تاکید روسای مجالس ایران و ترکیه بر تحقق تجارت ۳۰ میلیارد دلاری
روسای مجالس ایران و ترکیه بر لزوم تحقق تجارت ۳۰ میلیارد دلاری بین دو کشور تاکید کردند.
باشگاه خبرنگاران جوان: علی لاریجانی در حاشیه یازدهمین مجمع عمومی مجالس آسیایی در دیدار با همتای ترک خود، ایران و ترکیه را دو شریک مهم اقتصادی منطقه عنوان کرد و گفت: هر دو کشور در فضای فشار و تحریم نیازمند همکاری متقابل هستند.
وی استفاده آمریکا از دلار به عنوان سلاح سرد را بسیار ناپسند خواند و افزود: این اقدام آمریکا تمامی کشورها را به فکر استفاده از ارزهای ملی انداخته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ایران با بیان اینکه آمریکا با مشغول کردن کشورها به امور داخلی خود و با ایجاد به هم ریختگی امنیتی در منطقه سعی میکند تا انرژی کشورها را کاهش دهد، بیان کرد: سالهاست که در افغانستان، عراق، سوریه، یمن و لیبی ناامنی ایجاد شده و آمریکا در پشت تمامی این ناامنیها قرار دارد.
وی اظهار کرد: آمریکا با ایجاد ناامنی در منطقه به دنبال حاکم کردن رژیم صهیونیستی بوده و هدف معامله بزرگ قرن نیز تثبیت حاکمیت رژیم صهیونیستی است و متاسفانه برخی کشورهای منطقه نیز به این رژیم جعلی سر خم کرده اند که یا هدف آمریکا را متوجه نشده اند و یا ذلیل هستند.
لاریجانی اضافه کرد: مشغول شدن کشورها باعث شده که مساله فلسطین به فراموشی سپرده شود.
رئیس مجلس ملی ترکیه نیز در این دیدار با بیان اینکه آمریکا از دلار به عنوان سلاح استفاده میکند، گفت: اقدامات آمریکا در حوزه نوسانات ارزی هشداری برای کشورهای منطقه و برخلاف حقوق بین الملل است و رفتار شایستهای نیست.
بینالی یلدریم، ایران و ترکیه را سرنشینان یک کشتی دانست و با بیان اینکه 'از این موضوع نیز ناراحت نیستیم'، افزود: هرگز تصور نمیکردیم که آمریکا از دلار به عنوان سلاح استفاده کند و پس از مشخص شدن این هدف، روسای جمهوری ایران، چین، ترکیه و روسیه اقدامها در خصوص تجارت بر مبنای پول ملی را آغاز کردند.
وی بر برنامه ریزی مدون به منظور استفاده از منابع و درآمدهای خود برای توسعه همکاری متقابل تاکید کرد و ادامه داد: ترکیه و ایران از قرنهای متمادی همواره با یکدیگر همکاری کرده اند و در دوره کنونی نیز باید در حوزه مسائل امنیتی روابط میان خود را تقویت کنند.
رئیس مجلس ترکیه اضافه کرد: امپریالیستها با هدف تخریب منابع طبیعی آسیا اقداماتی انجام داده و به این نتیجه رسیده است که دیگر اشغال مستقیم کشورها کارساز نیست و به همین دلیل مدل رفتاری خود را تغییر داده اند و با ایجاد آشوب در منطقه سعی در تشکیل گروههایی دارند که انرژی کشورها را با ناامنی از بین ببرند.
وی اظهار کرد: آنها تلاش میکنند با تحریم و فشار مانع همکاری کشورها شوند، ولی باید با برگزاری نشستهایی مانند اجلاس مجالس آسیایی و گردهماییهای مشابه مانع کار آنها شویم و همکاریها را روز به روز افزایش دهیم.
یلدریم تاکید کرد: باید روابط تجاری ایران و ترکیه به ۳۰ میلیارد دلار افزایش یابد و محدودیتها نباید ما را از رسیدن به این هدف باز دارد.
دیدگاه تان را بنویسید