آیتالله مکارم شیرازی: خودداری از نشر علم احتکار است
یکی از مراجع تقلید با بیان اینکه باید به آموزشهای اجتماعی و سیاسی توجه ویژه داشته باشیم، گفت: خودداری از نشر علم احتکار است.
خبرگزاری فارس: آیتالله ناصر مکارم شیرازی صبح امروز در افتتاحیه چهاردهمین اجلاس سراسری مدیران مدارس علمیه خواهران که در سالن بیدار اسلامی جامعهالزهرا (س) برگزار شد اظهار کرد: با توجه به گزارشاتی که در خصوص حوزههای علمیه خواهران بیان شد، مشخص شد که حوزههای علمیه خواهران تبدیل به یک مسئله مهم در سراسر کشور شده است.
وی با بیان اینکه یکی از هدایا و برکات انقلاب اسلامی تشکیل حوزههای علمیه خواهران بود افزود: با توجه به نیازی که در جامعه وجود داشت، حوزههای علمیه خواهران به سرعت در جامعه فراگیر شد و حتی در بسیاری موارد از حوزه علمیه برادران پیشی گرفت، البته پیش از تشکیل حوزههای علمیه خواهران برخی افراد خواهران را از فعالیتهای مختلف نهی میکردند و میخواستند نیمی از جامعه را از فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی حذف کنند، اما نظام جمهوری اسلامی این افراد را به عقب راند و در حال حاضر حوزههای علمیه خواهران به صورت آبرومند مشغول فعالیت است.
این مرجع شیعیان با اشاره به آیه ۳۵ سوره احزاب خاطرنشان کرد: در این آیه به ۱۰ گروه از مردان و زنان اشاره شده و در پایان نیز خداوند اجر عظیم برای این ۱۰ گروه قائل شده است چراکه تمام مسائل و برنامههای اجتماعی، فرهنگی، اخلاقی، فردی و ... در این ۱۰ گروه جمع شده است، خداوند در این آیه بیان میکنند که تمام افتخاراتی و فعالیتهایی که مردان دارند، زنان نیز میتوانند داشته باشند و این بسیار جالب است که در ۱۴۰۰ سال پیش که دختران را زنده به گور میکردند این آیه نازل شده است.
وی ادامه داد: ما اگر بخواهیم در سایه قرآن حرکت کنیم، باید بدانیم که بانوان نیز میتوانند در همان مسیری که مردان گام برمیدارند، حرکت کنند و وظیفه مادری هرگز مانع فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی بانوان نیست.
استاد برجسته حوزههای علمیه با اشاره به مسئله مدیریت بیان کرد: مدیریت مهمترین مسئله در انجام فعالیتها و برنامههای مختلف است و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، مشکلات فعلی جامعه در زمینههای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی به دلیل ضعف مدیریت است.
وی با تأکید بر اهمیت مدیریت در حوزههای علمیه خواهران گفت: همانگونه که مدیران مدارس گروههای زیر دست خود را آموزش میدهند، خودشان نیز باید مدیریت را آموزش ببینند تا بتوانند مشکلات را برطرف کند.
آیتالله مکارم شیرازی عنوان کرد: کشورهای آلمان و ژاپن در جنگ جهانی دوم نابود شدند، اما به دلیل اینکه مدیر داشتند، جامعه را از نو ساختند و در حال حاضر در زمینههای اقتصادی پیشرو هستند و این از مسائلی است که باید به آن توجه داشته باشیم.
بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی برای نشر دین
وی با اشاره به اهمیت فعالیت در فضای مجازی خاطرنشان کرد: همه افراد باید علم و دانش خود را به دیگران نیز منتقل کنند و فضای مجازی این فرصت و ظرفیت را فراهم کرده است؛ اینکه یک شخص علم و دانش داشته باشد و علم خود را به دیگران منتقل نکند، افتخار نیست بلکه نوعی احتکار است.
این مرجع تقلید ابراز کرد: خواهران در مسئله تربیت فرزندان امتیازی نسبت به برادران دارند و بدون تردید اگر شیر صالحه به فرزند داده شود، فرزند نیز صالح میشود و همین مسئله نشان دهنده نقش بانوان در تربیت فرزندان است؛ همچنین در دوران کودکی، فرزندان به مادران وابسته هستند و مادران میتوانند در این زمان و دوران تاثیرگذاری زیادی در فرزندان داشته باشند.
وی بیان کرد: فعالیتهای حوزههای علمیه خواهران و برادران باید هماهنگ باشد و باید یک اصول در حوزههای علمیه خواهران و برادران حاکم باشد چراکه دوگانگی میان حوزههای علمیه خواهران و برادران موجب مشکلات زیادی میشود.
آیتالله مکارم شیرازی گفت: حوزههای علمیه خواهران نباید هیچگونه وابستگی اقتصادی به دولت داشته باشند البته در حال حاضر مشکلاتی وجود دارد، اما با کمک خیران میتوان به این هدف برسیم.
حوزههای علمیه کاملا مستقل شوند
وی خاطرنشان کرد: دولت آنگونه که باید دل برای این مسائل نمیسوزاند و نسبت به مسائل حوزوی و تربیتهای دینی دلسوز نیست و با وجود این مشکل، وابستگی اثرات منفی زیادی خواهد داشت و امیدوارم روزی فرا برسد که حوزههای علمیه کاملا مستقل باشند و همین استقلال تفاوت اصلی حوزههای علمیه شیعه با دیگر مذاهب است.
این مرجع تقلید اظهار کرد: در حوزههای علمیه باید به آموزشهای اجتماعی و سیاسی توجه ویژه داشته باشیم تا افراد دیگر نتوانند نفوذ کنند، حوزههای علمیه باید در مسائل سیاسی و اجتماعی بیدار باشند و در کنار دروس، باید به این مسائل مهم نیز توجه داشته باشیم.
وی بیان کرد: بهرهوری و استفاده از ظرفیت دانشآموختگان بسیار مهم است البته در حال حاضر اقداماتی در این زمینه انجام شده، اما کافی نیست و این مشکلی است که در حوزههای علمیه برادران و دانشگاه نیز وجود دارد بنابراین باید به این مسئله نیز به صورت جدی توجه داشته باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید