سهم قرآن از بودجه فرهنگی کشور چقدر است؟
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از افزایش یک درصد به بودجه فرهنگی کشور خبرداد و گفت: شورای توسعه فرهنگ قرآنی پیگیر تخصیص بودجه قرآنی از نهادهای متولی باشد.
خبرگزاری تسنیم: حجتالاسلام احمد مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ظهر امروز میزبان برنامه افق رادیو قرآن بود تا دستاوردهای ۴۰ ساله قانونگذاری برای حوزه قرآنی را تشریح کند.
مازنی، ابتدا در پاسخ به این سوال که مجلس برای سیستماتیک کردن آموزههای قرآنی چه اقدامی کرده است، گفت: شاید نسل جدید در جریان نباشد، امّا ۴۰ سال گذشته، دشمنان بر این باور بودند که انقلاب اسلامی، یکسالگی پیروزی خود را هم نمیبیند و این شائبه تا امروز که ۴ دهه از آن میگذرد مطرح میشود، امّا رهبر انقلاب با پیامشان این نوید را به ما داد که افق ۵۰ سالهای برای کشور ترسیم کنیم.
وی از افزایش یک درصدی بودجه فرهنگی کشور خبرداد و گفت: در برنامه ششم توسعه، احکام دائمی برای برنامههای فرهنگی و قرآنی کشور ترسیم شده است، مثلاً برنامههایی که به استناد ماده ۳۷ قانون اساسی و بهمنظور دستیابی به جامعه متمسک به قرآن و در راستای منشور توسعه فرهنگ قرآنی، است و دولت موظف است که به وظایف خود در این راستا عمل کند.
مازنی در ادامه افزود: تامین اعتبار بهمنظور اجرای برنامههای قرآنی، ارتقای سطح سواد قرآنی، تدبر و ترویج قرآن، طرح تربیت حافظان قرآن (کل و جزء) و ... بخش دیگری از برنامههای ششم توسعه است.
بیشتر بخوانید
احیای بودجه قرآنی سال ۹۶ در عین بی اعتمادی به پرداخت ادامه دارد
کاهش ۸۰ درصدی بودجه قرآنی در بودجه ۹۷؛ دولت نگاه مثبتی به حوزه فرهنگ ندارد
شورای توسعه فرهنگ قرآنی مقصر اصلی عدم تأمین بودجه قرآنی
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که از این ۶ درصد بودجه فرهنگی کشور، چند درصد به حوزه قرآن اختصاص دارد، افزود: از این ۶ درصد که به مقوله فرهنگ اختصاص داده شده است، یک بخشی به مقوله قرآن تخصیص داده شده است که همین مختصر بودجه نیز بهصورت کامل به فعالیتهای قرآنی اختصاص داده نمیشود.
وی ادامه داد: راه حل این مساله این است که نهادهای متولی حوزه فرهنگ و خصوصاً حوزههای تصمیمگیر قرآنی پیش از اینکه بودجه در دولت تصویب شود با سازمان برنامه و بودجه مکاتباتی انجام دهند و آنها را در جریان هزینهها و برنامهها قرار دهند؛ کما اینکه ما امسال نشستهایی با مسئولان قرآنی کشور داشتیم و ابعاد مختلف فعالیتهایشان را مورد بررسی قرار داریم.
مازنی ادامه داد: برخی از موسسات بدون اینکه متعلق به کسی باشند، فعالیتهای بینالمللی دارند، مانند موسسه بیتالاحزان (س) که بدون وابستگی، برنامههایی در سطح بین المللی اجرا میکند. در همین راستا، نشستهایی را با ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی و حتی موسسات داشتیم تا نیازهای مربوط به فعالیتهای قرآنی پیش از تصویب برنامه بودجه مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: یکی از اتفاقاتی که در اجلاسه سوم مجلس انجام گرفته است، ظرفیتسازی و تشکیل کمیته دیپلماسی و اقتصاد فرهنگی است که یکی از این وظایف آن، اصلاح ساختار در کمیسیون فرهنگی و پیگیری بودجه پیش از ارسال آن به مجلس است.
چانه فرهنگ را در فصل بودجه مناسب ببنید
مازنی در پاسخ به این سوال که بودجه فرهنگی کشور به چه دستگاههایی خواهد رسید، افزود: از سازمان صدا و سیما گرفته تا حوزههای علمیه، سازمان میراث فرهنگی، سازمان تبلیغات اسلامی، نهاد رهبری در دانشگاهها و حتی بخشی از ورزش و هنر نیز از بودجه ۶ درصدی فرهنگ بهرهمند میشوند.
وی درباره اینکه ورزش جزو مقوله فرهنگ تعریف میشود، ادامه داد: ورزش یک رویکرد اجتماعی دارد، امّا به جهت برخی ملاحظات ذیل فرهنگ قرار گرفته است.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بودجه سهماهه سوم بهزودی تخصیص داده میشود، گفت: عملکرد سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تمام مجموعههای فرهنگی کشور علیرغم نقایصی که وجود دارد به نسبت اعتباری که در اختیارشان قرار دارند، قابل دفاع هستند.
مازنی در بخش پایانی این گفتگو در پاسخ به این سوال که نقش شورای توسعه فرهنگ قرآنی در پیگیری بودجه قرآنی چقدر است، گفت: شورای توسعه فرهنگ قرآنی میتواند گزارشات دقیقی از کارکرد فعالیتهای قرآنی نهادها و سازمانها به سازمان برنامه و بودجه بدهد. میتوانم بگویم ما در جلساتی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتیم، در این چند ماه، توفیق نداشتیم با این شورا جلسهای داشته باشیم، امّا جزو دستور کارهای ما است که آن را فعال کنیم.
به گزارش تسنیم، برنامه افق روزهای شنبه هر هفته از ساعت ۱۴:۳۰ به مدت ۴۵ دقیقه و برنامه عصرگاهی نمای نزدیک روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه ساعت ۱۵:۱۵ الی ۱۶ به صورت زنده از موج fm ردیف ۱۰۰ مگاهرتز از شبکه رادویی قرآن پخش میشود.
دیدگاه تان را بنویسید