مانع جدید برای کانال مالی اروپا و ایران
نشریه «فایننشال تایمز» نوشته هیچیک از کشورهای اروپایی حاضر به میزبانی ساز و کار مالی ویژهای که قرار است برای تسهیل روابط مالی میان ایران و اتحادیه اروپا ایجاد شود، نیستند.
خبرگزاری فارس: نشریه «فایننشال تایمز» بامداد دوشنبه (به وقت تهران) از بیمیلی کشورهای عضو اتحادیه اروپا درباره میزبانی از ساز و کار مالی ویژه ارتباط با ایران خبر داده و نوشته است که این مسئله به مانع تازهای برای ایجاد این ساز و کار بدل شده است.
اتحادیه اروپا از چند ماه پیش اعلام کرده برای مقابله با تحریمهای آمریکا علیه ایران، قصد دارد یک کانال ویژه پرداخت مالی ایجاد کند که امکان ادامه همکاری اقتصادی با ایران را فراهم کند. در حالی که قرار بود این کانال پیش از اجرایی شدن دور دوم تحریمهای آمریکا در روز ۱۳ آبان اجرایی شود، اما به نظر میرسد این ابتکار فعلا با موانعی مواجه است. یک دیپلمات اروپایی هفته پیش گفت: این ساز و کار پیش از اجرایی شدن تحریمهای آمریکا رونمایی میشود، اما فعلا عملیاتی نخواهد بود.
فایننشال تایمز در این مورد نوشته است: «دیپلماتهای اروپایی به فایننشال تایمز گفتند هنوز چند مانع برای اجرایی کردن این طرح باقی مانده، از جمله بیرغبتی کشورهای عضو برای میزبانی از این ساختار جدید مالی. دیپلماتها میگویند در نشستهای کمیسیون اروپایی که با هدف تدوین پاسخی برای تحریمهای ایالات متحده برگزار شد، مقامها در مورد اینکه چطور هیچ عضوی مایل نیست مقر این ساز و کار جدید مرتبط با ایران باشد، صحبت کردند.»
یک مقام اروپایی در این مورد گفته «هیچیک از دولتهای اتحادیه اروپا نمیخواهند با کانال ویژه پرداخت، از ایالات متحده عبور کنند.» دیپلمات دیگری هم گفته «اینطور نیست که کشورهای عضو برای این کار صف کشیده باشند.»
به گفته دیپلماتها، کشورهای اروپایی نگران هستند در صورت میزبانی از این ساز و کار، آمریکا آنها را به صورت سیاسی یا حتی با اعمال تحریمهای بیشتر، جریمه کند.
با این وجود، این دیپلماتها تأکید کردهاند که ممکن است تلاشها برای مقابله با تحریمهای آمریکا پیش از اینکه دور تازه تحریمها اجرایی شود یا اندکی پس از اعمال آنها، به نتیجه برسد. هدف از این تلاشها، فراهم کردن ادامه فروش نفت ایران است.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا که از زمان رقابتهای انتخاباتی وعده داده بود از توافق هستهای با ایران خارج میشود، اردیبهشت ماه امسال این وعده را عملی کرد و با نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد و بیتوجه به خواست متحدانش، به صورت یکجانبه به مشارکت آمریکا در این توافق پایان داد.
اتحادیه اروپا با بیان اینکه خواهان ادامه اجرای توافق هستهای با ایران است، گفته تلاش میکند تا ساز و کاری را برای تضمین ادامه فروش نفت ایران و ادامه روابط تجاری میان طرفین، ایجاد کند. با این وجود، در ماههایی که از خروج آمریکا از توافق هستهای میگذرد، بسیاری از شرکتهای اروپایی از بیم تحریمهای آمریکا، بازار ایران را ترک کردهاند.
دیدگاه تان را بنویسید