توئیت عراقچی درباره سفرش به مزار شریف

کد خبر: 910680

معاون سیاسی وزیر خارجه با اشاره به بازدیدش از ساختمان سابق سرکنسولگری ایران در مزار شریف، نوشت: خون شهدا مسئولیتی سنگین بر دوش همه ما قرار داده، نگاه ما به آینده است، اما گذشته را هرگز فراموش نخواهیم کرد.

توئیت عراقچی درباره سفرش به مزار شریف
خبرگزاری فارس: سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران که به افغانستان سفر کرده و در هفته‌ای که گذشت نیز ریاست هیأت ایرانی مذاکره کننده با طالبان در تهران را برعهده داشت، در صفحه توئیترش با انتشار تصاویری از ساختمان سابق سرکنسولگری ایران در مزار شریف نوشت: «امروز در سفر به شهر مزارشریف توفیق بازدید از ساختمان سابق سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران و محل شهادت دیپلمات‌های کشورمان دست داد.»
توئیت عراقچی درباره سفرش به مزار شریف

وی افزود: «خون شهدا مسئولیتی سنگین بر دوش همه ما قرار داده است که برای ادای آن خون دل بسیار باید خورد. نگاه ما به آینده است، اما گذشته را هرگز فراموش نخواهیم کرد.»

توئیت عراقچی درباره سفرش به مزار شریف

توئیت عراقچی درباره سفرش به مزار شریف

به گزارش فارس، هفدهم مرداد سال 1377 در پی حمله طالبان به سرکنسولگری ایران در مزار شریف 9 دیپلمات‌ و کارمندان کنسولگری ایران و خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی به شهادت رسیدند.

به گزارش فارس، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران دیروز (شنبه) در سفری یک روزه به کابل رفت و با «اشرف غنی» رئیس جمهور، «عبدالله عبدالله» رئیس هیأت اجرایی دولت افغانستان و همتای افغانستانی خود ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه و روند کار کمیته‌های پنجگانه مشترک بین دو کشور را مورد بررسی قرار داد.

عراقچی در هفته‌ای که گذشت (نهم دی ماه) میزبان هیأتی از طالبان در تهران نیز بود. هفته قبل از آن نیز (پنجم دی ماه) علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در سفری یک روزه در رأس هیأتی سیاسی، نظامی و امنیتی به کابل رفت و در آنجا در دیدار با حمدالله محب همتای افغانستانی خود از گفت‌وگوها با طالبان خبر داد.

شمخانی در این دیدار با اشاره به گفت‌وگوهای جاری بین جمهوری اسلامی ایران با گروه طالبان به منظور کمک به رفع مشکلات امنیتی موجود در افغانستان خاطرنشان کرد: مجموعه ارتباطات و گفت‌وگوهای انجام شده با گروه طالبان با اطلاع دولت افغانستان بوده و این روند همچنان ادامه خواهد یافت. ( جزییات )

* تنها کشوری نیستیم که با طالبان صحبت کردیم

اعلام سفر هیأتی از طالبان به تهران و گفت‌وگوی انجام شده در نشست هفتگی بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه ایران در دهم دی ماه صورت گرفت و وی ضمن تأیید این سفر گفت: بعد از سفر آقای شمخانی به افغانستان و دیدارهایی که در این کشور داشتند و اخبار آن در رسانه‌ها منتشر شد، دیروز (یکشنبه) نهم دی ماه هیأتی از طالبان در تهران بود و مذاکرات مفصل و مبسوطی را به ریاست عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه در محل وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران انجام دادند.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: با توجه به اینکه بیش از ۵۰ درصد از اراضی و سرزمین‌ افغانستان در اختیار طالبان است و با توجه به ناامنی، بی‌ثباتی و مشکلاتی که در درون افغانستان وجود دارد، با تمایل و اعلام و مطرح کردن این موضوع با دولت اشرف غنی این مذاکرات انجام شد و این مذاکرات با اطلاع دولت افغانستان بود.

وی هدف اصلی این مذاکرات را یافتن راهکار و یا زمینه‌‌های تسهیل کننده برای کمک و مساعدت به گفت‌وگوهای بین گروه‌های افغان و دولت این کشور، برای پیشبرد روند صلح در افغانستان برشمرد و در عین حال گفت: جمهوری اسلامی ایران با توجه به مرزهای طولانی با افغانستان و پیشینه تاریخی و فرهنگی خودش و به عنوان یک نقش آفرین مهم در منطقه که صلح، ثبات و امنیت را برای منطقه جستجو می‌کند این علاقه‌مندی را داشت و بعد از مذاکراتی که با دولت افغانستان انجام داد، برای ورود به این داستان و انجام این مذاکرات این گفت‌وگو را صورت داد که بتواند به سهم خود نقش اساسی و مهم‌تری را در ایجاد ثبات و امنیت در افغانستان ایفا کند.

این دیپلمات ارشد کشورمان در عین حال یادآور شد: این گامی است که اهدافش مشخص است، الزاما به معنی یکسان بودن مواضع و همسویی در مواضع با این گروه نیست. ما مواضع خودمان را داریم، مواضع ما روشن و شفاف است و این گروه هم مواضع خود را دارد و نهایتا در عرصه سیاست و با توجه به شرایط خطیر منطقه، لازم بود این گفت‌وگوها آغاز شود و بررسی کنیم و ببینیم آیا می‌توان در این زمینه کمک کار مذاکرات و گفت‌وگوهای بین افغانی و دولت افغانستان بود یا خیر.

قاسمی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه این مذاکرات بتواند ثمراتی را برای ملت دوست و برادر افغانستان و تثبیت امنیت و ثبات در این کشور در دوران جدید داشته باشد، خاطرنشان کرد: ایران برای تسهیل کردن گفت‌وگوهای بین افغانی و گروه‌های مختلف افغانستان و کمک به دولت افغانستان که از طریق مذاکره و طرق مسالمت‌آمیز در پای میز مذاکره مسائل خود را حل و فصل کنند و شاهد افغانستان با ثبات‌تر و آرامتر و بهتری برای مردم افغانستان باشیم، تلاش می‌کند.

وی یادآور شد: ما تنها کشوری نیستیم که با طالبان صحبت کردیم، بسیاری از کشورهای اروپایی، کشورهای منطقه و دیگر کشورها با طالبان مراودات، صحبت‌ها و تبادلاتی را دارند و ما به عنوان ایران اولین و تنها کشور نیستیم ولی شرایط منطقه و افغانستان و نقش ما به عنوان یک بازیگر سازنده که امنیت منطقه برایش مهم است و مردم منطقه طی سالیان گذشته با آن آشنا هستند، می‌تواند رسالت بهتر و بیشتری را برای کمک به مردم افغانستان داشته باشد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین عنوان کرد: این صحبت‌ها در این چارچوب انجام شد و می‌تواند ادامه نیز یابد. ( جزییات بیشتر )

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد