وزیر بهداشت: رأی دادید باید تحمل کنید!
این اظهار نظرها از سوی وزیر بهداشت چندان عجیب و تعجب برانگیز نیست؛ زیرا کسی که گمان میکند کل خدماتش در این ۵سال، از دوران مادها تا کنون بیشتر بوده است، بدیهی است که امروز بهجای عذرخواهی از مردم بابت تمام کمکاریهایش، طلبکار شود حالا که رأی دادید تحمل کنید!
صبح نو: دیروز وزیر بهداشت در اظهار نظری عجیب گفت: «فعلاً مدیریت همین است، شما مردم رأی دادهاید و انتخاب کردید، پس بیخود اعصاب، روح و روان همدیگر را آزار ندهیم.» دولت باید هم با عوض کردن جای شاکی و متشاکی، امروز بهجای عذرخواهی از مردم بابت تمام کمکاریهایش، طلبکار شود که حالا که رأی دادید باید تحمل کنید.
روز گذشته آقای سیدحسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت در مراسم افتتاح اورژانس هوایی و دانشکده پرستاری و مامایی در پردیس دانشکده پزشکی نیشابور گفته بود: «دولت، نه از باب غفلت بلکه از باب واقعیت مشکلات و تنگناهای خاص و زیادی دارد، فعلا مدیریت همین و وضعیت همین است، شما مردم رأی دادهاید، رییسجمهوری و مجلس انتخاب کردید و آنان نیز وزیر و مدیر انتخاب کردند، پس بیخود اعصاب، روح و روان همدیگر را آزار ندهیم، فعلاً همین هستیم.»
وزیر بهداشت میگوید: «باید در سیاست داخلی، سیاست خارجی، فضای فرهنگی و مسائل اخلاقی تجدید نظر کنیم، تجدید نظرهای جدی که نیاز است تا بتوانیم مسیر سعادت و پیشرفت را با مقاومت و ایستادگی بر آرمانها دنبال کنیم، به قانون احترام بگذاریم و اخلاقمدار باشیم که در ایران بسیاری قانونگریز هستند و فرقی بین مسوولان و مردم نیست.»
قاضیزاده هاشمی این سخنان را در حالی بیان میکند که روزبهروز وضعیت معیشتی مردم بدتر از قبل میشود. اگر صرفاً حوزه تحت اختیارات شخص وزیر بهداشت را هم مورد بررسی قرار دهیم؛ خواهیم دید خود ایشان هم چندان عملکرد قابل دفاعی نداشتهاند. بیش از ۵سال است که با ویترین طرح تحول سلامت؛ نظام سلامت کشور دچار تحولات عظیمی شده که چندان هم موفق نبودهاند. از کمبودهای دارویی که این روزها جان هر بیماری را تحت شعاع خود قرار داده است، گرفته تا نظارت بر نحوه ساخت داروهای داخلی؛ که همه و همه به نحوه عملکرد قاضیزاده هاشمی بازمیگردد.
اعتراف به شکست طرح تحول سلامت همین چند روز گذشته بود که قاضیزاده هاشمی در گفتگو با روزنامه اطلاعات به شکست خوردن پروژههای طرح تحول سلامت اعتراف کرده و برای آن دو علت را گفته بود. وزیر در توضیح این دو علت گفته است: «یک بخش کار، بیمه کردن ۴ تا ۵میلیون افرادی بود که فاقد بیمه بودند، اما در اجرا وزارت رفاه ۱۱میلیون نفر را بیمه کرد؛ بنابراین میتوانیم بگوییم یک بخش شرکای ما بودند که به وعدهشان خوب عمل نکردند و در عین حال یک بخش هم ما بودیم که از نظر طراحی مشکل داشتیم. ما باید تعرفه را تغییر میدادیم و تعرفه ۲۰۰۰ قلم خدمت که تعرفه نداشت، باید مشخص میشد، اما به دلیل این که نظام پرداخت در پزشکی ناعادلانه و بر اساس ارائه خدمت است و مبنای آن هم از۳۰سال پیش براساس کتاب «تعرفه کالیفرنیای آمریکا» گذاشته شده است، افزایش فاصله درآمد بین گروههای مختلف پزشکی را رقم زده و به نوعی تعهدی ناخواسته برای دولت ایجاد کرده است. این در حالی است که قبل از اجرای طرح تحول، باید در نظام پرداخت تجدید نظر میکردیم و این کار سختی بود که به مصوبه مجلس نیاز داشت. همچنین صدای خیلیها را که به یک درآمد قابل توجه عادت کردهاند درمیآورد.» البته نقد سخنان وزیر بهداشت به این معنا نیست که اقدامات مفید او در این سالها نادیده شود؛ چرا که اذعان به اشتباهات گسترده اولین قدم برای اصلاح است.
این نخستینبار نیست! احتمالاً این سؤال برایتان مطرح میشود که این ادبیات وزیر بهداشت از کجا نشأت میگیرد؟ قاضیزاده هاشمی نخستینباری نیست که لب به توهین و تحقیر میگشاید و در گذشته نیز شاهد چنین رفتارهایی از سوی وی بودهایم. همین سال گذشته بود که وزیر بهداشت در جریان بازدید از مرکز اورژانس شهرستان بدره در استان ایلام، به فرماندار این شهر واکنشهای تندی نشان داد. ماجرا از این قرار بود که تعدادی از مردم حاضر در محل نسبت به کمبود امکانات پزشکی و درمانی در شهرستان به وزیر بهداشت گلایه کردند. در این بین یکی از مسوولان دولتی در شهرستان سخنان مردم را تأیید کرده که با اعتراض شدید وزیر بهداشت مواجه میشود و سخنان تندی از سوی وزیر در حضور مردم عنوان میشود، بهطوری که در پاسخ به این فرد میگوید: «خیلی غلط کردی...! اگر من بگذارم یک روز دیگر اینجا کار کنی.» این خبر که همان موقع نیز در رسانههای معتبر منتشر شد در زمان خودش منجر به واکنشهای زیاری از سوی مردم شد.
آقای وزیر، شما روز جراحی بیمارتان به توچال نروید ما مشکلی نداریم! همین چند روز پیش بود که یک روزنامه محلی بهنام باختر، گزارشی را منتشر کرد که در آن از قول یک بیمار ادعا شده که «جمعه یکم تیر ماه سال۹۷ ساعت۸:۳۰ صبح در بیمارستان چشم پزشکی توسط دکتر قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت تحت عمل جراحی قرار گرفته است.» بر اساس اسنادی که همراه یک بیمار در اختیار این روزنامه قرار داده، هاشمی، وزیر بهداشت میبایست صبح روز جمعه (اول تیر ماه سال جاری) در اتاق عمل، جراحی چشم انجام میداده، اما شواهد و قرائن نشان میدهد که جناب وزیر نه تنها در اتاق عمل حضور نداشته بلکه در آن روز و آن ساعت همراه با رییسجمهوری مشغول کوهپیمایی در ارتفاعات توچال بوده است. اگر چه دکتر زارعنژاد، مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت در واکنش به ادعای این روزنامه اعلام کرد که گردش وزیر بهداشت بههمراه رییسجمهوری در روز پنجشنبه بوده است، اما در همان تیر ماه آقای محمود واعظی، رییس دفتر رییسجمهوری گفته بود که روحانی و همراهانش در روز جمعه به توچال رفتهاند. با این وجود تأیید و تکذیبها پیرامون این ادعا به قدری زیاد شد که همچنان صحت این ماجرا در هالهای از ابهام است. با این وجود، این اظهار نظرها از سوی وزیر بهداشت چندان عجیب و تعجب برانگیز نیست؛ زیرا کسی که گمان میکند کل خدماتش در این ۵سال، از دوران مادها تا کنون بیشتر بوده است، بدیهی است که امروز بهجای عذرخواهی از مردم بابت تمام کمکاریهایش، طلبکار شود حالا که رأی دادید تحمل کنید!
دیدگاه تان را بنویسید