آمریکائیها دروغ میگویند که نمیخواهند به مردم فشار بیاورند
معاون اول رئیس جمهور گفت: آمریکائیها برای واردات دارو که نیاز اصلی مردم ایران است سخت گیری میکنند.
باشگاه خبرنگاران: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور صبح امروز (سه شنبه) در همایش روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با تبریک دهه کرامت و میلاد با سعادت امام رضا (ع) اظهار داشت: امروز کشور در شرایط خطیری قرار گرفته است، اما این شرایط فلج کننده نیست، بلکه شرایط جدید، پیچیده و دشواری است و برای مواجهه با آن نیازمند درک صحیح مسائل و توجه به راهکارهای ابتکاری هستیم.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه واقعیتهای پیش رو به ما میگویند که در کنار انبوهی از محدودیتها، فرصتهای جدیدی ایجاد شده است، تصریح کرد: نخستین وظیفه ما شناخت دقیق و مسئولیت پذیری نسبت به مسایل پیش رو است.
وی با انتقاد از کسانی که به دنبال تضعیف دولت در شرایط حساس کنونی هستند، گفت: امروز تضعیف دولت مترادف با تضعیف نظام و تضعیف نظام منجر به تضعیف امید مردم به آینده و نگرانی نسبت به افقهای پیش روی جامعه میشود. این اتفاق خواست و برنامه اصلی دشمنان برای اجرایی کردن اقدامات خصمانه علیه جمهوری اسلامی ایران است.
جهانگیری دولت را پیشران اصلی مدیریت وضعیت پیچیده فعلی و طلایه دار مواجهه با مسائل منطقه ای، بین المللی و مشکلات داخلی کشور دانست و اظهار داشت: واقعیت این است که دولت به تنهایی قادر نیست شرایط دشوار پیش رو را حل کند و نیازمند پشتیبانی و همکاری همه نهادهای حاکمیتی و قوای سه گانه است تا بتواند وظایف خود را به نحو مطلوب انجام دهد.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه امروز از بالاترین تا پایینترین سطح حاکمیت نیازمند وحدت نظر و وحدت رویه هستیم، تصریح کرد: نباید با تشتت نظر و اعمال نظرهای مختلف به دشمنان علامتهای غلط و ناصحیح از شرایط کشور بدهیم. ما نیازمند فهم، راه حل و اقدام مشترک برای عبور از موانع پیش رو هستیم.
وی در ادامه با بیان اینکه در هیچ مقطعی میان اقتصاد و سیاست و نیز سیاست خارجی و سیاست داخلی کشور چنین ارتباط تنگاتنگی وجود نداشته است، خاطر نشان کرد: امروز مسائل خارجی به شدت از مسائل سیاست داخلی و مسائل سیاست داخلی از مسائل خارجی تاثیر میگیرد. همانطور که رفتار سیاسی ما، اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار داده، عملکرد اقتصادیمان نیز تاثیر تعیین کنندهای بر سیاست خارجی و سیاست داخلی داشته است؛ بنابراین باید در این شرایط با اتکا به راهکارهای صحیح بتوانیم با کمترین هزینه از این برهه حساس گذر کنیم.
جهانگیری با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب که فرمودند: «زمان، زمان حمایت نهادها از یکدیگر است و زمان، زمان محوریت نقش دولت و اتحاد ملی است» گفت: امروز بیش از همیشه به اتحاد ملی، محوریت دولت و حمایت قوا و نهادهای حاکمیتی نیازمندیم، زیرا تجربه نشان داده است که بزرگترین مسائل و مشکلات در فضای اعتماد عمومی و امید به آینده قابل حل است.
رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی افزود: در سال ۹۲ دولت تدبیر و امید بعد از تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه اروپا و آمریکا کار خود را آغاز کرد، اما پیش از انجام هر اقدامی از سوی دولت همه شاخصهای اقتصادی بهبود یافت و ثبات در اقتصاد کشور حاکم شد، زیرا امید و اعتماد مردم به دولت، نظام و آینده کشور افزایش یافت.
وی ادامه داد: اگر اعتماد و امید مردم و سرمایه اجتماعی وجود داشته باشد، پیچیدهترین مسائل با سادهترین راه حلها قابل حل است و بالعکس درفضای بی اعتمادی که انسجام، اتحاد ملی و اعتماد مردم به حکومت تخریب شده باشد برای حل سادهترین مسائل با مشکلات پیچیده و دشواری روبرو میشویم.
جهانگیری با تشریح ترفندهای سیاسی و رسانهای دشمن برای فرسایش سرمایه اجتماعی، از اقدامات هماهنگ آنها برای ترسیم چهرهای ناخوشایند از نظام و دولت ایران به مردم خبر داد و اظهار داشت: آنها این انگاره را در فضای رسانهای پررنگ میکنند که آیندهای برای ایران وجود ندارد و دولت و نظام ناکارآمد بوده و قادر نیست که مشکلات مردم را حل و فصل کند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: آنچه در این روزها و در فضای عمومی مشاهده میشود تلاش برای تقویت ایجاد ذهنیتی منفی و نادرست از نظام در جامعه است که در نهایت مردم را نسبت به افقهای آینده نگران کنند.
وی اظهار داشت: ما پیش از جنگ اقتصادی در جنگ تمام عیار رسانهای و سیاسی قرار گرفته ایم. دشمنان میخواهند اذهان و افکار عمومی کشور را در اختیار گرفته و سپس بخشهای بعدی نقشه خود را عملیاتی کنند.
جهانگیری اضافه کرد: دشمنان علاوه بر نظام و دولت تلاش میکنند همه جریانات اثرگذار سیاسی مانند جریان اصلاح طلب که میتوانند نقش موثری ایفا کنند و نیز همه شخصیتها و سرمایههای نمادین موثر و مورد قبول مردم را بی خاصیت نشان داده و از این طریق به اهداف خود دست پیدا کنند.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه همه وظیفه دارند در این نبرد سیاسی و رسانهای فعال شده و جامعه را نسبت به انگاره سازیهای نادرست آگاه کنند، تصریح کرد: امروز هنر دیپلماسی و هنر گفتگو باید خود را در عرصه داخلی و بین المللی نمایش دهد و به افکار عمومی تصویری صحیح از واقعیات ارایه کند.
وی با اشاره به عملکرد آمریکا در راه اندازی جنگ اقتصادی علیه کشورمان، گفت: همه باید مصمم تمام مساعی و توان خود را بکار بگیریم تا ملت ایران با کمترین هزینه شرایط پیش رو را با سربلندی پشت سر بگذارند.
جهانگیری با تاکید بر اینکه باید از همه سرمایهها و ظرفیتهای کشور استفاده شود، خاطر نشان کرد: اتحاد سیاسی جدی ضرورت امروز ماست. همه مسئولین عالی رتبه کشور باید نمایش بزرگی از اتحاد داخلی را به صحنه بیاورند. در همین راستا به فضل الهی در هفتههای آینده شاهد بخشی از این نمایش خواهیم بود و جریانات و شخصیتهای نمادین کشور در کنار هم قرار خواهند گرفت.
معاون اول رئیس جمهور اهمیت نقش نخبگان و آگاه شدن آنها از شرایط کشور را یادآور شد و افزود: ما از هر راهکاری که بیانگر عزم ملی در داخل و در میان ایرانیان مقیم خارج به منظور تبدیل تهدیدها به فرصت حمایت میکنیم.
وی استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم خارج از کشور را ضروری خواند و با بیان اینکه دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی باید در این شرایط اختیارات لازم را به سفرای کشور بدهند، افزود: اگر از ظرفیتهای علمی کشور، ایرانیان مقیم خارج و توانمندی مدیران کشور به خوبی استفاده شود قادر خواهیم بود مسائل را به نحو مطلوب حل و فصل کنیم.
معاون اول رئیس جمهور با یادآوری اینکه ایران با وجود همه مشکلات از فرصت و ظرفیتهای بی نظیری برخوردار است، تصریح کرد: جمعیت جوان تحصیلکرده و خلاق کشور به خصوص در حوزه فعالیتهای دانش بنیان میتوانند معجزات بزرگی خلق کنند و در زمینه منابع طبیعی نیز ایران از نظر ذخایر نفت و گاز در جایگاه نخست دنیا قرار دارد ضمن آنکه توانمندی صنعتی بسیار بالایی نیز در کشور وجود دارد و با اتکا به این ظرفیتها محدودیتی برای توسعه نداریم.
وی همچنین با اشاره به موقعیت جغرافیایی ویژه و استراتژیک ایران، خاطر نشان کرد: ایران با کشورهای همسایه خود روابطی صمیمانه دارد و آمریکاییها نمیتوانند حتی تصور کنند که روابط ما با همسایگانمان تا این حد خوب است.
جهانگیری با اشاره به روابط دوستانه و صمیمانه ایران با عراق و ترکیه خاطر نشان کرد: ما میتوانیم در شرایطی که محدودیت وجود دارد بسیاری از نیازهای خود را حتی بدون ارتباط با دستگاههای رسمی این کشورها، از طریق ارتباط دو ملت تامین کنیم.
معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: اقتصاد ایران اقتصاد بزرگی است و به گزارش موسسات اقتصادی بین المللی در جایگاه ۱۸ اقتصاد دنیا قرار دارد. حجم مبادلات تجاری ایران با دنیا حدود ۲۰۰ میلیارد دلار است و اقتصادی به این بزرگی قابل حبس شدن نیست. ایران کشوری است که نه تنها کمترین بدهی خارجی را در دنیا دارد بلکه بخشی از دارایی کشور در خارج از کشور مسدود است و حدود ۱۰۰ میلیارد دلار ذخایر ارزی در خارج از ایران داریم.
وی افزود: ایران کشوری است که بدهی داخلی آن با دیگر کشورها قابل مقایسه نیست بعنوان مثال کشور ژاپن ۲۰۰ درصد تولید ناخالص داخلی خود بدهی دارد، اما ایران کشوری است که بدهی هایش در مقابل مطالبات آن بسیار ناچیز است و ارزش داراییهای دولت چند برابر نقدینگی است که در جامعه وجود دارد و اگر بخواهد بخشی از این داراییها را بفروشد میتواند نقدینگی موجود در جامعه را جمع آوری کند.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه آمریکا به اشتباه تصور میکند که با فشار بر اقتصاد ایران میتواند به زندگی مردم فشار وارد کند و با جنگ رسانهای و سیاسی مردم را به ستوه آورد، گفت: آنها تصور میکنند که مردم ایران دست به اقدامات غیرقابل کنترل میزنند و این تصور نادرستی است که درباره مردم ایران دارند و فکر میکنند که ملت ایران به راحتی حاضر است از یک دولت خارجی برای آسیب زدن به کشور و دولت خود استفاده کنند.
معاون اول رئیس جمهور با یادآوری اینکه دولت از شرایط سخت اقتصادی مردم آگاه است و از فشار به طبقات متوسط و ضعیف جامعه اطلاع دارد، گفت: با وجود همه مشکلات وقتی شاخصهای اقتصادی را مرور میکنیم، وضعیت شاخصهای ۴ ماه نخست سال جدید در مقایسه با سال گذشته بهتر است ضمن آنکه درآمد ارزی و بودجه دولت نسبت به سال قبل بهبود یافته و تاکنون ۲۱ برابر سال گذشته بودجه عمرانی پرداخت شده است.
وی با اشاره به اینکه صادرات غیرنفتی کشور در ۴ ماهه سال جاری با افزایش همراه بوده، گفت: این در حالی است که صادرکنندگان متعهد شده اند که ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصاد کشور بازگردانند و احتمال آن وجود دارد که میزان صادرات خود را کمتر از آنچه واقعیت است اعلام کنند، اما با این حال میزان صادرات نسبت به سال گذشته که چنین الزامی در کار نبود افزایش پیدا کرده است.
جهانگیری با بیان اینکه میزان واردات نیز در سال جاری با افزایش همراه بوده، گفت: عدهای به دنبال آن هستند که بگویند در شرایط سختی که کشور با آن مواجه است نباید واردات کالا انجام شود، اما براساس قوانین کشور دولت اجازه ندارد مانع واردات کالا شود و حق دارد فقط از طریق اعمال تعرفه واردات را کنترل کند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه از زمانی که مطلع شدیم آمریکا بدنبال محدود کردن منابع ارزی ایران است سیاست گذاریهای لازم را انجام دادیم، خاطر نشان کرد: برنامههای دقیقی تهیه شده که اقتصاد کشور به شکل مطلوب اداره شود البته جنگ سیاسی و رسانهای دشمن آغاز شده و همه باید به صحنه بیایند تا امید مردم را احیا کنند که در این صورت برنامههای دولت قابل اجرا و راهگشا خواهد بود.
وی اظهار داشت: از سال گذشته که زمزمه محدودیتها شنیده میشد و دولت احساس کرد که در اثر سیاستهای دشمنان نخستین قشری که ممکن است آسیب ببینند اقشار ضعیف و متوسط جامعه است، تصمیم گرفته شد که میزان دریافتی افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی را سه برابر افزایش دهیم و این میزان در سال جاری متناسب با تورم رشد داشته و ۷ هزار میلیارد تومان نیز ردیف بودجهای تعیین شد تا بتوان به طبقات آسیب پذیر رسیدگی ویژه شود.
جهانگیری افزود: به هر میزان که احساس کنیم به قشر متوسط و ضعیف جامعه فشار وارد میشود متناسب با آن شرایط، تمام نیازهای اصلی مردم را چه از طریق یارانه، چه از طریق کالابرگ و چه از روشهای دیگر تامین خواهیم کرد و سیاستهایی متناسب با شرایط پیش روی کشور تنظیم خواهد شد تا زندگی مردم دچار آسیب نشود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ادعای آمریکا مبنی بر توقف صادرات نفت ایران این ادعا را واهی توصیف کرد و گفت: آمریکاییها دروغ میگویند که نمیخواهند به مردم ایران فشار بیاورند؛ آنها بیشترین سخت گیریها را برای واردات دارو که از نیازهای اساسی مردم ایران است، انجام میدهند. همه برنامههای تحریمی آمریکاییها برای آسیب زدن به ملت ایران است.
وی با بیان اینکه همه برنامهها و سیاستهای دولت قابل اصلاح است و نخبگان کشور میتوانند نظرات اصلاحی خود را به دولت ارائه دهند، افزود: تیم دولت نیز قابل اصلاح است و هر کس که فکر میکند نمیتواند در این دوران سخت در جهت حل مسائل مردم تلاش کند بهتر است مسئولیتش را به دیگری بسپارد. همه باید با انگیزه پای کار باشیم تا اداره کشور مختل نشود.
جهانگیری با تاکید بر اینکه نفت کشور باید صادر شود، سفرای ایران را سربازان خط مقدم این جبهه دانست و گفت: اگر تا الان میزان فروش نفت در روز ۲.۵ میلیون بشکه بود باید تلاش کنیم در دوره تحریمهای آمریکا میزان فروش نفت بیشتر شود و برای این کار راهکارهای متعددی وجود دارد مانند تهاتر و نیز ایجاد انگیزه در میان مشتریان نفت ایران.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه آمریکاییها گروههایی را مامور کرده اند تا با کشورهایی که تمایل به همکاری با ایران دارند مذاکره و آنها را از این کار بازدارند، خاطر نشان کرد: سفرای ایران نیز باید چنین برنامههایی داشته باشند و با شرکتهای خصوصی بین المللی ارتباط برقرار کنند و زمینه را برای همکاری فراهم آورند چرا که این بار اجماع جهانی به نفع ایران و علیه آمریکا است و آمریکا در انزوای بین المللی قرار دارد.
وی با اشاره به تصویب ایجاد ستاد مقابله با تحریمها در شورای عالی امنیت ملی، گفت: مسئولیت این ستاد تهیه راهکارها و اقدامات مختلف برای مقابله با تحریمها و عبور کشور از شرایط فعلی است. همه نخبگان و مسئولان کشور باید فکر کنند که عضو این ستاد هستند و نظرات و دیدگاههای خود را به این ستاد منتقل کنند.
جهانگیری خاطر نشان کرد: در ستاد مقابله با تحریم، شورای هماهنگی قوای سه گانه و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی راهکارها و سیاستهای عبور از شرایط فعلی دنبال میشود، تصریح کرد: اگر همه مدیران کشور احساس کنند که در این جنگ اقتصادی باید برنده شویم و با تمام وجود به این موضوع باور داشته باشند در این مسیر موفق خواهیم شد.
معاون اول رئیس جمهور نقش سفرا و نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور را در اداره شرایط فعلی کشور پراهمیت دانست و گفت: از نمایندگیهای ایران در خارج از کشور انتظار دارم که در این شرایط همراهی حداکثری با برنامههای اقتصادی دولت را داشته باشند.
وی افزود: مقام معظم رهبری پرچم دار اتحاد ملی در کشور هستند و به زودی شاهد خواهیم بود که اتحادی خوب در کشور به نمایش گذاشته میشود.
جهانگیری همچنین با اشاره به نوسانات شدید نرخ ارز در روزهای اخیر، عامل اصلی این اتفاق را جنگ رسانهای دانست و گفت: قیمت ارزی که در بازار سیاه اعلام میشود درصد بسیار اندکی از حجم مبادلات ارزی کشور است و کالاهای اساسی گروه یک و دو که شامل ۸۵ درصد نیاز کشور است با ارز رسمی و مصوب بانک مرکزی تامین میشود.
در این نشست پس از سخنان معاون اول رییس جمهور تعدادی از سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای دیگر ضمن اعلام آمادگی خود برای همراهی کامل با سیاستهای دولت و تلاش برای مقابله با تحریمهای آمریکا، دیدگاهها و نقطه نظرات خود را مطرح کردند.
دیدگاه تان را بنویسید