بود که این طرح به منظور ایجاد منطقه آزاد در خوی است.
خبرگزاری فارس: نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: به نمایندگان امضاء کننده طرح آذربایجانمرزی گفته شده بود که این طرح به منظور ایجاد منطقه آزاد در خوی است.
روحالله حضرتپور امروز، با اشاره به موضوع« طرح آذربایجان مرزی به مرکزیت خوی» و از حد نصاب افتادن آرای نمایندگان اظهار کرد: معلوم نیست هدف آقای سیدتقی کبیری نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی از این طرح چه بوده است.
وی تصریح کرد: امروز بنده و آقای نادر قاضیپور دیگر نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی هر دو با هم به سراغ نمایندگان امضاءکننده رفتیم تا امضاهای خود را پس بگیرند و زمانی که دلیل امضای این طرح از آنها سوال شد عنوان کردند که ما در موضوع تقسیم آذربایجانغربی، امضاء نداده بلکه به ما گفته شده که این طرح به منظور ایجاد منطقه آزاد است.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: بنابراین بنده و آقای قاضیپور اصل موضوع را به نمایندگان امضاءکننده توضیح داده و آنها نیز امضاهای خود را پس گرفتند.
وی بیان کرد: پس از اینکه نمایندگان رای خود را پس گرفتند و امضاها از حد نصاب افتاد، آقای کبیری نماینده خوی بسیار ناراحت شده و بر علیه شخص بنده نطق کردند و گفتند که آنها نمایندگان را تهدید و تحریک کردهاند.
حضرتپور اظهار کرد: با توجه به اینکه آذربایجانغربی با چند استان هممرز است، هم اکنون زمان اتحاد و همدلی است نه اینکه با برخی طرحهای تفرقه افکن، نمایش انتخاباتی از سوی نمایندگان صورت گیرد و نباید به خاطر منافع شخصی، طرحی را به مجلس آورند و بهتر است به پیشرفت استان فکر کنند.
وی با اشاره به عزل سیدتقی کبیری از ریاست مجمع نمایندگان استان گفت: تمامی نمایندگان استان پس از این طرح، تصمیم بر عزل ایشان گرفته و آقای شهروز برزگر از سلماس رئیس جدید مجمع نمایندگان استان شد.
دژپسند: ۱۵ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به تأمین اجتماعی پرداخت شد
وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه پس از حضور در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: با اهتمام دولت 15 هزار میلیارد از بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شده و در سال جاری و آینده هم بنا داریم این کار را انجام دهیم.
فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی پس از حضور در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: در این نشست نمایندگان عضو کمیسیون درباره تسویه مطالبات تأمین اجتماعی از دولت سؤالاتی را مطرح کرده و اقدامات و برنامههای دولت را در این زمینه خواستار شدند.
وی افزود: اهتمام دولت در این زمینه وجود دارد به طوری که 15 هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به تأمین اجتماعی تسویه شده و در سال جاری و سال آینده با اتخاذ روشهای مناسب و سازوکارهای لازم به دنبال آن هستیم تا این مطالبات را پرداخت کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: سؤال بعدی اعضای کمیسیون برنامه و بودجه درباره موضوع هدفمندی یارانهها بود. این در حالی است که در سه سال گذشته برای پرداختهای نقدی در قالب هدفمندی یارانهها دولت هیچ برداشتی از بودجه عمومی نداشته است و توانسته از منابع وصولی طرح هدفمندی یارانهها، پرداختهای نقدی را انجام دهد.
دژپسند گفت: 5 میلیون نفر از جامعه هدف که یا مشمول دریافت یارانه نبودند و یا دولت با استفاده از روشهای مختلف توانسته بود آنها را شناسایی و حذف کند یارانه نمیگیرند البته یارانه بخشی از این افراد هم بعد از بررسیهای لازم مجدداً برقرار شد.
یک نماینده مجلس خبر داد: دستور رئیس جمهور برای اعلام حقوق مدیران تا 2 ماه آینده
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از دستور امروز حسن روحانی رئیس جمهور برای اعلام شفاف حقوق مدیران تا 2 ماه آینده خبر داد.
سیدفرید موسوی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم تهران درباره تاخیر به وجود آمده در اعلام حقوق مدیران و شفافیت لازم در این زمینه گفت: دلیل تاخیر به وجود آمده طبق گزارشاتی که ما داشتهایم به دلیل عدم بارگذاری اطلاعات در سامانه اعلام حقوق مدیران بوده است.
وی افزود: برخی از این دستگاهها خارج از دولت هستند و تاخیر دولت هم درباره اعلام حقوق مدیران در سامانه ویژه این موضوع به همین دلیل بوده است. این در حالی است که بر اساس گزارشات ما قوه قضائیه و سازمان صدا و سیما از جمله دستگاههایی هستند که اطلاعات حقوقی مدیران خود را در این سامانه بارگذاری نکردهاند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: چون بر اساس قانون باید حقوق همه مدیران به صورت یکجا منتشر شود تاخیر به وجود آمده هم به دلیل عدم بارگذاری اطلاعات از سوی برخی دستگاهها بوده است.
موسوی گفت: امروز رئیسجمهور دستوری را مبنی بر اعلام حقوق شفاف مدیران از طریق سامانه شفافیت حقوق و دستمزدها تا دو ماه آینده دادند.
وی تصریح کرد: با توجه به دستور امروز حسن روحانی به نظر می رسد که عزم دولت هم برای اعلام شفاف حقوق مدیران بسیار جدی است و بهتر است که سایر دستگاههای غیردولتی هم عزم خود را در این باره نشان دهند. و اطلاعی ندارم که با دستور امروز رئیسجمهور آنها هم گامی برای اعلام حقوق مدیران خود برداشتهاند یا خیر؟
نماینده مردم تهران افزود: چون اعلام شفاف حقوق و مزایای مدیران و قانون مجلس شورای اسلامی محسوب میشود همه قوا،سازمانها، نهادها و ارگانها باید بر همین اساس اطلاعات خود را در سامانه مذکور بارگذاری کنند.
موسوی گفت: تا آنجا که اطلاع دارم همه دستگاههای دولتی اطلاعات مربوط به مزایا و حقوق مدیران خود را در این سامانه بارگذاری کردهاند. ضمن اینکه بعد از شفافیت حقوقها باید عملکرد مدیران نیز مورد بررسی قرار گیرد.
وی گفت:برخی مدیران که صندلی و مناسبی را اشغال کردهاند شاید بعد از این بررسی متوجه شویم که حتی دو میلیون تومان حقوق هم برای آنها زیاد است و بعضی از مدیران هم با توجه به فعالیت، کارایی و عملکرد مطلوب شان شاید 30 میلیون تومان هم برایشان کم باشد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت:جامعه ما باید بداند که برخی مدیران چه عملکردی دارند و چه مقدار حقوق میگیرند تا ارزیابیها درباره آنها صورت بگیرد ضمن اینکه شفاف بودن حقوق و مزایای مدیران بخشی از حقوق و مطالبه جامعه است. زیرا حقوقی که هر فرد از بیتالمال دریافت میکند امری شخصی نیست که منتشر نشود.
اعتراض یکی از نمایندگان خواهان حضور در کمیسیون امنیت ملی به هیات رئیسه
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به رای گیری روز گذشته برای تعیین نماینده جدید عضو این کمیسیون گفت: چون یکی از نمایندگان رای اکثریت را کسب نکرده بود نامه اعتراضی به هیات رئیسه مجلس با موضوع تفسیر اکثریت نسبی ارسال کرده است.
سیدحسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس درباره جلسه روز گذشته این کمیسیون در تعیین عضو جدید گفت: در جلسه روز گذشته در این باره رأیگیری شد و یکی از نمایندگان خواهان حضور در کمیسیون امنیت ملی هفت رأی آورده و یکی دیگر از نمایندگان پنج رأی و نفر سوم هم یک رأی آورده است.
وی افزود:مطابق آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی هر نمایندهای که خواهان حضور در کمیسیون است باید هشت رأی بیاورد. لذا هیچکدام از نمایندگان نتوانستند مجوز حضور در این کمیسیون را کسب کنند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: آقای حضرتپور نماینده ارومیه که توانسته هفت رأی از جمع حاضرین در این کمیسیون را در جلسه روز گذشته کسب کند نامه اعتراضی را به هیأت رئیسه مجلس داده و اعلام کرده که اگر مطابق آییننامه (اکثریت نسبی) عمل میشد وی با هفت رأی میتوانست عضو جدید کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی شود.
نقوی حسینی خاطرنشان کرد: هیأت رئیسه مجلس در این باره ورود کرده و اگر تفسیری در این باره ارائه دهند که میتوان با اکثریت نسبی عضو جدید را در یک کمیسیون پذیرفته شود بنابراین آقای حضرتپور عضو جدید کمیسیون امنیت ملی باشد در غیر این صورت باید راهکاری جدید برای این موضوع پیدا کرد.
تشکیل کارگروهی برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در کمیسیون اجتماعی
نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص بررسیهای امروز کمیسیون متبوع خود بیان کرد: کارگروهی متشکل از دولت و مجلس برای چاره اندیشی در خصوص منابع مالی همسانسازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تشکیل شد.
محمدرضا بادامچی در گفتوگو با ایسنا در خصوص جلسه امروز کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه امروز کمیسیون دو موضوع را مورد بررسی قرار دادیم؛ اجرای تبصره ١٢ قانون برنامه ششم توسعه تامین اجتماعی را موظف می کند که حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران را همسان سازی کند.
وی افزود: این بحث به صورت مفصل با حضور وزیر کار، مدیران تامین اجتماعی و نمایندگان کانون های کارگری اصفهان و تهران مورد بررسی قرار گرفت، دولت کسری دارد و از سوی دیگر صندوق تامین اجتماعی نیز دچار مشکل است و هردو نمی توانند منابع این موضوع را تامین کنند به همین جهت کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارت کار،تامین اجتماعی و چند تن از نمایندگان تشکیل شد تا برای مطالبه این موضوع از دولت پیگیری لازم را داشته باشند و در این خصوص چاره اندیشی کنند.
نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: بحث دوم در خصوص بررسی طرح تعیین تکلیف کارشناسان بیمه کشاورزی بود، این طرح به شورای نگهبان رفته بود و شورای نگهبان نسبت به بیمه این افراد ابهام داشت، در جلسه امروز کمیسیون مقرر کردیم که یا خود این افراد یا صندوق بیمه کشاورزی باید بیمه مدت سالی که این افراد اشتغال داشتند را پرداخت کند تا ابهام شورای نگهبان در این خصوص رفع شود.
تعطیلی پنجشنبه ادارات در کمیسیون آموزش مجلس به تصویب رسید سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از تصویب طرح تعطیلی مراکز اداری و آموزشی در روزهای پنجشنبه خبر داد. میر حمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، از تصویب طرح تعطیلی مراکز اداری، آموزشی، قضایی در کلیه استانها و شهرستانها در کمیسیون آموزش خبر داد به دلیل حمایت از نهاد خانواده خبر داد.
او افزود: در ابتدای جلسه طرح اصلاح برخی قوانین درباره وکالت مورد بررسی قرار گرفته و به تصویب رسید.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: همچنین مواد ۷، ۳۱، ۸۱، ۳۴، ۸۲ طرح اساسنامه شرکت ملی گاز ایران به تصویب رسید و تنها در تبصره ماده ۳۱ که آمده بود اعضای هیئت مدیره شرکت ملی گاز میتوانند همزمان با مسئولیت خود به تدریس نیز بپردازند، پیشنهاد شد که اجازه آنها در این زمینه حذف شود.بیشتر بخوانید: طرح تعطیلی مراکز اداری، آموزشی و قضایی در روز پنجشنبه اعلام وصول شد میر زاده ادامه داد: همچنین طرح مدیریت تعارض منافع هم بررسی و پیشنهاد شد که در ماده ۱ آن بعد از کلمه دانشگاهها واژه موسسات پژوهشی اضافه شود.
بررسی وضعیت ذرتهای آلوده در کمیسیون اصل 90 مجلس
دبیر کمیسیون اصل 90 مجلس گفت:ذرتهای واردشده به کشور آلوده به ویروس آلفاتوکسین است و مقرر شد تا این ذرتها تا یک ماه آینده به کشور دیگری که استانداردهایش ضعیف از کشور ماست فروخته و گزارش آن به کمیسیون اصل 90 ارائه شود.
محمدرضا امیرحسنخانی نماینده مردم طبس در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به نشست امروز کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: در جلسه امروز موضوع واردات ذرتهای آلوده به میزان 140 هزار تن با حضور مقاماتی از سازمان استاندارد، گمرک و ... مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: طبق گزارشات ارائه شده از سوی دستگاههای مدعو 20 هزار تن از این میزان در سال 92 و 120 هزار تن دیگر آن در سال 95 به کشور وارد شده است که همه این ذرتها آلوده به آفت و کپک آلفاتوکسین است.
دبیر کمیسیون اصل 90 مجلس اظهار داشت: تصمیم بر این شد تا طی یک ماه آینده این ذرتها به کشور دیگری که استانداردهای آنها در خصوص این آفت ضعیفتر از کشور ماست، فروخته و گزارش آن به کمیسیون اصل 90 ارائه شود.
امیرحسنخانی خاطرنشان کرد: مشکل دیگری که وجود دارد این است که به دلیل اینکه این ذرتها مدت زیادی در گمرک باقی مانده، توسط وزارت اقتصاد جزو اموال تملیکی محسوب و به مزایده گذاشته شده و فردی این ذرتها را خریده است و این ذرتها جزو اموال شخصی محسوب میشود و این مسئله خود کار را کمی پیچیدهتر میکند.
دبیر کمیسیون اصل 90 مجلس در پایان گفت: در نهایت بنا بر این شد تا اجازه ترخیص این ذرتها به شخص خریدار داده شود، البته وی اجازه ندارد ذرتها را حتی به قصد عبور از خاک ایران و انتقال به کشورهای خاورمیانه وارد کشور کند و فقط اجازه دارد از طریق سواحل جنوبی و توسط کشتی این ذرتها را از کشور خارج کند.
چرا دولت بدهی خود را به تامین اجتماعی نمیپردازد؟ / تشکیل کمیتهای برای پیگیری همسان سازی حقوق بازنشستگان نماینده مردم شاهین شهر از تشکیل کمیتهای برای پیگیری همسان سازی حقوق بازنشستگان خبر داد. حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه در تشریح جلسه امروز این کمیسیون اظهار کرد: درجلسه امروز کمیسیون بودجه این سوال مطرح شد که چرا دولت بدهی خود را به تامین اجتماعی نمیپردازد، پیش از این گفته میشد که دولت ۱۸۰ هزار میلیارد تومان به این نهاد بدهی دارد.
او افزود:اما مسئولان تامین اجتماعی و وزارت اقتصاد عدد آن را ۱۰۵ هزار میلیارد تومان تا سال ۹۶ تخمین زدند که ۴۸ هزار میلیارد آن سود است در نتیجه نرخ سود بر اساس اوراق مشارکت تعیین میشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: در جلسه کمیسیون وزیر اقتصاد ادعا کرد که از سال گذشته ۱۵ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به تامین اجتماعی پرداخت شده، اما به اعتقاد ما این ادعا و عدد مطرح شده صحت ندارد.
نماینده مردم شاهین شهر همچنین در تشریح جلسه امروز کمیسیون اجتماعی گفت: در جلسه امروز وزیر کار و رفاه اجتماعی و جمعی از روسای کانون بازنشستگی استان اصفهان حضور داشتند.
او افزود: مبحث عمده این کمیسیون ماده ۱۲ برنامه ششم توسعه برای همسان سازی حقوق بازنشستگان بود و قرار شد که کمیتهای برای سرعت بخشیدن به این موضوع شکل بگیرد.بیشتر بخوانید:بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی ۸۰ هزار میلیارد تومان است حاجی دلیگانی ادامه داد: همسان سازی حقوق بازنشستگان در برنامه ششم تعیین شده و اگر در چند ماه آینده اجرایی نشود در سال آینده به دلیل شکل گیری مجلس یازدهم و رو به اتمام بودن عمر برنامه ششم توسعه دیگر شرایطی برای اجرایی شدن ندارد لذا قرار است که کمیته مذکور هر چه زودتر کار خود را برای پیگیری همسان سازی حقوق بازنشستگان آغاز کند.
درخواست هیات رئیسه مجلس از روحانی برای معرفی وزرای آموزش و پرورش و میراث فرهنگی
سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفت: هیات رئیسه مجلس در نشست امروز خود مصوب کرد تا از رئیس جمهور بخواهد وزرای پیشنهادی خود برای وزارتخانههای میراث فرهنگی و گردشگری و آموزش و پرورش را هفته آینده به مجلس معرفی کند.
اسدالله عباسی نماینده مردم رودسر در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به نشست امروز هیات رئیسه مجلس گفت: در نشست امروز هیات رئیسه موضوع معرفی وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و میراث فرهنگی و گردشگری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: در این جلسه مصوب شد تا از رئیس جمهور خواسته شود وزرای پیشنهادی این دو وزارتخانه را هفته آینده به مجلس معرفی کند تا جلسه رای اعتماد به این وزرا دو هفته بعد برگزار شود.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس اظهار داشت: اگر رئیس جمهور وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را معرفی نکند، دوره سه ماهه سرپرستی سید جواد حسینی بر این وزارتخانه به پایان خواهد رسید و مشکل قانونی پیدا خواهد کرد.
بررسی عملکرد شهرک سلامت تهران در کمیسیون بهداشت
یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از بررسی عملکرد شهرک سلامت تهران در جلسه این کمیسیون خبر داد.
حیدرعلی عابدی در گفتوگو با ایسنا در توضیح جلسه امروز کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت که این جلسه با حضور مسئولان شهرک سلامت تهران برگزار شد. این شهرک پیمانکاری است که خدمات درمانی کارمندان و کارگران شهرداری را برعهده دارد و با مساعدت شورای شهر تهران خدماتی را ارائه میکند. یکی از این خدمات شناسایی محلهای پررفت و آمد و مکانهای شلوغ تهیه و توزیع مواد غذایی و نظارت بر رعایت اصول بهداشتی طبخ و توزیع غذا است.
به گفته وی، کنترل و نظارت بر آبهای آشامیدنی پارکها هم از دیگر وظایف شرکت سلامت تهران است. ممکن است آبهای آشامیدنی در پارکها به مرور زمان با آبهای آلوده ترکیب شده و سلامت مردم را به خطر بیندازد که مجموعه شهرک سلامت همواره بر سلامت آبهای آشامیدنی نظارت دارد.
دیدگاه تان را بنویسید