کواکبیان: من به مجلس نمره ۱۱ و ۱۲ میدهم
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: واقعیت این است که مجلس در راس امور نیست و من به آن نمره ۱۱ و ۱۲ میدهم.
باشگاه خبرنگاران جوان: مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی امروز شنبه ۱۰ آذر ماه در جمع اعضای شورای عمومی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل در دانشگاه شریف با اشاره به ماندگار بودن کار در راه خدا گفت: اگر کار برای رضای خدا باشد حتما ماندگار میشود، ولی اگر برای نمایش، جلوه گری و ریا کاری صورت گیرد فراموش میشود لذا امیدواریم که دوستان ما در این اتحادیه دانشجویی برای رضای خدا گام بردارند و توفیقات الهی نصیب آنها شود.
وی با اشاره به حضور چندین باره اش در جمع دانشجویان اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل افزود: قرار بود حضور بنده در قالب مناظره با آقای حاج بابایی باشد، ولی باز هم به خواست دوستان این کار صورت نگرفت ما امیدواریم که در خدمت شما باشیم. کواکبیان در ادامه اظهار داشت: شفافیت در مورد مسائل مالی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و هر زمینه دیگری مطرح است واز اهمیت فراوانی برخوردار است و بنده ادعا نمیکنم، ولی به گواهی همین دو سال و اندی که از مجلس گذشته حتما یکی از نمایندگانی هستم که شفاف عمل و همواره به عنوان مدافع شفافیت در مجلس سخنرانی کرده ام. وی افزود: هر چند که ۲۰۰ نفر از نمایندگان طرح دو فوریتی شفافیت آرا را امضا کرده بودند، ولی در نهایت ۵۲ نفر به آن رای دادند این طرح ممکن است مجدد در دستور کار بیاید با این وجود بنده هر طرحی که در مورد شفافیت بوده اساسا با آن مخالفت نکردم.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اینکه شفافیت به روند حزبی شدن امور سیاسی کمک میکند، افزود: اگر میخواهیم کشور کاملا دمکراتیک و انتخاباتی باشد حتما باید در آن احزاب حرف اول و آخر را بزنند با این وجود اگر بخواهیم به سمت حزبی شدن حرکت کنیم شفافیت لازمه کار ماست و البته این خیلی بد است که یک عدهای در یک لیست انتخاباتی قرار بگیرند و وقتی وارد مجلس شدند اصلا به آن لیست توجه نداشته باشند.
کواکبیان با تاکید براینکه نباید با شفافیت شوخی کنیم، افزود: اگر کشور دمکراسی میخواهد حتما باید در آن انتخابات برگزار شود بنابراین لازمه دمکراسی انتخابات و لازمه هر انتخاباتی رقابت انتخاباتی است از این رو لازمه هر رقابتی نیز وجود احزاب و تحزب در کشور است.
وی با بیان اینکه بنده مخالف این هستم که در دانشگاه احزاب شعبه داشته باشند، گفت:، اما هیچ اشکالی ندارد دانشجویی بیرون از دانشگاه در احزاب فعالیت کند اگر افراد در تحزب شکل بگیرند دیگر باید با مواضع آن حزب هم سو باشند در غیر این صورت اگر کسی وارد مجلس شود به هیچ وجه پاسخگو نخواهد بود و ضرورتی هم نمیبیند که شفاف عمل کند.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: دو گروه در مجلس با شفافیت مخالفند نخست کسانی هستند که از شورای نگهبان میترسند و گروه دیگر نیز کسانی هستند که از مردم ترس دارند در واقع ترس این نمایندگان از شورای نگهبان به این دلیل است که میگویند مثلا اگر ما با CFT موافق باشیم و شورای نگهبان از آرای ما اطلاع داشته باشد ما را رد صلاحیت خواهد کرد، چون این شورا با CFT مخالف است.
کواکبیان بیان کرد: از طرفی یک سری از نمایندگان نیز از مردم میترسند مثلا آنها میگویند اگر مردم به خاطر مسائل بین المللی با CFT موافق باشد و ما در مخالفت با آن رای بدهیم دیگر به ما رای نخواهند داد.
وی با تاکید براینکه نماینده باید شفاف باشد و از شورای نگهبان و مردم نترسد، تصریح کرد: سالروز شهادت مدرس به عنوان روز مجلس نامگذاری شده با این وجود یکی از خصوصیات مهم شهید مدرس همین شفافیت در مسائل سیاست داخلی و خارجی و موازنه منفی در روابط بین الملل، ساده زیستی، مردم داری و ایستادگی در مقابل زورگوییهای رضاخان بوده است از این رو شهید مدرس یکی از شخصیتهای سیاسی سرآمد در تاریخ ماست و میتواند حتی الگوی خوبی برای نمایندگان مجلس باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: یکی از ابعاد مدرس این بود که کار پنهانی و مخفی از مردم را انجام نمیداد. مدرس معتقد بود که باید نماینده بین مردم باشد تا مطالبات آنها را بفهمد. چون نمایندهای که میفهمد مردم چه میخواهند دیگر نیاز به خودسانسوری ندارد.
کواکبیان با بیان اینکه نمایندهای که منطق مطالبات ملی را میفهمد براساس این منطق مطالبات ملی نیز رای میدهد اظهار کرد: شفافیت در مسائل مالی هم همین طور است مثلا حرفی را که ظریف زد مبنی براینکه ما باید با پولشویی مقابله کنیم معنیش این است که پولشویی وجود دارد، ولی برخیها این حرف را برنمی تابند.
وی ادامه داد: خیلیها فکر میکنند ظریف دارد این حرف را به سپاه میگوید این حرف اصلا ربطی به سپاه ندارد، چون سپاه نیاز به پولشویی ندارد و بودجه آن مشخص است.
وی تصریح کرد: کسانی پولشویی میکنند که فرار مالیاتی دارند در هر حال ما امروز ۱۴ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور داریم ویا اینکه ۱۵ میلیارد دلار قاچاق کالا انجام میشود که قطعا این کار از طریق سیستم بانکی صورت نمیگیرد و با پولشویی انجام میشود.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: کسانی که از آنها به عنوان سلطان شکر یا سکه از آنها نام میبرند با پولشویی به سلطانیت رسیده اند اتفاقا باید مبارزه با پولشویی را تشویق کنیم و کسی که میگوید پولشویی وجود دارد حتما آدم خوبی است.
کواکبیان با بیان اینکه خارجیها دقیقا میدانند وضعیت پولشویی در ایران چگونه است تصریح کرد: وضعیت پولشویی و فساد مالی نباید ادامه یابد درهر حال رهبر انقلاب نیز چند بار گفته اند این اژدهای هفت سر در سیستم مالی ما باید وربیفتد خب باید وربیفتد با این وجود سوال این است آیا رهبری هم نباید این را بگویند؟ چون عدهای در حال سواستفاده هستند.
وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات ما فساد اقتصادی سیستماتیک است افزود: دولت الکترونیک یکی از ابزارهای شفافیت است با این وجود هر چه قدر از سیستمهای سنتی مالی دور شویم و به سمت ابزار دولت الکترونیک پیش برویم حتما شفافیت بهتر میشود.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: برخیها با مدرنیزه کردن و یا الکترونیکی کردن حساب و کتابها در سیستم بانکی و ادارات هم مخالفند، چون فکر میکنند اگر کارها به صورت دستی پیش برود راه برای خیلی از چپاولها بسته میشود.
وی تصریح کرد: در طول این ۴۰ سال یک زمانی فاضل خداداد ۱۲۳ میلیارد تومان اختلاس کرد و بعد شاهد ماجرای اختلاس سه هزار میلیارد تومانی بودیم که این هم رقم عجیبی بودیم؛ اما بعد شاهد بودیم که بابک زنجانی ۱۱ هزار میلیارد تومان را به بهانه دور زدن تحریم نفتی بالا کشید و قوه قضاییه هم هنوز هیچ نتیجهای نگرفته است. به گونهای که مه آفرید را اعدام کردند، ولی در مورد بابک زنجانی میگویند هنوز در حال به دست آوردن اسناد هستیم.
کواکبیان گفت: بابک زنجانیها نشانه بارز پولشویی در کشور هستند و کسی نمیتواند منکر این همه احکام اختلاس در کشور شود و این یعنی پولشویی وجود دارد.
وی با بیان اینکه راهکار مقابله با پولشویی الکترونیکی کردن و نظارت قوی دستگاههای نظارتی است تصریح کرد: ما چند سال است قانون مبارزه با پولشویی را تصویب کردیم سوال این است چرا قوه قضاییه تا به حال اجرا نکرده است البته میگویند ما سند نداریم.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه نمیشود روی آفتاب گل مالید تصریح کرد: برخیها عادت کرده اند با رانت رشد کنند و در واقع رانت را حق خود میدانند و میگویند باید باشد.
کواکبیان به انتشار فیش حقوقی ۹۹ میلیون تومانی اشاره کرد و گفت: میگویند این حقوق شش ماهه است خب چرا این حقوق را هر ماهه پرداخت نکرده اند که در مورد آن حرف در آورند.
وی با تاکید براینکه هر کسی تخلف دارد چه اصولگرا چه اصلاح طلب باید به صورت علنی مجازات شود و اگر میخواهید این نظام بماند راهش همین است، تصریح کرد: حدود ۶۰ هزار نفر براساس قانون مجلس دهم به عنوان معلم حق التدریس جذب میشوند منتهی باید یک دوره آموزشی ببینند و یا از دانشگاه فرهنگیان جذب شوند.
نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در مورد تخلف نماینده باغ ملک در خصوص معرفی صد نفر برای جذب معلمی حق التدریسی تصریح کرد: هم دستگاهها از این توصیه نامهها بدشان نمیآید و هم نمایندگان که بعدا بگوییم برای صد نفر شغل ایجاد کردیم در هر حال اگر سندی در مورد تخلف نماینده باغ ملک وجود دارد ارایه کنید، چون دست به تذکر من بد نیست.
کواکبیان تصریح کرد: واقعیت این است که مجلس در راس امور نیست و من به آن نمره ۱۱ و ۱۲ میدهم تا الان قانون اساسی و شریعت اسلام دو خط قرمز شورای نگهبان بوده، ولی امروز این خط قرمزها مانند مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا مصوبات شورای عالی فضای مجازی و دیگر بخشها زیاد شده اند البته ممکن است مصوبات شورای عالی قوای سه گانه نیز وسط بیایند.
وی در مورد عملکرد دیوان محاسبات نیز گفت: در همان اوایل کار مجلس که بحث فیشهای نجومی مطرح شد بنده گفتم این دیوان محاسبات انگار خواب است که آقای لاریجانی گفت: نه و موضوع توجیح شد البته بعدا گفتم دیوان خواب نبوده حتما بیهوش بوده است.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: بنده رنج میبرم از اینکه روز به روز صلابت مجلس را کم کنیم و البته ممکن است مقصر خیلیها باشند.
کواکبیان افزود: ما اکثریت فراکسیونی هستیم نه اکثریت مجلس یعنی فراکسیون اصلاح طلب پرشمارترین عدد را دارد، ولی ما با ۱۲۰ نماینده نمیتوانیم مصوبهای را به سرانجام برسانیم مگر این که مستقلین و نمایندگان ولایی به کمک ما بیایند.
وی با بیان اینکه هر کس بگوید این مجلس، مجلس اصلاح طلبان است و یا اینکه دولت دولت اصلاح طلب است صددرصد اشتباه میکند، افزود: روحانی خودش میگوید من اصلاح طلب نیستم و ما نیز او را اصلاح طلب نمیدانیم در هر حال باید سطح توقع از نمایندگان اصلاح طلب کاهش یابد.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه ما به عنوان نمایندگان تهران باید نسبت به شهردار این شهر یک واکنش و احساسی داشته باشیم تصریح کرد: بنده آخوندی را برای ساماندهی پایتخت به مجلس کشاندم و خیلی از دوستان ما در استیضاح وزیر اقتصاد نقش داشتند تا اینکه او برکنار شد.
کواکبیان با اشاره به بحثهای صورت گرفته در مورد CFT در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: احتمالا مصوبه کمیسیون امنیت ملی در این رابطه به صحن میرود و اگر در صحن تصویب شود چیزهایی که گفتیم درست است باید مجمع تشخیص مصلحت نظام در موردشان تصمیم گیری کند.
وی افزود: بی تعارف میگویم اگر بالای ۶۰ درصد مردم در انتخابات شرکت کنند حتما اصلاح طلبان پیروز خواهند شد، ولی اگر مشارکت زیر ۵۰ درصد باشد تضمینی در خصوص پیروزی اصلاح طلبان نمیدهم، چون معتقدم ۳۰ درصد مردم به خاطر تکلیف و انجام وظیفه سر کار میآیند ۳۰ درصد هم به هر دلیلی نمیآیند و همیشه ۴۰ درصد باقی مانده تعیین کننده هستند با این وجود از این ۴۰ درصد ۱۰ درصد آرا متعلق به اصولگرایان و ۳۰ درصد متعلق به اصلاح طلبان است. در هر حال این تحلیل من است پس نمیشود تضمین کرد مجلس به چه سمتی میرود.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه مجموعه فراکسیون ما باید بیشتر در بحث نظارت حرکت کند و بجنبد افزود: بنده در مورد استیضاح رحمانی فضلی دو سه بار اقدام کردم، ولی نشد، چون رئیس مجلس دخالت کرد که این موضوع به صحن علنی نیاید.
کواکبیان خاطر نشان کرد: یک وقت ما به همراه فراکسیون امید خدمت رئیس جمهور رفتیم که روحانی اولین گلایه را از من کرد که چرا در مجلس گفته ام من خجالت میکشم به دولتی رای داده ام که نمیتواند وضع معیشت را حل کند، در هر حال با این که رئیس جمهور از من ناراحت شده بود بنده گفتم ما وکیل المله هستیم و وکیل الدوله نیستیم در واقع ما نوکر مردم هستیم و نوکر دولت نیستیم.
دیدگاه تان را بنویسید