سلیمی:توزیع کوپنی یعنی ذلیل کردن مردم در صف‌هاست

کد خبر: 927957

نماینده مردم محلات در مجلس با اشاره به ۲۲ میلیارد دلار تخصیص یافته برای واردات کالا‌های اساسی در سال ۹۷ از شبکه توزیع دولتی انتقاد کرد که باعث ذلیلی مردم و گرانی اجناس شده گفت: دولت باید سازوکار توزیع را اصلاح کرده و نباید وکیل الدوله‌ها به وظیفه دولت ورود کنند تا تقصیر‌ها گردن مجلس بیفتد.

سلیمی:توزیع کوپنی یعنی ذلیل کردن مردم در صف‌هاست

خبرگزاری فارس: حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی در خصوص تعیین تکلیف ۱۴ میلیارد دلار بودجه کالا‌های اساسی در مجلس گفت: در این خصوص چند نکته وجود دارد که نکته اول این است که سال جاری ارز ۴۲۰۰ تومانی (ارز جهانگیری) آن هم به میزان حداقل ۲۲ میلیارد دلار به عده‌ای خاص داده شد که آن‌ها کالا‌های اساسی را وارد کنند که این ارز از اردیبهشت‌ماه تاکنون داده شده است.

وی افزود : بنا بود که قیمت کالا‌های اساسی با توجه به تخصیص ارز آن هم با قیمت پایین افزایش پیدا نکند، اما عملا مردم شاهد هستند که قیمت کالا‌های اساسی با وجود اینکه با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شده بود، افزایش پیدا کرد. به همین دلیل این نگرانی وجود دارد که ارز ۴۲۰۰ تومانی سال آینده برای واردات کالا‌های اساسی قرار است به چه کسانی داده شود.

حاشیه سود زیاد برای رانت‌خواران ورود کالای اساسی با نرخ ۴۲۰۰ و گرانی اجناس

نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: چه تضمینی وجود دارد که با وجود تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای ورود کالا‌های اساسی قیمت‌ها بالا نرود؛ چرا که مردم وضعیت توزیع گوشت و روغن، مرغ و سایر کالا‌های اساسی را دیده‌اند.

سلیمی اظهار داشت: به نظر می‌رسد حاشیه سودی برای عده‌ای خاص که ارز ۴۲۰۰ تومانی را با رانت ویژه دریافت کرده‌اند وجود دارد، به همین دلیل نگرانی مردم در این خصوص بسیار جدی است.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد که دولت در شبکه توزیع باید تجدیدنظر کرده و آن را تقویت کند؛ چراکه این شبکه توزیع به هیچ وجه قوی نبوده و همین امر بر نگرانی‌ها افزوده است.

دولت دنبال احیای شبیه کوپن است

نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیشنهاد دولت در لایحه بودجه آن بود چیزی شبیه کوپن را دوباره احیا کنند و مردم را در صف‌ها در انتظار دریافت کالای اساسی سرپا نگه دارد. این درحالی است که ما پس از سال ۶۸ دیگر صفی را در کشور ندیدیم و در شرایطی که ما تحریم‌های سال ۹۰ و ۹۱ را دیدیم، اما صفی برای دریافت کالا‌های اساسی وجود نداشته و همه اجناس به وفور وجود داشت.

سلیمی با انتقاد از اینکه نباید برای توزیع هر چیزی مردم را ذلیل کرده و آن‌ها را در صف نگه داریم، گفت: نباید مردم را برای دریافت چای، گوشت، لبنیات، روغن و دیگر اقلام در صف‌ها نگه داشته و با کارت ملی کالای اساسی را به آن‌ها بدهیم.

وی اضافه کرد: کمیسیون تلفیق در خصوص تعیین تکلیف تخصیص ارز برای کالا‌های اساسی و مباحث مرتبط با آن تصمیم‌گیری خواهد کرد. سپس نمایندگان در جلسه بعدازظهر در مورد بحث و تبادل نظر خواهند کرد.

پیشنهادات دولت از طریق وکیل الدوله در مجلس پیگیری می‌شود

نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توزیع کالا‌های اساسی ازجمله وظایف اجرایی دولت است و نباید مجلس به آن ورود کند، گفت: متأسفانه دولت به این رویه عادت کرده است که نظرات خود را از طریق تعدادی نمایندگان وارد صحن مجلس کرده و این افراد پیشنهاد‌ات دولت را مطرح می‌کنند و اگر در زمینه اجرا دچار اشکال شد، با فرار روبه جلو اعلام می‌کند که این تصمیم مجلس بوده است.

سلیمی تصریح کرد: متأسفانه اکثر نمایندگان مجلس دهم همسو با دولت بوده و وکیل‌الدوله هستند، ضمن آنکه آن‌ها خواسته‌های دولت را از کانال مجلس به صحن علنی می‌آورند.

وی افزود: نمایندگان مجلس و تعداد زیادی از مردم از اینکه خواسته‌ها و پیشنهاد‌ات دولت از طریق برخی نمایندگان به مجلس داده می‌شود، گفت:، چون اکثر نمایندگان همسو با دولت هستند این موضوعات پیشنهاد‌ی هم رای می‌آورد درحالی‌که بسیاری از کار‌های اجرایی از وظایف دولت محسوب می‌شود و هیچ ارتباطی به مجلس نداشته و نیازمند قانون نیست؛ چرا که دولت موظف به تأمین کالا‌های اساسی است و باید نحوه توزیع و مراودات و سازوکار آن را تعیین کند.

ناعدالتی توزیع کالای اساسی در تهران و استان‌های دیگر

نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی گفت: معمولا دولت به دنبال این هستند که توپ را به درون زمین مجلس بیندازند و آب و برق و گاز و مسائل دیگر را گران کرده و می‌گویند مجلس آن را تصویب کرده است و در قبض‌های ارسالی برای مردم هم اعلام می‌کنند طبق مصوبه مجلس این گرانی صورت گرفته است.

سلیمی خاطرنشان کرد: ضعف مدیریتی در توزیع کالا‌های اساسی بسیار مشهود است. این درحالی است که واردات گوشت نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده است، درحالی‌که قیمت آن هم ۹۰ درصد بیشتر شده است.

وی افزود : توزیع گوشت دولتی در تهران به صورت روزانه صورت می‌گیرد، اما این روند توزیع در سایر استان‌ها و شهرستان‌ها محدود است، این در حالی است که گوشت کشور توسط سایر استان‌ها تأمین می‌شود که بر اساس برآورد‌های صورت‌گرفته ۱۷۰ تن گوشت در تهران در هر روز توزیع می‌شود، اما این روند در شهرستان‌ها بسیار محدود است و به نظر می‌رسد این بی‌عدالتی وجود دارد و حتی در زمان جنگ توزیع کالا‌های اساسی از طریق کوپن در تهران بیشتر بوده است.

نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: متأسفانه رویکرد مسئولان فعلی همان رویکرد مسئولان قائل به توزیع کالای اساسی از طریق کوپن در زمان جنگ است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد