کواکبیان:مدیران اشتغالزا باید درباره FATF نظرات خود را بیان کنند

کد خبر: 928085

مصطفی کواکبیان گفت که کارآفرینان و مدیران اشتغالزای کشور باید درباره FATF نظرات خود را بیان کنند.

کواکبیان:مدیران اشتغالزا باید درباره FATF نظرات خود را بیان کنند

خبرگزاری ایسنا: نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی امروز در دهمین جشنوار تجلیل و تکریم از کارآفرینان و مدیران اشتغالزای کشور با اشاره به حضور مستمرش در جشنواره تجلیل از کارآفرینان و مدیران اشتغالزای کشور گفت: یک بحث این است که بخش خصوصی و عزیزان کارآفرین یک مقدار در سیاست‌های کلان کشور کم فروغ هستند، باید یک مقدار نقششان برجسته شود. از طریق اتحادیه‌ها، اتاق اصناف و .. گفته می‌شود این بحث‌ها مطرح شود، ولی واقعیت این است که از بخش خصوصی من نمی‌بینم مواضعی درباره سیاست‌های مهم اقتصادی کشور مطرح شود. شما باید ایفاگر نقش باشید. این که گفته شود تصمیم می‌گیرند و ما هم نظاره‌گر هستیم به نظر می‌رسد خیلی افتخار نیست. افتخار بخش خصوصی می‌تواند این باشد که به ما نمایندگان خانه ملت و ارکان حکومت رهنمود بدهد.

وی در ادامه ضمن اشاره به ادامه بررسی لایحه FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: من معتقدم در همین موضوع شما هم باید نظراتتان را بدهید. زمانی که بحث تصویب این لوایح در مجلس به وجود آمده بود برای من بیش از ۲۰۰۰ پیامک آمد که شما دارید اردوگاه امام حسین (ع) را به آتش می‌کشید و امثال اینها. ولی هر چهار لایحه در مجلس تصویب شد و در همه دنیا و حتی در کشور‌های دوست ما مثل سوریه و عراق و ... هم تصویب شده و حتی آن‌ها می‌گویند اگر ما تصویب نکنیم آن‌ها هم نمی‌توانند با ما همکاری کنند و نکته این است که این لایحه برای مبارزه با چند گروه تروریستی مثل داعش است؛ در همه دنیا شناخته شده‌اند و تازه ما اینجا شرط گذاشتیم که تروریسم را شورای عالی امنیت ملی ما مشخص می‌کند. در لایحه‌های دیگر هم همین است. نکته من این است که بخش خصوصی باید اعلام موضع کند.

کواکبیان همچنین با تاکید بر مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم در ماه‌های گذشته گفت: واقعا همه ماجرا ناکارآمدی دولت نیست و دولت تنها در بخشی از این مسائل مقصر است. مثلا سیستم توزیع گوشت یا بحث‌هایی که درباره خودروساز‌ها و کنترل آن‌ها وجود دارد را من قبول دارم، ولی همه ماجرا این نیست. بخشی از ماجرا به خاطر همین تحریم‌های یک جانبه‌ای است که بعد از خروج آمریکا از برجام پیش آمده و این‌ها هم تعارف بردار نیست، آمریکایی‌ها واقعا زور می‌گویند و شمشیر از رو می‌بندند. من همیشه طرفدار مذاکره با آمریکا بودم، ولی با وجود ترامپ واقعا نمی‌شود روی حرف‌هایش حساب کرد. کار‌های نمایشی زیادی می‌کند؛ مثل مذاکره‌اش با رهبر کره شمالی که مشخص نشد چه نتیجه‌ای داشت، ولی نمی‌شود روی حرف هایش حساب کرد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: باید بپذیریم بخشی از این مشکلات اقتصادی همین تحریم‌هاست و در این میان هم یک عده مانع کار آقای ظریف هم بشوند که دیگر بدتر! روز استعفای دکتر ظریف ما در مجلس اکثرا نگران بودیم و نامه‌ای برای ایشان امضا کردیم که خوشبختانه ایشان برگشتند. اینکه باید در امر دیپلماسی یک حرف زده باشد و ناهماهنگی نباشد باید مورد توجه قرار بگیرد.

کواکبیان در ادامه گفت: عامل سوم این است که عده‌ای واقعا بنایشان این نیست که مشکل مردم حل شود. بحث جناحی و خطی می‌کنند. این‌ها چوب لای چرخ می‌گذارند و واقعا نه به سپاه و بسیج ربط دارند نه دیگر ارکان حکومتی، ولی در همه جا وجود دارند و مثلا اگر آقای ظریف استعفا می‌دهد خوشحال هم می‌شوند.

وی با تاکید بر نقش کارآفرینان ادامه داد: کمکی که باید از دوستان توقع داشته باشیم این است که در بخش کمک به معیشت مردم و توانمندسازی ارکان حکومتی حضور فعال داشته باشند و من همینجا بگویم پیشنهاد‌ها و نظرات شما را به عنوان کارشناسان و نخبگان در مجلس هم مطرح می‌کنم. شما یک جهاد بزرگ دارید و باید پذیرفت که بخش خصوصی به صورت طاقت فرسایی کار را پیش می‌برد و خوشبختانه هنوز سر پا است، اما این نباید بخش دولتی را در زمینه حمایت از این افراد بی توجه کند.

کواکبیان تاکید کرد: واقعا فشار زیادی روی دوش کارآفرینان است، اما بعضی مواقع بعضی دوستان با هنر‌هایی که دارند می‌توانند در جهت ایجاد اشتغال بهتر و به کارگیری جوان‌ها امکاناتی را فراهم کنند. در عین حال که حق ما است سود متناسب با کالایی که تولید می‌کنیم داشته باشیم، گاهی ریاضت و جهاد اقتصادی اقتضا می‌کند که کمی از سود‌هایی که می‌خواهیم داشته باشیم ملاحظه وضعیت اقتصادی مردم را هم داشته باشیم که حقیقتا ریشه بسیاری از مفاسد اقتصادی از فقر و نداری و محرومیت است. در این جهت شما به مردم کمک کنید.

کواکبیان در ابتدای سخنان خود با اشاره به تصویب بودجه سال ۹۸ گفت: در جلسه امروز بحث شد که همه حقوق بگیر‌ها حداقل مبلغ ۴۰۰ هزار تومان افزایش حقوق داشته باشند که البته برای واحد‌های کارگری سخت است، ولی برای کارگران خبر خوبی است.

در خصوص ۱۴میلیارد دلار مربوط به کالا‌های اساسی هم قرار شد دولت کالا‌های اساسی را به قیمت ارز ۴۲۰۰ تومانی محاسبه کند و البته بعضی از کالا‌هایی که بخش خصوصی می‌خواهد وارد کند دولت بتواند با ارز نیمایی در اختیار آن‌ها قرار بدهد. ضمنا سیستم کالابرگ یا همان کوپن قدیم احیا شود که بشود براساس آن این ۱۴میلیارد دلار به نحو احسن توزیع شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین