تحلیل نجفی از اظهارات ترامپ و پمپئو
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی اظهارات روز گذشته رئیس جمهور و وزیر خارجه آمریکا در خصوص مذاکره با ایران را نشان دهنده نوعی تقسیم کار و یک تاکتیک در ارتباط با جمهوری اسلامی توصیف کرد.
خبرگزاری مهر: علی نجفی خوشرودی در واکنش به پیشنهاد روز گذشته رئیس جمهور آمریکا مبنی بر آمادگی برای گفتگو با مقامات ایرانی و به دنبال آن پیش شرط گذاشتن وزیر امور خارجه این کشور برای ایران، اظهارداشت: نسبت به این تناقض، دو تحلیل میتوان ارائه کرد؛ اول اینکه این مسئله ناشی از آشفتگی در تنظیم سیاست خارجی در ایالات متحده آمریکاست و نشانه آن چیزی است که امروز در دنیا به دیپلماسی توییتری معروف شده است، یعنی اینکه قبل از آنکه موضوعی به صورت رسمی اعلام شود، رئیس جمهور آمریکا یک موضع را مطرح میکند و مقاماتشان حرف دیگری میزنند.
وی افزود: در مرحله دوم، این مسئله نشانه یک تاکتیک و نوعی تقسیم کار در هیات حاکمه ایالات متحده آمریکاست؛ به گونهای که رئیس جمهور این کشور یک حرف را میزند و وزیر خارجه اش حرف دیگری را و در نهایت تلاش میکنند تا وجهه از دست رفته آمریکا در ارتباط با خروج از برجام را ترمیم و بازسازی کنند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: آمریکاییها که با خروج از برجام یک تعهد بین المللی را نقض کرده اند، با این ترفند میخواهند وانمود کنند که خواهان گفتگو و مذاکره هستند، اما ایران قبول نمیکند.
نجفی خوشرودی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره نشان داده است که اهل گفتگو و مذاکره است و با هوشمندی و عقلانیت سیاست خارجی خود را تنظیم میکند. سیاست خارجی ایران یک سیاست اصولی است نه یک سیاست خارجی تجاری.
وی تاکید کرد: اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر سه محور عزت، حکمت و مصلحت مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار دارد و در این چارچوب از همه فرصتهای بین المللی برای پیشبرد منافع کشورمان استفاده میکنیم.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره آینده مناسبات آمریکا و اروپا با یکدیگر در خصوص برجام، گفت: آمریکا دارد تمام تلاش خود را میکند تا اروپا را از ادامه همکاری با ایران بازدارد. اروپاییها در مقام موضع گیری بارها بر حفظ استقلال خود در سیاست خارجی و حفظ برجام تاکید کرده اند و ما هم امیدواریم این مشی را در عمل نشان دهند و منافع اروپاییها هم در ادامه همکاری با ایران و استفاده از ظرفیتهای عظیمی است که ایران در منطقه دارد.
دیدگاه تان را بنویسید