وزیر دولت اصلاحات: توصیه ما به روحانی همچنان استعفا است
عضو شورای عالی اصلاحطلبان با بیان اینکه اصلاحطلبان باید از مردم عذرخواهی کنند، گفت: اصلاحطلبان باید از مردم عذرخواهی کنند؛ اجابت دعوت اصلاحطلبان توسط مردم منجر به حل مشکل مردم نشده است.
خبرگزاری فارس: علی صوفی دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات و عضو شورای عالی اصلاحطلبان برای دهمین دور انتخابات مجلس ، به تحلیلی در خصوص شرایط حال حاضر اصلاحطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و این طیف اجتماعی در بین آحاد جامعه پرداخت.
وی در مورد زمزمه عدم ارائه لیست انتخاباتی از سوی اصلاحطلبان برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس، گفت: فقط در یک صورت این احتمال وجود دارد و آن رابطه مستقیم دارد با تأیید صلاحیت نامزدهای ما برای انتخابات.
رئیس ستاد اصلاحطلبان در شهر تهران، افزود: ما در انتخابات ریاست جمهوری و دوره دهم مجلس شورای اسلامی به خاطر رد صلاحیتهایی که صورت گرفته بود مجبور به ارائه لیست حداقلی شدیم. این لیست حداقلی برای ما تبعات داشت و توقعات و انتظاراتی که مردم از رأی خود به این لیست داشتند توسط منتخبین لیست اصلاحطلبان برآورده نشده است.
*رئیس دولت اصلاحات گفت که دیگر از من کاری ساخته نیست!/نمیتوانیم هم چوب را بخوریم هم پیاز را
صوفی خاطرنشان کرد: اخیراً آقای خاتمی (رئیس دولت اصلاحات) در دیداری که با اعضای فراکسیون امید مجلس داشتند گفتند که دیگر از من کاری ساخته نیست و مردم با حرفهای من هم دیگر پای صندوقهای رأی هم نمیآیند مگر اینکه تحولی جدی در دولت و مجلس شکل بگیرد. بنابراین این نشان میدهد که این لیست حداقلی چقدر برای ما هزینه داشت.
وی با تأکید بر اینکه کارایی اصلاحطلبان در انتخابات نسبت به گذشته کاهش چشمگیری داشته است، گفت: خیلی از اصلاحطلبان معتقدند که هم چوب را بخوریم و هم پیاز را، چرا باید لیستی بدهیم که هم از اصلاحات هزینه کند و هم در نهایت نارضایتی مردم را افزایش دهد.
اخیراً آقای خاتمی (رئیس دولت اصلاحات) در دیداری که با اعضای فراکسیون امید مجلس داشتند گفتند که دیگر از من کاری ساخته نیست و مردم با حرفهای من هم دیگر پای صندوقهای رأی هم نمیآیند مگر اینکه تحولی جدی در دولت و مجلس شکل بگیرد.
وزیر دولت اصلاحات تأکید کرد: زمزمه عدم ارائه لیست از سوی اصلاحطلبان برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس از این حیث مطرح میشود که ما در صورتی در انتخابات شرکت و لیست خواهیم داد که بتوانیم لیست قابل قبولی ارائه کنیم و این لیست قابل قبول معطوف به صلاحیت کاندیدهای شاخص اصلاحطلبان است.
عضو شورای عالی اصلاح طلبان درباره نخستین جلسه سال 98 شورای عالی اصلاحطلبان و گزارش کمیته سیاسی مبنی بر سرخوردگی طرفداران دولت از عملکرد گفت: کارگروه سیاسی یک بحثی بین خودشان داشتند و جمعبندی را در شورای عالی مطرح کردند که به هر حال این در آنجا به بحث گذاشته میشد و در همان جلسه هم نظراتی مطرح شد و قرار شد که پیشنهاداتی که آنها دادند نیز به رأی گذاشته شود.
وی افزود: کار کمیته سیاسی این است که اوضاع را رصد و فضای سیاسی را به شورای عالی منتقل کند که شورای عالی توسط کارگروههای مختلف این بحثها را جمعبندی کرده و تصمیم نهایی را اتخاذ میکند.
دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات درباره پیشنهاد برخی از اصلاحطلبان به حسن روحانی (رئیس جمهوری ایران) مبنی بر استعفا و در پاسخ به این پرسش که آیا هنوز این پیشنهاد از سوی اصلاحطلبان به رئیس جمهور به قوت خود باقی است و نقل محافل اصلاحطلبی است یا خیر، گفت: این بحث استعفا مقدمهای دارد و آن مقدمه این است که روند فعلی و عملکرد موجود برای مردم رضایتبخش نیست.
*وضعیت موجود ایجاد هزینه کرده و تبعاتی همچون دیماه سال ۹۶ خواهد داشت
صوفی تأکید کرد: تبعاً ادامه این وضعیت میتواند هزینههای بیشتری را ایجاد کند و ممکن است این نارضایتیها مثل سال 96 تبعاتی را به وجود بیاورد.
*ضعفهایی در درون دولت باعث شده تا روحانی نتواند کارایی لازم را از خود بروز دهد
اشاره این فعال سیاسی اصلاحطلب به برخی حرکات اعتراضی در دی ماه سال 96 است که وی میگوید برای جلوگیری از این تبعات اصلاحطلبان این بحث را مطرح کردند که آقای روحانی اگر مشکلاتی دارند و این مشکلات مربوط به دولت نیست با مقام معظم رهبری در میان بگذارند و از ایشان استمداد بطلبند تا این موانع برطرف شود. و اگر این موانع برطرف شدنی نیست به دلیل ضعفهایی است که در درون دولت است و باعث شده تا آقای روحانی نتواند تغییرات و کارایی لازم را از خود بروز دهد. در این صورت ماندن ایشان منطقی به نظر نمیآید.
آقای روحانی اگر مشکلاتی دارند و این مشکلات مربوط به دولت نیست با مقام معظم رهبری در میان بگذارند و از ایشان استمداد بطلبند تا این موانع برطرف شود. و اگر این موانع برطرف شدنی نیست به دلیل ضعفهایی است که در درون دولت است و باعث شده تا آقای روحانی نتواند تغییرات و کارایی لازم را از خود بروز دهد. در این صورت ماندن ایشان منطقی به نظر نمیآید.
*توصیه ما به روحانی همچنان استعفا است
وی ادامه داد: ما همچنان به آقای روحانی توصیه استعفا را داریم چرا که اگر شرایط طوری است که به آقای روحانی اجازه ادامه کار نمیدهد باید فکری کنند یعنی ساختار را درست کرده و تغییرات لازم را ایجاد کنند و اگر نمیتوانند نیز با مقام معظم رهبری در میان گذاشته شود.
صوفی گفت: در شرایطی که شرایط نرمال (عادی) نیست باید مدیریت بحران داشته باشیم و این انتظار از آقای روحانی وجود دارد.
*افزایش نرخ بنزین یک تصمیم درست اقتصادی است/الان زمان مناسبی نیست
وی درباره احتمال افزایش نرخ بنزین گفت: اگر بخواهیم شرایط فعلی جامعه را در نظر نگیریم باید بگویم که افزایش نرخ بنزین و واقعی کردن نرخ حاملهای سوخت یک تصمیم درست اقتصادی است.
به گفته وزیر دولت اصلاحات، ما اکنون بنزین ارزان عرضه میکنیم و یارانه سنگینی نیز بابت این موضوع پرداخت میکنیم؛ قرار بود در طرح هدفمند کردن یارانهها، یارانهها حذف شده و قیمت بنزین نیز واقعی شود اما نه تنها این اتفاق نیفتاده بلکه نتیجه هدفمندی یارانهها که از نتایج مهم آن صرفهجویی در انرژی و سوخته بوده نیز حاصل نشده است.
وزیر دولت اصلاحات و رئیس ستاد اصلاحطلبان در شهر تهران با بیان اینکه افزایش نرخ بنزین هر ساله طبق برنامه سوم اجرا میشود و هر سال 20 درصد به قیمت بنزین افزوده میشد، گفت: مجلس هفتم جلوی افزایش بنزین را در مقطعی گرفت و آقای حداد عادل گفت این هم عیدی ما به مردم است اما دیری نپایید که با طرح هدفمندی یارانهها نرخ بنزین چندین برابر افزایش ناگهانی داشت.
*افزایش نرخ بنزین در جامعه ایجاد «شوک» میکند/جامعه توانایی پذیرش این شوک را ندارد
صوفی تأکید دارد: افزایش نرخ بنزین در شرایط فعلی میتواند منجر به ایجاد «شوک» در جامعه شود و جامعه نیز توانایی پذیرش این شوک را نخواهد داشت.
ما همچنان به آقای روحانی توصیه استعفا را داریم چرا که اگر شرایط طوری است که به آقای روحانی اجازه ادامه کار نمیدهد باید فکری کنند یعنی ساختار را درست کرده و تغییرات لازم را ایجاد کنند.
وی معتقد است که بهتر بود دولت به جای گران کردن ارز در سال 96 تصمیم میگرفت که قیمت سوخت را واقعی کند چرا که خیلی بهتر بود، مردم نمیتوانند هم هزینه گران شدن ارز را پرداخت کنند و هم هزینه افزایش نرخ بنزین چرا که گرانی بنزین بر روی همه چیز اثر میگذارد، فقط این گونه نیست که مردم گرانی بنزین را تحمل کنند بلکه باید متحمل گرانی در همه ابعاد باشند و جامعه ظرفیت افزایش این گرانی را نخواهد داشت.
*ناکارآمدی در دولت و مجلس دامان اصلاحات را خواهد گرفت
دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات در پاسخ به این پرسش که نظرات در مورد پیشنهاد آقای حجاریان که در اوایل سال جدید در خصوص راهبرد اصلاحطلبی مطرح شد، چیست، گفت: آقای حجاریان واقعیتی را مطرح کردند که اصلاحطلبان با چالشهای متعددی روبهرو خواهد شد که مهمترین آن همان ناکارآمدی در مجلس و دولت است که دامان اصلاحات را خواهد گرفت.
سعید حجاریان تئوریسین اصلاحطلب طی بیانیهای در یادداشتی که اوایل سال جاری منتشر شده بود به اصلاحطلبان توصیه کرده بود که در سال ۹۸ با توجه به وضعیت سیاسی داخل و خارج و همچنین شرایط اقتصادی و معیشتی در ابعاد مختلف نیازمند چابکسازی و نواندیشی هستند اما اساسیترین موضوع "بقای اصلاحطلبی" است.
*اصلاحات باید به سمت نواندیشی برود
صوفی در خصوص همین واژه بقای اصلاحطلبی مورد اشاره حجاریان میگوید که قطعاً اصلاحطلبان مجبورند که اصلاحاتی را انجام دهند و این اسمش نواندیشی و اصلاح استراتژی است.
وی در همین زمینه توضیح داد: استراتژی اصلاحطلبان در انتخابات گذشته جنبه سلبی داشت اما این استراتژی علاوه بر نداشتن جذابیت موضوعیتی نیز در حال حاضر ندارد. بنابراین اصلاحطلبان مجبورند که یک استراتژی ایجابی مطرح کنند.
اصلاحطلبان باید از مردم عذرخواهی کنند؛اجابت دعوت اصلاحطلبان توسط مردم منجر به حل مشکل مردم نشده است.
رئیس ستاد اصلاحطلبان در شهر تهران با بیان اینکه استراتژی ایجابی یک کار جدیدی است گفت: چون قبلاً اینکه به مردم بگوییم اگر این وضع را نمیخواهید به این لیست که ما میخواهیم رأی بدهید کار راحتی بود اما اکنون شرایط و اعتماد مردم به اصلاحطلبان این گونه نیست.
*اصلاحطلبان باید از مردم عذرخواهی کنند/باید راهحلها طوری باشد که مردم باور کنند
صوفی با تأکید بر اینکه اصلاحطلبان باید از مردم عذرخواهی کنند، گفت: اجابت دعوت اصلاحطلبان توسط مردم منجر به حل مشکل مردم نشده است. اصلاحطلبان باید علاوه بر عذرخواهی از مردم راهحل برای برونرفت از مشکلات موجود را نیز ارائه کنند.
وی میگوید که ارائه راهحل از سوی اصلاحطلبان باید منطقی، علمی و عملیاتی باشد یعنی به گونهای باشد که مردم باور کنند که این راهحلها وجود دارد. بنابراین اصلاحطلبان باید از رویکرد قبلی خود برگردند و این خطمشی جدید را مطرح کنند.
دیدگاه تان را بنویسید