علی مطهری: موهایم را به خاطر مادرم رنگ می‌کنم

کد خبر: 899020

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی درباره موضوع رنگ کردن موهایش گفت: گاهی موهایم را رنگ می‌کنم. دو سه ماه پیش هم این کار را کردم. راستش مادرم اصرار دارد و می‌گوید موهایت را رنگ کن. او خوشش نمی‌آید با موی سفید پیش او برویم.

علی مطهری: موهایم را به خاطر مادرم رنگ می‌کنم

رکنا: سیدعلی ضیاء شنبه شب به مناسبت روز مجلس میزبان علی مطهری نائب رییس مجلس شورای اسلامی در برنامه «فرمول یک» بود.

علی مطهری درپاسخ به این سئوال که آقازادگی‌اش باعث راه یافتنش به مجلس شده، اظهار کرد: این موضوع تاثیر داشته، اما زمانی که من کاندیدا شدم مقالاتی داشتم و شناخته شده بودم. آن موضوع هم تاثیر داشت و علاقه‌ای که مردم به شهید مطهری داشتند در رأیشان تاثیر داشته است.

وی در این باره که بالاخره اصولگرا است، اصلاح طلب یا مستقل، توضیح داد: در مجلس هشتم شرایط به گونه‌ای شد که من از طریق اصولگرا‌ها وارد مجلس شدم. آن زمان انتقاداتی به اصلاح طلبان داشتم اسمم هم در لیست اصولگرایان بود. اما وقتی وارد مجلس شدم دیدم برخی رفتار‌ها با اصولگرایی جور در نمی‌آید. برای مجلس نهم به صورت مستقل کاندیدا شدم و جزو نفرات اولی بودم که اینگونه در انتخابات شرکت کردم و موفق شدم. در مجلس دهم خودشان مرا در لیست امید قرار دادند و من اصراری به این کار نداشتم.

فرزند شهید مطهری ادامه داد: من خودم هستم و مستقلم. هم اصولگرا هستم هم اصلاح طلب. هرکسی باید همین گونه باشد یکی از اصول اصولگرایی اصلاح طلبی است و هر اصلاح طلبی نیز طبق اصولی اصلاحاتش را انجام می‌دهد. رهبر نیز از اصطلاحی به عنوان «اصولگرایی اصلاح طلبی» استفاده کردند.

اصطلاح ژن خوب را رسانه‌ها بزرگ کردند

این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه آیا جزو ژن خوب به حساب می‌آید، افزود: مردم معمولا عملکرد طرف را می‌بینند. افراد دیگری هم داشتیم که فرزندان شخصیت‌های مهم انقلاب بودند و ممکن است رای نیاورند. مردم بیشتر به عملکرد نگاه می‌کنند. ژن خوب هم اصطلاحی است که رسانه‌ها آن را درست و بزرگ کردند. تشخیص ژن خوب مشکل است. اما اینکه بعضی افراد کلا با استعداد هستند قابل رد نیست. منتها اینکه کسی بخواهد ادعا کند من چنین هستم بحث دیگری است.

فرزندان مطهری کجا هستند؟

وی در پاسخ به اینکه فرزندانتان کجا هستند، گفت: ۴ فرزند دارم. مرتضی فوق لیسانس شهرسازی دارد و در منطقه ۱۷ شهرداری معاون عمرانی است. من هیچ دخالتی در این موضوع نداشتم و او ۵، ۶ سال است آنجا است. رضا مهندسی مکانیک صنعتی شریف دارد. فوق لیسانسش را در دانشگاه تهران خوانده و حالا برای مقطع دکتری در دانشگاه علامه طباطبایی درس می‌خواند. لیلا در دانشکده رفاه دانشگاه علوم تربیتی درس می‌خواند و فرزند آخرم زهرا هم کلاس پنجم دبستان است.

دست و پای مجلس را بسته‌اند

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یادآور شد: فلسفه وجودی شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی سیاست گذاری بوده، اما حالا گاهی قانون Law گذاری هم می‌کنند و استقلال Esteghlal بیشتری دارند. طبق داستان اخیر که هیات نظارت بر اجرای سیاست‌های نظام هم راه افتاده، رویه‌ای باب شده که آن‌ها باید سیاست گذاری‌های مجلس را ببینند و یک جور‌هایی کار شورای نگهبان را می‌کنند. اینگونه دست و پای مجلس بسته می‌شود و این رویه درستی نیست. مثلا مجلس اصلا از قانون ستاره دار کردن دانشجویان خبر ندارد. این دو در قانون اساسی نیستند اشکالی ندارد ما قبولشان داریم، ولی کارشان سیاست گذاری است با ایجاد برخی شورا‌ها کم کم داریم مجلس را محدود می‌کنیم و این کار درستی نیست.

ترامپ تمام قد مقابل اسلام ایستاده و شمر زمان است

مطهری درباره جمله‌اش مبنی بر اینکه «ترامپ شمر زمان است» گفت: شهید مطهری در جمله معروفی می‌گوید شمر ۱۴۰۰ سال پیش مُرد و شمر امروز را بشناسید. شمر امروز موشه دایان است؛ نخست وزیر وقت اسرائیل را می‌گفتند. من هم به تبعیت آن جمله از ترامپ Trump نام بردم. چون او تمام قد در مقابل اسلام ایستاده. البته آمریکایی‌ها که شمر را نمی‌شناسند و معلوم نیست چه برداشتی از این جمله داشته باشند.

پدرم مخالفتی با حجاب اجباری نداشته است

مطهری درباره اینکه پدرش با حجاب اجباری مخالفت داشته را ناصحیح دانست و در این باره توضیح داد: در روز‌های اول انقلاب در اسفند ۵۷ مرحوم اشراقی از قول امام جمله‌ای گفتند مبنی بر اینکه از این تاریخ در ادارات دولتی مسئله حجاب رعایت شود. برخی گفتند آیت الله طالقانی نظر دیگری داشته یا شهید مطهری با این موضوع مخالفتی داشته است. پدر من دو ماه و نیم بعد از انقلاب و یک ماه بعد از قضیه حجاب شهید شد. یادداشتی در جیبشان بود که رویش نوشته‌ای مبنی بر «توقیف مسئله حجاب به استقرار نظامات اسلامی» بود. منظور ایشان این بود که اکنون قدری زود است. حالا اینکه این موضوع را با امام در میان گذاشتند یا نگذاشتند معلوم نیست. اما از این عبارت اینکه ادعا کنیم مخالفتی با این مسئله داشتند چنین چیزی فهمیده نمی‌شود.

حجاب در کشور ما به معنای واقعی کلمه اجبار نیست

وی تاکید کرد: اکنون هم وضعیت پوشش اسلامی در کشور ما در مقایسه با سایر کشور‌ها خوب است و مردم به صورت نسبی آن را رعایت می‌کنند. اکنون این یک مسئله در کشور ما نیست. آن‌هایی که می‌گویند حجاب اجبار است، اجبار به معنی واقعی کلمه نیست. برخی خانم‌ها ۴۰ درصد از حجاب را هم رعایت نمی‌کنند و کسی مزاحمشان نمی‌شود. قبول دارم نیمه اجباری هست و هر کشوری حدودی دارد. در اروپا هم اگر کسی عریان در کوچه و خیابان راه بیفتد پلیس Police بازداشتش می‌کند. در خیلی جا‌ها عریانی و لختی را بد می‌دانند. در دنیای غرب تا ۶۰، ۷۰ سال پیش برهنگی نبوده است. این سیاست استعماری بوده و صهیونیست‌ها در پشت پرده برهنگی را در دنیا رواج می‌دهند و کشور‌های اسلامی را هم هدف قرار داده‌اند.

نباید فکر کنیم هرچه عریان‌تر باشیم متمدن تریم

این نماینده مجلس ادامه داد: این موضوع یک بیماری است و متفکران غربی هم مخالف هستند و صدایشان بلند شده است. ما نباید دنباله رو آن‌ها باشیم و فکر کنیم هرچه عریان‌تر به تمدن نزدیک تریم. اینکه بگوییم مسئله رها باشد هم درست نیست. به هر حال باید نظارتی باشد، اما سخت گیری هم نباشد. این موضوع وظیفه دولت است و باید در اماکن دولتی آن را رعایت کنند، همچنین در خیابان تا مردم احساس کنند این موضوع برای دولت مهم است. اما گاهی به گونه‌ای بوده که دولت‌ها نظری به انتخابات داشتند و روی مسئله حجاب حساس و جدی نبوده اند؛ بنابراین اینطور به نظر رسیده که دو بینش در حکومت است و یک عده می‌خواهند حجاب رعایت شود یک عده نه. از این رو دولت‌ها باید حجاب را مهم جلوه بدهند. در این زمینه هم قطعا ۹۰ درصد برخورد‌ها فرهنگی است، اما به هر حال هرچقدر کار فرهنگی کنیم برخی رعایت نمی‌کنند.

فدای جنگ قدرت می‌کنند

وی در پاسخ به اینکه آیا مقصر خروج ترامپ از برجام ما هستیم، توضیح داد: بخشی بله. اگر از ابتدا نظام متحد بود که از برجام همین قدر که هست استفاده کنیم و شرکت‌های خارجی وارد شوند و... ترامپ هم نمی‌توانست خارج شود. اما از آغاز برجام، کارشکنی‌ها شروع شد و نگذاشتند اجرا شود. رقابت‌های سیاسی خلوص نیت را کم کرد. برخی فکر کردند اگر برجام پیش برود به نفع این گروه و دولت می‌شود و برای آینده ما بد است. در حالی که اگر خودشان سرکار بودند به خوبی از آن حمایت می‌کردند. متاسفانه منفعت و مصلحت کشور را در نظر نمی‌گیرند و منافع کشور را فدای جنگ قدرت می‌کنند.

در مناظرات انتخاباتی همدیگر را لت و پار کردند

این نماینده مجلس تصریح کرد: همانطور که در در مناظرات انتخاباتی دیدید که چطور همدیگر را لت و پار می‌کردند. از همان جا اعتماد مردم به دولت کم شد و همه فکر کردند همه دارند می‌خورند و می‌برند. مثلا درباره اختلاس هشت هزار میلیاردی ذخیره فرهنگی وقتی آن را بررسی می‌کنیم می‌بینیم بخشی از آن مربوط به معوقات بانکی و قابل وصول است؛ بنابراین اینطور نیست که همه را خوردند و بردند. اما وقتی در رسانه‌ها اینگونه می‌آیند مردم فکر می‌کنند همه دارند می‌خورند و می‌برند. در حالی که اکثر قریب به اتفاق مسئولان پاکدست هستند. اما نظارت کم بوده است. یا فکر می‌کنند مثلا ۱۲ هزار میلیارد از کشور خارج شده و رفته است، اما بخشی از این پول‌ها در کشور است. موسسات اعتباری پول‌های مردم را گرفتند و، چون نظارت کافی نبود، کار به اینجا رسید.

پشت پرده کار‌های موسسه ثامن الحجج

مطهری در این باره که قبول دارید مردم فکر می‌کنند قانون برای من با قانون برای مطهری متفاوت است، گفت: متاسفانه این هست و قبول دارم. مثلا موسسه ثامن الحجج ابتدا تعاونی فرشی در سبزوار بوده و حد آن همین بوده است. حتی اجازه خارج شدن از سبزوار را هم نداشته است. اما شعباتی در در شهرستان‌ها با تغییر اسم راه می‌اندازد و آدم زیرکی بوده که خودش را به مقامات دولتی و نظامی وصل می‌کند. مردم هم اعتماد می‌کنند و پولهایشان را در این موسسه می‌گذارند. از آنجایی که این فرد به اسم کار خیر طرفدارانی برای خودش جور کرده بود، وقتی می‌خواهند با او برخورد کنند هم عده‌ای مانع می‌شوند؛ بنابراین ما گاهی در اجرای قانون دچار ملاحظه کاری و مسامحه شده ایم. اما باید به روحیه اوایل انقلاب و فداکاری برگردیم.

مطهری درباره سینما Cinema رفتن و فیلم‌های محبوبش گفت: زیاد به سینما نمی‌روم. گاهی از من دعوت می‌کنند گاهی هم فیلمی را، چون در کمیسیون فرهنگی مجلس هستم باید ببینم و در جریان باشم. به سینما مسلط نیستم و اگر بخواهم نام ببرم حق بعضی ضایع شود. «به وقت شام» حاتمی کیا فیلم خوبی بود. «من سالوادور نیستم» هم از بین فیلم‌های طنز خوب و هم آموزنده هم مفرح بود.

من موسیقی سنتی دوست دارم و بچه هایم موسیقی جدید

وی درباره خواننده مورد علاقه اش گفت: موسیقی سنتی را دوست دارم. به مختاباد، شجریان، افتخاری، مرحوم بسطامی و عقیلی علاقمندم و این تیپ‌ها را دوست دارم. وقتی سفر می‌رویم پسرم موسیقی جدید می‌گذارد! دختر و پسرم موسیقی جدید بیشتر دوست دارند و من سنتی برای همین همیشه دعوا است.

در ادامه طارق زرگان کارگر خدماتی دهیاری قلعه چنعان که در فاضلاب شیرجه رفته بود تا با باز کردن راه آب به آبگرفتگی خیابان‌ها پایان دهد، به استودیو آمد و در سخنانی گفت: ما بزرگترین روستای کشور با ۲۵ هزار نفر جمعیت را داریم، اما محرومیت بسیاری داریم. خواهش می‌کنم ما را نجات بدهید و‌ای کاش صدای ما را به همه برسانید.

ضیا نیز اعلام کرد بنا است «فرمول یک» چند قسمتی در سیستان و بلوچستان روی آنتن برود و به نام برنامه مدرسه‌ای نیز در آنجا ساخته شود.

حقوق رفتگر و نخست وزیر نباید اختلاف زیادی با هم داشته باشد

مطهری نیز پس از حضور زرگان، بیان کرد: باید از ایشان تقدیر شود و او فداکاری کرده است. شهید مطهری جمله‌ای دارد که می‌گوید حقوق یک رفتگر با نخست وزیر نباید اختلاف زیادی داشته باشد، چون نخست وزیر بیشترین پاداش را از موقعیت اجتماعی و احترام مردم می‌گیرد و معنی ندارد حقوقش بیشتر باشد. امیدوارم استانداری به این هموطنمان پاداش بدهد.

وی ضمن سوال از ضیا درباره لباسی که با طراحی خاص به تن داشت، گفت: الحمدالله برنامه شما موفق بوده و شما هم همیشه موفق بوده اید.

مطهری در پشت صحنه برنامه هم از افزایش قیمت بنزین و آتش زدن پرچم کشور‌ها چنین گفت: کسانی که مصرف بیشتر و امکانات بهتری دارند از سقفی بیشتر باید مبلغ بیشتری بدهند. چه قیمت بالا برود چه نرود کارت سوخت مفید است و باعث می‌شود جلوی قاچاق Contraband کالا گرفته شود. اکنون در این زمینه در مجلس بحث می‌شود. من با آتش زدن پرچم هیچ کشوری موافق نیستم. البته اسراییل که یک حکومت جعلی است و آن را کشور نمی‌دانیم، اما آتش زدن پرچم دیگر کشور‌ها توهین به مردم آن‌ها است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد