غلامی: ماهیانه به هر دانشجوی دکترا ۷۰۰ هزار تومان وام داده می‌شود

کد خبر: 920375

وزیر علوم با بیان اینکه ماهیانه به هر دانشجوی دکترا ۷۰۰ هزار تومان وام داده می‌شود گفت که ۲۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای ارائه تسهیلات در بخش رفاهی به دانشجویان دکترا در سال ۹۷ در نظر گرفته شد.

غلامی: ماهیانه به هر دانشجوی دکترا ۷۰۰ هزار تومان وام داده می‌شود

خبرگزاری ایسنا: وزیر علوم با بیان اینکه ماهیانه به هر دانشجوی دکترا ۷۰۰ هزار تومان وام داده می‌شود گفت که ۲۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای ارائه تسهیلات در بخش رفاهی به دانشجویان دکترا در سال ۹۷ در نظر گرفته شد.

منصور غلامی در جلسه علنی امروز (سه شنبه) مجلس در پاسخ به سوال رضا انصاری نماینده داراب درباره برنامه‌های این وزارتخانه برای ساماندهی دانشجویان دوره دکترا گفت: دانشجویان دکترا در زمان تحصیل در اختیار دانشگاه‌ها و دانشگاه‌ها نیز در خدمت آن‌ها هستند؛ تلاش ما ارائه تسهیلات مطلوب در بخش رفاهی همچون تأمین خوابگاه و هزینه‌های زندگی است که تلاشمان تقویت سال به سال آن در برنامه‌ریزی‌هاست.

وی با بیان اینکه ماهیانه ۷۰۰ هزار تومان به دانشجویان دکترا برای تأمین هزینه‌های زندگی وام داده می‌شود، گفت: پنج سال گذشته ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار برای هزینه‌های رفاهی دانشجویان همچون تأمین خوابگاه و هزینه‌های زندگی اختصاص یافته بود که این میزان در سال ۹۷ به ۲۲۰ میلیارد تومان افزایش یافت.

وزیر علوم ادامه داد: ۲۱ نوع وام مختلف برای دانشجویان از جمله وام ضروری سه میلیون تومانی برای دانشجویان دکترا، وام ودیعه مسکن و وام‌هایی برای تأمین هزینه زندگی آن‌ها در نظر گرفته شده است. همچنین برای دانشجویان دکتری و دامپزشکی هزینه در دوره انترنی پرداخت می‌شود این‌ها همه نشان از عزم ما برای حمایت از این دانشجویان دارد.

وی با اشاره به اختصاص وام‌های دوره دکترا در صندوق رفاه دانشجویان گفت: ۲۲۰ میلیارد تومان برای دانشجویان دکتری در نظر گرفته شد تا بتوانیم وام ماهانه ۷۰۰ هزار تومان بدهیم. همچنین وام ضروری و ودیعه مسکن نیز بر اساس وسعت و گرانی مسکن در هر شهر از ۹ تا ۱۵ میلیون تومان به دانشجویان دکترا داده می‌شود. بازپس گیری مبلغ وام نیز دو سال پس از اتمام تحصیلات است.

به گفته غلامی، برای دانشجویان نخبه ۲۵ میلیون تومان به عنوان ودیعه مسکن پرداخت می‌شود؛ مبلغی که با توجه به شرایط امروز جامعه ممکن است برای دانشجویان متأهل کم باشد که ما از مجلس درخواست توجه به این موارد در بودجه ۹۸ را داریم.

وی گفت که در رابطه با آموزش دانشجویان برنامه ریزی‌ها برای تأثیرگذاری بیشتر در جامعه است، برای نمونه سرفصل دروس دوره دکتری مورد بازنگری جدی قرار گرفته و حتی برخی رشته‌هایی که زمینه اشتغال برای آن‌ها در بیرون از دانشگاه وجود نداشت، کم یا حذف شده‌اند.

غلامی با اشاره به برنامه‌های وزارت علوم برای توسعه اشتغال مبتنی بر فناوری اظهار کرد: مراکز رشدی در دانشگاه‌ها در کنار پارک‌های علم و فناوری در وزارت علوم تعریف شده که در حال حاضر بالغ بر ۱۹۰ مرکز رشد علم و فناوری مربوط به رشته‌های فنی و کشاورزی وجود دارد، همچنین ۴۳ پارک علم و فناوری نیز در این حوزه پیش بینی شده است؛ در دل این مراکز شرکت‌های دانش بنیان به وجود می‌آیند عموم افراد فعال در این مراکز دارای تحصیلات تکمیلی و دکتری هستند. این بخش فقط یک پنجم بودجه‌ای که برای حوزه‌های اشتغال در سایر امور هزینه می‌شود را نیاز دارد.

وزیر علوم در پایان گفت که طرح سربازی دانشجویان فارغ التحصیل دکتری و ارشد در صنعت را با ستاد کل نیرو‌های مسلح هماهنگ کردیم که دو سال سربازی را در صنعت باشند که در این شرایط زمینه اثرگذاری آن‌ها بیشتر می‌شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد